[...] względu wolę zamówić sobie w restauracji. Ostatnio jednak zaczęłam sama kombinowac, bo mam ochotę przemycać więcej rybek do swojej diety. A grunt to dostać w sklepie swiezy filet i własciwie za wiele roboty nie ma, bo smaży się parę minut a i najlepiej smakuje z samą solą i pieprzem ;-) Ja też wolę raz zjesć więcej raz mniej, a nie codziennie [...]
[...] zdjęcie tego nie oddaje ale tam jest pół kilo ryby %-) ) a to jest platter dla dwóch osób - a tam kurczę cały bass morski, 2 steki z tuńczyka, 3 kawałki żabnicy, krewetki i filet z łososia %-) ps. nie spodziwałabym się że żabnica jest taka dobra, bo sama ryba mnie przeraża %-) /SFD/2017/7/10/06e7f6a8951b4a7dba06f484c4cd6cba.jpg [...]
[...] który warunkuje że sięgamy po ryby prócz tego oczywiście że są przepyszne jest zawartość kwasów Omega3. Jeśli by tak nie było każdy wolałby kupić tańsze, chudsze mięso np filet z kurczaka. Ryby są droższe, zazwyczaj trudniej się je przygotowuje, są tłuste. Ale właśnie tego tłuszczu w nich szukamy. Podaje zawartość Omega3 w poszczególnych [...]
biedronka ryby w puszkach i słoikach -25% Świeży schab bez kości Kraina Mięsa, 5 kotletów, 360 g 4.98 Filet z pstrąga tęczowego-łososiowego ze skórą 2,99 opakowanie banany w Lidlu 2,99/kg Zmieniony przez - ero24 w dniu 2014-10-23 06:28:52
Intermarche: Tilapia 25% glazury - 1,45zł/100g Zrobiłem sobie dziś na obiad i zaskoczył mnie smak ryby, a jadłem ją jak dobrze pamiętam 2 lata temu na wczasach nad morzem. Auchan: Truskawki 14,99zł/1kg Łosoś 45,99zł/1kg do 25.02
W biedronce od jutra także w promocji filet świeży z łososia 3,99/100 g pomidory, mrożone ryby (mintaj, dorsz, morszczuk), jajka ściółkowe, olej lniany - więc raczej warto zajrzeć zaraz po lidlu, tylko z daleka od czekolad ;) Zmieniony przez - wrily_curl;y w dniu 2015-03-15 17:14:35
[...] gdzie napisałem: Zamiast tuńczyka polecam ci kupić sobie w Lidlu za 7 zł opakowanie zawierające 400 g mocno zmrożonego fileta z mintaja w kostkach. Na jeden posiłek wystarczy 200 g gdyż dostarczy 32 g białka. Mintaj na pewno jest zdrowszy od tuńczyka z puszki. W diecie zarówno na masie [...]
Makrela to ryba z rodziny makrelowatych. Bardzo popularna w Polsce w wędzonej formie. Od niedawna również spotykana jakoś świeży filet w jednej ze znanych sieci marketów. Świeża makrela zawiera 18,7 g białka, 11,9 g tłuszczów i 0,2 g węglowodanów. Jest więc ona bardzo dobrym źródłem białka i tłuszczów. Istotne są szczególnie te drugie. Są to [...]
[...] i pieniądze na codzienne przygotowywanie posiłków. Dużo szybciej i taniej jest podgrzać gotowego kurczaka czy wymieszać makaron z tuńczykiem z puszki, niż samemu przygotować filet z dobrej jakości kurczaka czy ryby. Pierwszym argumentem, który przemawia przeciw rybom z puszki są toksyczne składniki, takie jak rtęć. Co prawda w świeżych rybach [...]
Zmiany cyfrowe w kontekście x ryżu = x ziemniaków,makaronu, x filet z kurczaka = x ryby, świnka, x orzechów włoskich = x pestki dyni i tak dalej, i tak dalej. Warzywa codziennie inne. Całe życie jem podobnie. Jajka, twaróg, kurczak, ryby, ziemniaki, orzechy po prostu mi smakują. Oprócz ryżu i kurczaka mam niemal wszystko co wymieniłem "swojskie". [...]
Witam, przedstawie wam posiłek z ryb , ja korzystam z niego po treningu ;] , moze komus sie przyda i urozmaici sobie troche dietke ;] filet z morszczuka ( ja korzystam z szczupaka , lub lina czy jakiejkolwiek ryby rzecznej ) - 300g cebula - 2szt. marchew - 1szt. jajko - 1szt. natka pietruszki - 1 pęczek tarta bułka - 30g mąka pszenna - 50g [...]
[...] jajko...oczywiście nie wszystko ( podałam tu zestaw śniadań z których wybieram) Co lubisz jeść na obiad : z reguły nie jadam obiadów pełnych..jest to ryba z rusztu, filet z kurczaka z rusztu, gotowane lub pieczone udko z kury (bez skórki) do tego jakaś surówka (sporadycznie ziemniak, ryż lub kasza w ilości łyżki) bez sosów itp. Co jako [...]
[...] jest krótsze. Ile czasu potrzebujemy by ugotować kurczaka na parze? Pierś z kurczaka na parze gotuje się 10-20 min. (im drobniejsze kawałki tym krótszy czas gotowania, filet w całości gotujemy 20 minut) Podudzia kurczaków wymagają już nieco dłuższego gotowania, około 30-35 min. Jeśli gotować zamierzmy mięso, które było wcześniej zamrożone, [...]