[...] wielkich funduszy (nie mam wcale wiec bede musial zaczac pracowac w weekendy). Mam juz dosc wypominania mi kazdego fileta z kurczaka czy tego ile to ja juz gazu zuzylem na gotowanie ryzu. Przejdzmy do rzeczy. I Jajka (4-5) Warzywa Bułka graham. II (szkoła) Buka razowa jajka (?) Filet z kurczaka (?) III Ryż Udo z kurczaka Warzywa IV Ryż Filet z [...]
[...] 7,1g białka 76g węgli 1,9g tłuszczu Biała fasola 2 puszki (440g) w 100g - 89kcal 5,5g białka 15,7g węgli 0,4g tłuszczu Trzy piersi kurczaka (300g) Ryż ugotowany, zmieszany z fasolą i z ugotowanym kurczakiem drobno pokrojonym. Co o tym sadzicie? Mi taka miska starcza na cztery obiadki i oszczędza czas na codzienne gotowanie ryżu i kurczaka.
Siema, jaki multicooker wybrać ? jaki polecacie ? na co zwracać uwagę ? Chodzi mi głównie o gotowanie ryżu, kasz jaglanych i makaronów. Jak myślicie, będzie to dobra opcja jeżeli nie znam się wcale na gotowaniu a jakoś o michę trza zadbać? xD Bo ogólnie to jakiś czas temu kupiłem rice cooker do gotowania samego ryżu, ale to musiał być jakiś [...]
Witam mam pytanie czy gotowanie ryżu około 8 minut a nie zalecane około 12 ma jakiś wpływ na zdrowie/przyrosty masy mięśniowej? Czy raczej to nic nie zmienia. Gotuję krócej ze względu na to ,że łatwiej jest mi go potem zjeść.( Jest tego ryżu trochę mniej bo się tak nie rozrasta)
[...] że nie mam możliwości w niżej podanych godzinach zjeść jakiś mega wartościowych posiłków , preferowałbym coś prostszego abym mógł sobie to sam wcześniej przygotować w domu (gotowanie ryżu itp odpada). Moja wiedza na temat diet jest bardzo ograniczona więc proszę o naniesienie poprawek których raczej będzie sporo:) Pozdrawiam [...]
[...] - 1 puszka 180 g jajka - 3 szt kukurydza - 1 puszka ogórki kiszone - 2 średnie pół cebuli majonez - 3 łyżki - 45 gram sól pieprz http://i60.tinypic.com/kb5dsz.png Przygotowanie: W czasie gotowanie ryżu i jajek na twardo, kroimy cebulę i ogórki kiszone. Po otwarciu puszki z kukurydzą i tuńczykiem odsączamy je. Jajka po wystudzeniu kroimy w [...]
[...] tylko na pewno. Więc czy mam ograniczyć tłuszcze w diecie? Obecnie stanowią 30-35% zapotrzebowanie kalorycznego (wiem, że dużo, ale nie mam aktualnie czasu na ciągłe gotowanie ryżu, makaronu i kaszy). Po treningu zwykłem jeść jajka + inne źródła węgli, jednak nie jem samego białka ale także żółtko, które posiada trochę tłuszczy. Więc czy [...]
[...] czasami przerwy miedzy posilkami wynosza nawet 4-5 godzin a czasami 2 godziny. chcialbym jesc troche lepiej ale nawet nie mam czasu na przygotowywanie odpwoiednich posilkow (gotowanie ryzu miesa itd) wiec chcialem zapytac jakie pieczywo bedzie najbardziej odpowiednie jako zrodlo weglowodanow??? wszycy mowia ze chleb razowy - chodzi dokladnie o [...]
[...] zdrowego odzywiania. Jestem idealnym ektorfikiem i cwicze na mase aby wyjsc z niedowagi okolo 5 kilogramow ona wynosi. I teraz mam pytanie poniewaz nie mam zbytnio czasu na gotowanie ryzu/kaszy/makaronu - jako zrodlo wegli, to mysle czy mozna zastapic je w duzej ilosci zdrowymi tlusczami??? Czy mialoby to sens gdybym np. z weglowodanow jadl: [...]
Tak jak w temacie.Ile czasu w lodówce wytrzymała by ugotowana pierś z kury ?? Bo szczerze powiem ,że codziennie gotowanie ryżu,rybki i kurczaka na jednej sprawnej maszynce jest czasochłonne jak cholera :( Jest tylko jedno "stanowisko" działające i więcej sprzetu do "przyrządzania" jedzenia niemam, no i mikrofala jeszcze i myślałem o takim triku [...]
Czasami w celu urozmaicenia diety lub gdy nie mam czasu na długie gotowanie ryżu brązowego czy kasz jadam makaron razowy. Co sądzicie o takim makaronie? Jeść dalej czy zastąpić ww produktami?
[...] z pięcioma białkami i usmażonymi na patelni teflonowej jako posiłek wartościowy. Niby węgle są, białko też ale czy warto? Dlaczego tak a dlaczego nie? Pytam po po prostu czasami w biegu jest mi o wiele wygodniej sporządzić taki posiłek niż np smażenie mięsa, gotowanie ryżu i gotowania warzyw. Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam.
[...] do przeciążenia sytemu obronnego dając powyższe symptomy. Przyczyny: - osłabiony system immunologiczny, - długotrwałe przyjmowanie antybiotyków, - picie i gotowanie przy użyciu wody z kranu, - dieta bogata w proste węglowodany (ziemniaki, pieczywo), - zażywanie pigułek przeciwciążowych i sterydów, - stres i [...]
[...] -margaryny, maslo-zamieniamy na oliwę z oliwek, nasiona, pestki, orzechy, -nabiał tłusty-zamieniamy na chudy, -frytki, chipsy, słodycze. SPOSOBY PRZYRZĄDZANIA: -mięso:gotowanie, grilowanie, duszenie, pieczenie, -ziemniaki, makarony, kasze: gotowanie, -warzywa: gotowane lub na surowo, doprawiane oliwami. Ja przez pierwsz miesiące ćwiczeń [...]
[...] poszczególnych składników odżywczych odpowiadał zapotrzebowaniu ustroju dorosłego człowieka. Przy obróbce surowców bardzo ważnym czynnikiem jest ich rozdrabnianie i gotowanie. W podanej diecie niewskazane są pokarmy surowe, smażone, pieczone i wędzone. Posiłki powinny być podawane często, co najmniej 5 razy dziennie, ale w małych [...]
[...] • Wskazane jest unikanie potraw ciężko strawnych, które długo zalegają w żołądku. Dlatego raczej nie poleca się smażenia jako metody kulinarnej. Zdecydowanie lepsze jest gotowanie, duszenie bez obsmażania lub pieczenie w folii. • W codziennym jadłospisie powinny się znaleźć produkty mleczne, pełnoziarniste produkty zbożowe, warzywa, owoce [...]
[...] cały czas, ostatnie 3 miesiące kminek, koper włoski, anyż. Zamiast odwarów można zioła mielić samemu w młynku na proszek i to zażywać. Często ma to lepszy skutek, gdyż gotowanie niszczy moc ziół (nie zawsze). Połykamy wtedy małą łyżeczkę prosz-ku i popijamy szklanką wody. Nie należy ziół przedawkować, ich nadmiar oczywiście szko-dzi, a [...]
[...] w diecie ilości białka dobiera się w niej zawierające dużo potasu dozwolone produkty roślinne. Można również uzyskać wysokie stężenie potasu w wywarach z warzyw przez gotowanie kolejno kilku warzyw w jednym wywarze. Dieta bogatoresztkowa, to dieta zawierająca zwiększoną ilość nie trawionych w przewodzie pokarmowym człowieka [...]
[...] a co za tym idzie nie odkładania energii/kalorii w postaci tkanki tłuszczowej, tylko wykorzystywanie jej do funkcjonowania organizmu. 4. Polecane techniki kulinarne to gotowanie, gotowanie na parze/krótko w wodzie (ponieważ wszystkie cenne skł. odżywcze zostają w produkcie), pieczenie, duszenie (które jednak powinno być częściowo [...]
[...] 10 %, jednak jeśli ogrzewamy czy smażymy potrawę przez długi czas w 100 oC w odkrytym naczyniu, wówczas straty wit. A są bardzo duże, można to ograniczyć poprzez smażenie i gotowanie pod przykryciem. Ponieważ jest to witamina rozpuszczalna w tłuszcach, a nie w wodzie, podczas gotowania nie ulega wypłukiwaniu tak jak to było w przypadku witaminy [...]