SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

gotowanie ryżu

  • W dzisiejszym artykule znajdziesz porady żywieniowe, które mogą odmienić Twoje życie na lepsze. Dzięki nim poczujesz się zdrowszy, silniejszy, będziesz mieć więcej mięśni i mniej tkanki tłuszczowej. Cztery kroki do "zdrowej kupy" Po przebudzeniu wypij szklankę wody. W ciągu dnia jako przekąskę lub dodatek do posiłku zjedz 3-4 śliwki. O poranku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4165 Data: 2018-05-01 09:09:34
  • Droga do poprawy sylwetki jest trudna. Przeciw redukcji buntuje się fizjologia (dziedziczone mechanizmy ewolucyjny), psychologia („przecież to jedno ciasteczko mnie nie zabije”) oraz stają na przeszkodzie zakorzenione nawyki (np. słodzenie kawy, herbaty, picie soków owocowych, popijanie drinków). Łatwość publikowania sprawia, iż w Internecie są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3086 Data: 2021-04-10 14:23:31
  • Dieta na masę: Co jeść na masę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] i zwiększać ryzyko sercowo-naczyniowe. A ja nie lubię, nie mogę, nie umiem... Wiem, znajdziesz tysiące wymówek w rodzaju: „nie mam rano apetytu”, „nie mam czasu na przygotowanie posiłków”, „nie umiem gotować” itd. Apetyt rano zależy od wyuczenia organizmu, indywidualnych predyspozycji, długości snu i przede wszystkim od ograniczenia podaży [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28559 Data: 2018-10-09 12:10:47
  • Niekiedy stany chorobowe organizmu powiązane są z pewnymi ograniczeniami żywieniowymi. W zależności od choroby ograniczenia mogą dotyczyć spożycia białek, węglowodanów i tłuszczy, czy też specyficznych witamin i minerałów. Precle, paluszki, krakersy Gotowe przekąski, takie jak precle, paluszki i krakersy, zazwyczaj są źródłem pustych kalorii, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4150 Data: 2020-07-03 11:22:11
  • [...] po zakup danego produktu. Czy odżywka białkowa nadaje się do gotowania? W pokarmach podawanych na ciepło, które wcześniej trzeba poddać specyficznej obróbce termicznej, jak gotowanie, pieczenie czy też smażenie możliwe jest wykorzystanie odżywki białkowej, jako wsparcia dla przyrządzonego posiłku. Ważne jest, aby nie doprowadzić do momentu, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6982 Data: 2017-04-27 11:25:09
  • Który sos w słoiku wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] produkty, sporo w nich niepotrzebnych składników, których należałoby unikać. Wybierajmy świadomie. Podsumowanie Gotowe sosy są tanie, na ogół smaczne i sprawiają, że nasze gotowanie jest mniej czasochłonne, a potrawy bardziej aromatyczne i smaczne. Wybór gotowego sosu jest dość ciężki. Biorąc pod uwagę, że zazwyczaj w każdym z nich jest cukier, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16514 Data: 2017-10-24 12:22:44
  • Praca, obowiązki domowe, życie towarzyskie - wszystko to pochłania nasz czas, pozostawiając niewiele miejsca na gotowanie pełnowartościowych posiłków. Zdrowe odżywianie często zostaje zepchnięte na drugi plan. Wielu osobom ciężko jest wygospodarować czas na przygotowanie pełnowartościowych posiłków, zwłaszcza gdy każda minuta jest cenna. Nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 106 Data: 2024-04-25 08:48:47
  • Pyszne gotowe sosy do dań

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] siłownie, znajomych lub rodzinę. Znikamy na kilka lub nawet kilkanaście godzin. Wracamy po południu lub wieczorem, gdzie czeka na nas wir obowiązków, pranie, sprzątanie, gotowanie, nauka, lub zajmowanie się rodziną. Dodatkowo w tym wirze zadań musimy też znaleźć czas na odpoczynek i regenerację.  Życie w codziennej gonitwie Codzienne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 580 Data: 2023-08-20 11:55:18
  • Czy chleb powoduje cukrzycę? Po co chloruje się mąkę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wiemy, iż nadmierna podaż energii jest skorelowana z występowaniem otyłości, cukrzycy typu II, oporności insulinowej, wielu rodzajów raka i chorób układu krążenia. Nie ma aż takiego znaczenia, czy będą to węglowodany (w tym chleb, makarony, kasze) czy tłuszcze (masło, margaryny, oleje, tłuszcze utwardzone, w tym trans). Podsumowanie Nic nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3136 Data: 2021-01-02 09:38:14
  • Spora ilość godzin pracy, życie rodzinne, treningi czy inne obowiązki, często zmuszają nas do tego, aby przeznaczyć jak najmniej czasu na dietę i przygotowanie posiłków. Praca, którą należy włożyć i czas, jaki należy poświęcić na gotowanie, pieczenie, ogólne komponowanie dań, szczególnie dla osób początkujących wydaje się głównym problemem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8010 Data: 2017-06-26 00:52:28
  • Czego brakuje w wegańskiej diecie? Część 14 – Jod

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W dzisiejszym odcinku z cyklu poświęconego deficytowym składnikom wegańskiej diety zajmiemy się problemem potencjalnego niedoboru jodu, czyli pierwiastka chemicznego z grupy mikroelementów, pozostającego dla człowieka niezbędnym składnikiem pokarmowym.  Ale co wtedy z białkiem…? Dobrym rozwiązaniem mogą być tutaj odżywki wysokobiałkowe, oparte na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 367 Data: 2023-06-23 09:15:37
  • Fasola jest popularnym produktem bogatym w białko, który często się pojawia na talerzach wegetarian. Nie ulega też żadnej wątpliwości, że poza białkiem fasola jest bogata w wiele składników odżywczych, a do tego jest niedroga. Jest też źródłem węglowodanów. Podsumowanie Jeżeli nie jesz fasoli czy innych strączków, to namawiamy Cię, by włączyć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1494 Data: 2019-07-08 09:25:03
  • Powszechnym błędem jest przekonanie, że nie można uzyskać wystarczającej ilości białka do budowy mięśni, jeśli nie spożywa się mięsa i produktów mlecznych. Sukcesy niektórych wegańskich kulturystów pokazują jednak, że tak nie jest. Jak skuteczna jest dieta oparta na roślinach do budowy mięśni? Stosowanie diety roślinnej nie stawia cię w gorszej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2763 Data: 2018-07-22 08:28:41
  • Substancje antyodżywcze

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] środowisku obecnym w warzywach. Niekorzystne działanie substancji antyodżywczych można w dużym stopniu zneutralizować poprzez zastosowanie obróbki, takiej jak moczenie, gotowanie czy fermentacja. Jeżeli jednak substancje antyżywieniowe biorą spory udział w naszej diecie, warto posiłkować się właśnie ich antagonistami, czyli przykładowo w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6187 Data: 2017-08-12 12:41:26
  • Makaron wcale nie tuczy!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] się w diecie nawet tej ukierunkowanej na redukcję tkanki tłuszczowej. Korzystając z tych trzech modyfikacji - skrócony czas gotowania (do czasu, gdy jest to al dente), gotowanie go, a następnie zjedzenie go na zimno lub podgrzanie oraz wrzucenie łyżeczki oleju do wody, której używasz do gotowania, powinno pozwolić ci cieszyć się całym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9685 Data: 2018-05-15 10:10:34
  • [...] korzystanie z półproduktów lub gotowych potraw sprawiają, że taka dieta może być zdrowa i dostarczać wszystkich witamin i składników mineralnych. Zminimalizowanie czasu na gotowanie, może w wielu przypadkach pozwolić na przestrzeganie diety z ujemnym bilansem energetycznym. Poniższy jadłospis przedstawia zestaw dań, które dostarczą 1500 kcal, a [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3493 Data: 2021-11-22 12:46:59
  • [...] ALLNUTRITION to nowa linia produktów, która spełnia oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy. Zdarzają się dni, kiedy doba ma za mało godzin i nie ma czasu i chęci na gotowanie obiadu. Pozostaje wtedy jedynie perspektywa zjedzenia szybkiego, niezdrowego posiłku? Już nie. FITMEAL to gotowe, zbilansowane, pełnowartościowe dania. Są one [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3449 Data: 2020-11-29 09:42:39
  • [...] jakiś rozgrzewających daniach. Sprawdzają się wtedy wszelkiego rodzaju dania jednogarnkowe. Jedną z gotowych propozycji, która sprawdzi się w dzień, kiedy nie masz czasu na gotowanie, jest Strogonow roślinny z pieczarkami z serii GO VEGE. Jest to takie danie, które możesz zjeść solo, lub z dodatkiem ryżu, makaronu, kaszy, a nawet ziemniaków. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4137 Data: 2022-12-03 16:49:22
  • gotowanie ryżu, kaszy

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Zastanawiam się ile czasu gotujecie ryż czy kaszę... W przypadku makaronu z reguły przestrzegam zaleceń na opakowaniu, ale ryż i kaszę gotuję krócej... Na opakowaniach ryżu jest zazwyczaj 12-15 min., ryżu brązowego 30 min., kasz ok. 20 min.... Jak się kupi tanie produkty i pogotuje zgodnie z zaleceniami to czasem wychodzi prawie papka Zaczęło to [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 11960 Data: 2008-07-02 17:11:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • GOTOWANIE RYZU

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam. Mam pytanie czy jesli ugotuje sobie ryz w torebkach i zalewam go zimna woda. To nie sciskac woreczka zeby wyleciala woda ??? Czy w tej wodzie sa jakies potrzebne substancje ??? Czy normalnie moge go wyzymac z tej wody ???

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 4814 Data: 2006-03-24 22:08:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)