[...] indyka (2 plasterki dziennie) Owoce morza - ryby skorupiaki ser - sery light lub bez tłuszczu ,twarożek wiejski (1-2 % tłuszczu) Warzywa - bakłażan ,brokuły,kalafior,fasola,groch,szparagi Tłuszcze oliwa z oliwek, olej rzepakowy słodycze - bez cukru do 75 kcal dziennie Jajka - bez ograniczen Czego nie można !!! : wołowina - mostek ,żeberka [...]
i tak żeby było dokładniej, to z produktów spożywczych najwięcej krzemu zawierają: chleb razowy, płatki owsiane, otręby, fasola, groch i warzywa korzeniowe(te wszystkie marchewki, pietruszki i inne stwory tego pokroju ) a z kosmetyków do biustu to np avonu, mleczko ujędraniajce loreal... smoczek
Groch z kapusta. Masa czy egzaminy sprawnosciowe ? Jaki priorytet? Z jakiego poziomu startujesz i do jakiego poziomu, i w jakim czasie musisz dojsc aby zdac egzaminy? Twoja wypowiedz jest dosc ogolna i chaotyczna. Doprecyzuj. Pogrzeb tez na forum wiecej bo bylo pare podobnych temetow.
Wracając do głównego wątku. Każdy jest dobry w tym co ćwiczy a tak się składa, że mnisi to ćwiczą głównie formy, wiszenie na drzewie i bicie palcem w groch no więc w tym wszystkim z pewnością są całkiem nieźli. Niestety jeśli wogóle jakieś sparingi mają, to jest tego tyle co kot napłakał, zwłaszcza w porównaniu z treningiem zawodników k-1. Więc i [...]
[...] miałem podobnie. Z tego co napisałeś jesteś zwolennikiem diety Kwaśniewskiego twoja strata. Ale rozśmieszyłeś mnie swoimi argumentami do łez. Wybacz ale sieknąłeś kompletny groch z kapustą. Otóż Hunzowie nie są narodem pasterskim ponieważ żyją w dolinach na wys. 2000 metrów w Himalajach wśród lodowców, a nie na stepach i jeśli mieliby hodować [...]
[...] (oczywiście w kazdym inne proporcje ale jednak) i białka i tłuszcze i węglowodany i witaminy i sole mineralne najzdrowiej jest jeść nie przetworzone całości pokarmowe (fasola, soja, groch to też są owoce - strączkowe, orzechy to tez są owoce) zdrowia i smacznego śniadanie zjedz sam, obiadem sie podziel z przyjacielem, kolację oddaj wrogowi.....
kateryna a strączki kiełkujesz przed ugotowaniem? a co to znaczy kiełkujesz? ostatnio fasolę i groch moczyłam cały dzień i całą noc, więc sądziłam że to wystarczający czas
Próbowałem kotletów sojowych 'schabowych', bardzo smaczne, ale jest jeden skutek uboczny. Ponieważ soja należy do roślin strączkowych, zawiera podobne składniki jak np. groch i jeśli kogoś roznosi po grochówce, to po soi chyba jeszcze lepiej. Ale plus soi to jej działanie przeciwestrogenowe (zapobiega rakowi u kobiet), więc jest korzystna dla [...]
[...] jak rtęć, więc też w umiarkowanych ilościach. Ale jako źródło białka i wartości odżywczych są okej. Wapń - gdzie jest wapń u Ciebie w diecie? Jadasz produkty mleczne? Może groch biały, szprota/sardynki, ziarna bogate w wapń (sezam, mak)? Wody wysokozmineralizowane? Jeśli nie to masz pewnie poważne niedobory. Magnez - jak wyżej. Magnez występuje [...]
Kabo9 - pomieszałeś groch z kapustą :-) ad.1 Słodkości to oczywiście kompleks: węglowodanów, tłuszczy i białka ad.2 Słodkości przynoszą zadowolenie a więc są korzystne przynajmniej dla zdrowia psychicznego ad.3 Nie pisałem o tym co dostarczaniu zrównoważonej diety (mniemam, że masz na myśli dietę też zrównoważoną kalorycznie do aktualnego [...]
[...] przyswajalnej postaci hemowej (mioglobina, hemoglobina). Jego przyswajalność z pokarmów wynosi około 20%. W produktach spożywczych pochodzenia roślinnego (fasola, brokuły, groch, szpinak, orzechy, fasola, melasa, suszone brzoskwinie, owsianka) żelazo jest w postaci trudno przyswajalnej, niehemowej i jego przyswajanie dochodzi do 5%." [...]
Bogate w cynk są ostrygi, otręby pszenne, nasiona dyni i słonecznika, kiełki pszenicy, grzyby, orzechy, fasola, kakao, soczewica, groch, melasa, żółtka jaj, czosnek. Ile - nie wiem Lepiej moim zdaniem zakupić cynk. Zmieniony przez - saib__ w dniu 2006-01-30 19:49:41
[...] mozesz zjesc wiecej bo ma miej kalorii, wieprzowina jest bardziej tlusta jajka - wedlug mnie swietny wybor, mozesz jesc nawet 10 dziennie raczej unikaj soi straczkowych (groch bub fasola) nie to ze sa zle ale nie najlepiej sie na nich chudnie zrezygnuj z mleka( litr mleka ma 30 gram bialka i az 47- 48 gram wegli) sery jogorty itp na czas [...]
[...] sporadycznie i nie chętnie wchodzą mi przetwory mleczne, jaja i moim głównym źródłem białka sa warzywa strączkowe(głównie soczewica czerwona lub zielona, czerwona fasola i groch,cieciorka i soja rzadziej). Myślałam nawet nad całkowitym weganizmem ale boje się, że taki szybki przeskok może spowodować niedobory i jeszcze jakieś 5-6 tygodni pojem [...]
[...] opinii nie wydaje poza tym o swoim ciałQ są dzieczyny u mnie w szkole ktore o jednym takim moim koledze jedna gada cytuje"on jest piekny" 2 zaś mowi"przestań okropny" najbardziej smieszy mnie u niej to ze sama wyglada jakby jej diabeł na ryju groch młucił ładnym sie podoba a Tym..nie troche to dziwne ale kto zrozumie kobiety
[...] Z owoców szczególnie dobrze wpływają: jabłka, czarne jagody, porzeczki, agrest, grejpfruty. Z warzyw najbardziej bogate we frakcję pektyn są nasiona roślin strączkowych (groch, soja, fasola), marchew oraz dynia. Wielo- i jedno-nienasycone kwasy tłuszczowe z ryb morskich, oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek oraz orzechy, zwłaszcza włoskie, [...]