[...] - zawartość popiołu od 0,59% do 0,69% typ 750: chlebowa - zawartość popiołu od 0,70% do 0,78% typ 1050 - zawartość popiołu od 0,79% do 1,20% typ 1400: sitkowa - zawartość popiołu od 1,21% do 1,60% typ 1850: graham - zawartość popiołu od 1,61% do 2,00% typ 2000: razowa, śruta chlebowa - zawartość popiołu nie więcej niż 2,00%
Graham to maka pszenna. Dieta wyglada glodowo bo nie wyobrazam sobie jesc na sniadanie pol bulki z listkiem salaty i jakas tam wedlina ( ok bulek nie jem w ogole, ale tu chodzi o ilosc jedzenia bardziej). Wedliny kupne to w wiekszosci chemia. Zawsze zastanawia mnie dlaczego ludzie demonizuja biedne pyrki. Pakuja makarony i chleby a ziemniaka sie [...]
Widziałem właśnie skład i była bodajże mąka pszenna graham 54% i mąka pszenna 27%, reszty nie pamiętam xd Wiele tego nie było ale chyba drożdże były, ujdzie taka czy nie bardzo?
mąka jest ok tyle, że ma to być mąka pełnoziarnista bądź typu graham typ 2000 lub 1850 no i myślę, że smaczniejsze będą na mące pszennej, ewentualnie z dodatkiem tej żytniej
na redukcji licze a na masie wystarczy ze jem w miare dobrej jakosci zarcie do oporu i mam taki metabolizm+slaby apetyt ze masy na wiekszym bf niz 11-12% nie skoncze cv to robila dziewczyna chyba maka zytnia+graham, drozde troche wody mleko,lyzka oliwy,sol,przyprawy ziolowe i 40-50min stalo
[...] nie masz możliwości piec samemu pieczywa znajdź naprawdę dobrą piekarnię. Nie kupuj gotowych, napompowanych sztucznie bułek w supermarketach. To wszystko g**** prawda,że graham. Tej mąki jest tam może z 15%. Reszta to syf,żeby się dłużej trzymało. Znajdź dobrą piekarnię i PYTAJ. Nie wstydź się zapytać czy te bułki są na zakwasie i z jakiej [...]
Widziałem właśnie skład i była bodajże mąka pszenna graham 54% i mąka pszenna 27%, reszty nie pamiętam xd Wiele tego nie było ale chyba drożdże były, ujdzie taka czy nie bardzo? Skład dość słaby. W takiej sytuacji raczej polecam wybór innego pieczywa do stałego spożywania. Tego typu można, ale nie polecam na nim bazować. Ewentualnie spożywać [...]
[...] te czarne kuleczki to właśnie te ziarna, jeśli ktoś jest zainteresowany, to odsyłam: http://organeoblog.pl/nasiona-chia-lecznicza-moc-ukryta-w-malych-nasionkach/ 4. UWAGA!!! kaszanka domowej roboty %-), graham Współlokatorka kochana przywiozła żarcie z domu \-) suplementacja: omega-3, kompleks witamin, witamina C, kreatyna, kofeina, ZMA
[...] teraz 4h-5h tyg.,) ok.40gww x 3 posiłki gł, 0-7gww x2 posiłki uzup. WIĘC Śniadania (500kcal)-ww gł. z płątków owsianych górskich, mąki żytniej pełnoziarnistej, czasem graham typ 1850 -bio mąki II śnaidania (200kcal)- owoce czasem jak w tym tyg. ale wcześniej to głównie był chleb razowy żytni + jajecznica bez tłuszczu (ale w 3 kanapkach [...]
Pomaga mi Tobiasz. Jeśli chodzi o jedzenie to zapiekanki. Uzależniłem się od nich, serio! %-) Najlepiej smakują mi aktualnie na chlebie tostowym z maką graham. Czyli ciemne pieczywo tostowe z Lweka/Biedry. Jedynie 42/43ww na 100gr produktu 8-) Do tego daje pieczone mięso/ kiełbasę/ szynkę. Mozarella, pieczarki, papryka, cebula, niskokaloryczny sos [...]
Byłam dzisiaj w sklepie ze zdrową żywnością i widziałam tam różne gatunki mąki ale zupełnie nie wiem co oznaczają te określenia np.mąka żytnia razowa typ 2000 lub pszenna razowa typ graham 1850 co oznaczają te określenia i liczby ,która jest najlepsza na montim może ktoś się w tym orientuje to prosze o pomoc Sandra
[...] myślę że do masy można spokojnie dodać owoce czy odżywkę białkową. Dekoracja dowolna ;-) Składniki: - 2 jajka - opakowanie serka wiejskiego 200 g - mąka (u mnie pszenna graham typ 1850) 50 g - słodziwo Przygotowanie 1. Oddzielić żółtka od białek 2. Do żółtek dodać serek wiejski, mąkę i słodzik a następnie zmiksować 3. Ubić białka na sztywną [...]