[...] rosół na dobrej jakości miesie z koscią, z dodatkiem octu jablkowego fermentowanego tłuszcze -tluste morskie ryby -zoltka -oliwa z oliwek -migdały -awokado -siemie lniane do suplementacji dobry B-complex witamina D3 rozważyłabym floradix betaine HCL i enzymy trawienne no i dieta na zerze kalorycznym czyli pewnie jakies 1800-2000kcal co najmniej
[...] Lecial udesteron + oxa, po 3 tyg znowu dostalem ataku arytmi, zrobilem badania i okazalo sie ze profil lipidowy byl lekko rozpieprzony (powiedzmy 25% zaburzenia normy, nie pamietam dokladnych wynikow). Nie mowiac juz o tym ze enzymy watrobowe byly podwyzszone 3-krotnie "Nieszkodliwosc" oxy jest czysto zbyt bardzo mitologizowana.
[...] sylimarole itd to lepiej zostan przy zdrowaskach W ogole nazwa "oslonki" jest druna i implikuje jakas bzdure, ze niby tworzysz wokol watroby jakas tarcze. A gowno, po prostu otruwasz to co zatruwasz w czasie rzeczywistym, to jak beta-mimetyki i beta-blokery na raz, antagonistyczne dzialania na dany receptor, w tym przypadku na enzymy.
Hi-Tec C-6, widze ,ze ma enzymy WPC WPI i WPH. Po rozpuszczeniu bialko nie zostawia piaskowego osadu? Mialem kiedys bialo Hi-teca z bialkiem z przemicy, fuj.
że pozwolę sobie pociągnąć ten temat jeszcze trochę. :) Jakie enzymy są najlepsze na trawienie bo różnie piszą jedni chwalą Dibencozide a inni mówią że to placebo, znalazłem też digest i produkty NOW FOODS, ale niestety nie znam się na tym i nie wiem co jest lepsze i ma większą skuteczność. A może jest jeszcze coś innego wartego uwagi? :)
Witam Warto - dlatego że są to substancje (mogą to być aminokwasy, enzymy, witaminy, związki mineralne), które nie dopuszczają do nadmiernego utleniania komórek, chronią system odpornościowy itd. Substancje są bardzo potrzebne sportowcom - u nich procesy utleniania zachodzą w większym stopniu więc antyoksydantów potrzeba więcej. Pozdrawiam Piotr [...]
[...] PROPOLIS, APIVIT - wzbogacone produkty pszczele zawierające składniki cenne dla organizmu ludzkiego, takie jak: łatwo przyswajalne cukry proste (fruktoza, glukoza), enzymy - substancje ułatwiające trawienie oraz mikroelementy. Mają działanie odżywcze, wzmacniające i uodparniające. BIOSTYMINA: wyciąg z liści Aloesu, pobudza czynności [...]
Stawiałbym na wyciskarkę. Sokowirówka pracuje na wysokich obrotach, mieli oraz sieka owoce. Tak więc w czasie tego procesu tracą wiele właściwości odżywczych. Witaminy oraz enzymy. Z kolei wyciskarka pracuje wolniej , sok jest dłużej świeży ( może stać w lodówce przez kilka godzin bez utraty wartości). Jest droższa ale moim zdaniem warto.
witaj. to zalezy co dzieje sie z ukladem trawiennym,jezeli wystepuja problemy z trawieniem, masz wzdecia, czy luzny stolec, to faktycznie probiotyk czy enzymy moga byc tutaj przydatne. kwestia tez ile wazysz? bo 4500 to moze byc malo, a moze byc duzo jezeli chodzi o ilosc energii, zalezy ile wazysz :) ja mam 4100 obecnie okolice zera kalorycznego [...]
Jeżeli nie masz problemów trawiennych, żadnych wzdęć, ani zaparć, nic co sugerowałoby, że flora jelitowa ma problemy z przerobieniem tej puli dostarczanych kalorii to enzymy Ci nie pomogą. Jeżeli masa stoi, masz zastój w progresie to nie ma co szukać na siłę cudownych sposobów tylko szukać rozwiązania tam gdzie najprościej, czyli dołożyć kalorii. [...]
Dokładnie tak jak kolega wyżej wyjaśnił, enzymy mogą być bardzo dobrym wsparciem w momencie, gdy rzeczywiście mamy problemy ze wzdęciami, tzw "pełnym brzuchem" itd kwestia badań to dość istotna sprawa, natomiast tutaj jeśli wszystko jest ok to dużej magii nie ma - jeśli waga nie idzie i nic się nie zmienia musisz pchnąć kcal w górę
Niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy enzymy trawienne będą pomocne w Twoim przypadku. Osobiście bym sugerował przeanalizować podstawy. Przede wszystkim to, jak wygląda Twoja dieta i trening. Następnie efekty w perspektywie np. ostatniego miesiąca. Pomiary obwodów ciała co tydzień, rano na czczo, oraz zdjęcia sylwetki co miesiąc. Po [...]
[...] magnez, żelazo, cynk. Znacznie zdrowszym źródłem błonnika, niż surowe otręby, jest pieczywo pełnoziarniste, pozbawione w znacznej mierze kwasu fitynowego rozkładanego prze enzymy obecne w drożdżach. Cztery kromki pełnoziarnistego pieczywa dostarczają takiej samej ilości błonnika jak 3 łyżki otrąb. Obróbka cieplna stosowana przy produkcji [...]
Cytrulina jest metaboliten argininiy i pelni te same funkce co ona.Ma tą przewage nad argininą że nie podlego wstępnemu etapowi rozkładu przez enzymy , więc skuteczniej od argininy stymuluje synteze kreatyny i tlenku Azotu. Cytrulina jest również podstawowym prekursorem kreatyny, przekształcanym w argininę i glikocjaminę, wpływającym na wzrost [...]