1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
Znowu porazka... :( Oto kolejne odpowiedzi: 1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja [...]
heh nie ma co narzekac,gramy dalej AD.1 Z glikocjamina stosujemy betaine,która w procesie zwanym metylacją przekształca glikocjamine w kreatynę. AD.2 Maltitol(E965) to substancja słodząca. W batonach Olimpu służy jako słodzik. Maltitol nie niszczy zębów tak jak cukier, i może być sporzywany przez diabetyków. Do rozkładu maltitolu niejest potrzebna [...]
1] Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 3] Maltitol jest członkiem rodziny słodzików znanych jako alkohole [...]
1)1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza, wiec lepiej moga byc wykorzystane przez organizm 2)Maltitol -to substancje słodzące, [...]
1] Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ przekształca ona glikocjaminę w kreatynę. 2] W batonach sportowych maltitol pełni faunkcję słodzika. 3] K.Porczyk mieszka w Warszawie, M.Strzeliński w Elblągu, P.Głuchowski w Warszawie, zaś M.Pudzianowski w Białej Rawskiej.
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca . 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska [...]
1] Z glikocjaminą łączymy zawsze betainę, ponieważ glikocyjamina jest przekształcana w organizmie do szkodliwej homocysteiny. Organizm moze zmienic homocysteine w SAM(S-adenozylometionine) własnie przy pomocy betainy. Dodatkowo glikocyjamina ulega metylacji w nerkach przez betaine(albo metionine). To tak z tego co pamietam 2 W batonach sportowych [...]
1. Glikocjaminę łaczymy z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem. 2.Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych, zastosowany jest jako słodzik. Alkohole cukrowe posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale poniewaz są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i poziomu [...]
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2)Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od cukru. [...]
1) Gikocjamine łączymy zawsze z betainą. W wątrobie ulega ona metylacji przez betainę lub metioninę i przekształca się w czasteczkę kreatyny 2) maltitol nalezy do szeroko stosowanej grupy substancji słodzących , którestanowią poliole, Jeden gram polioli dostarcza mniej kalorii niż cukier (sacharoza) przy tej samej objętości. Maltitol jest [...]
Ad 1. Betaina przemienia homocysteine w metionine, ktora metyluje glikocjamine do kreatyny. Ad 2. Maltitol - substancja slodzaca. Maltitol (E965) - uzyskiwany ze skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej przez hydrolize enzymatyczna; nie wymaga limitowania; substytut sacharozy; zapobiega krystalizacji. A w batonach ma funkcję słodzącą. Ma [...]
1. Z glikocjaminą łączymy zawsze z betainą, ponieważ glikocjamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny; 2. Substancja słodząca i regulator wilgotności; 3. Piotr Głuchowski - Warszawa Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Pudzianowski - [...]
1.Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Substancja słodząca 3.Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine. Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2. Maltitol(E 965) jest substancją słodzącą, substytutem sacharozy. W batonach służy jako słodzik. Ponadto maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych. Alkohole te posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, [...]
1.Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2.Substancja słodząca 3.Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
Zgadza sie zdjecia są na wielu portalach. Ja ztrzelilem doslownie kilka fotek bo jakos mi sie niechcialo ale zaraz wrzuce. Głuchowski w Garniturze wygladal na ogromnego. Piotr Kaczka to jest dosłownie Bydle wielki Jak piotrkowicz jak nie wiekszy, ale jak stał i rozmawiał z Robertem to mozna bylo zobaczyć różnice w mięśniach, Roberta mięśnie to [...]