Znalezione pod frazą:
Sortuj wg:
Podstawą zdrowej i odpowiednio zbilansowanej diety jest jej odpowiednie urozmaicenie. Stosuje się je nie tylko po to, aby posiłki, które spożywamy, nie nudziły się nam, ale przede wszystkim ze względu na ograniczenie możliwości występowania niedoborów witamin, składników mineralnych, enzymów, czy innych nutraceutyków. Zdecydowanie nie należy [...]
[...] produktem przetwórstwa zbożowego, którego wartość odżywcza uwarunkowana jest stopniem wyciągu mąki z ziarna pszenicy czy żyta. Produkty zbożowe do których oprócz pieczywa zaliczamy mąki, makarony i kasze stanowią istotne źródło wielu składników odżywczych. Dostarczają one głównie skrobi, białka roślinnego, witamin z grupy B, składników [...]
[...] której submaksymalne wysiłki przeplatają się z fazą o niskiej intensywności w różnym przedziale czasowym wyliczanym na podstawie kontroli tętna wysiłkowego. HIIT oczywiście zaliczamy do treningów glikolitycznych, a więc bazujących na spalaniu glikogenu mięśniowego. Skąd więc tutaj ich użyteczność w procesach spalania tkanki tłuszczowej? [...]
[...] jest po spożyciu posiłku zawierającego węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym, czyli takie które przedostają się z jelit do krwi w bardzo szybkim tempie. Do nich zaliczamy m.in. napoje słodzone i słodkie soki owocowe, pieczywo pszenne, ziemniaki puree, biały ryz, słodycze z niską zwartością tłuszczu, itp. Jeżeli cząsteczki cukrów [...]
CHARAKTERYSTYKA I FUNKCJE WITAMIN Z GRUPY B Zaliczamy do nich tiaminę (Wit. B1), ryboflawinę (Wit. B2), niacynę (Nikotynamid), kwas pantotenowy, pirydoksynę (Wit. B6), kwas foliowy (zwany też folianem), cyjanokobalaminę (Wit. B12) oraz biotynę. Z tymi składnikami nierozerwalnie związane są również trzy inne kofaktory metaboliczne – cholina, [...]
[...] i przyloz sie solidnie do ciezarow , na miesnie nie masz co liczyc, one tez potrzebuja dodatnich kalorii by urosnac. john_ny jeden dzien to za malo???? , to dobra ilosc zwlaszcza, ze jej treningi z inetnsywnoscia nie maja wiele wspolnego WF nie zaliczamy do treningu, ale do rekreacji Zmieniony przez - obliques w dniu 2008-11-07 20:59:15
[...] do tych koktajlów to niestety też odpadają ponieważ po treningu potrzebujesz głównie węglowodanów złożonych, a banana(fruktoza) czy tego nieszczęsnego cukru(sacharoza) nie zaliczamy do takowych Poza tym jajka i mleko po treningu też takie sobie... Po treningu staraj się skupiać na mięsie chudym jako źródłu białka Pozdrawiam, jak wróce postaram [...]
[...] sposób: 2 g białka/kg masy ciała, 100-150 g węglowodanów i reszta pozostałych kcal z tłuszczów. Wśród źródeł makroskładników, które warto włączyć do naszej diety, zaliczamy: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - źródła białka [...]
[...] i reszta kcal z węglowodanów. Oczywiście przy założeniu, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Z kolei wśród zalecanych źródeł makroskładników zaliczamy: 1. Źródła białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Źródła tłuszczów: [...]
[...] Założyć należy, że 1 g białka to 4 kcal, 1 g tłuszczów 9 kcal i 1 g węglowodanów 4 kcal. Aby komponować posiłki, korzystać warto z ich zalecanych źródeł. Do źródeł białka zaliczamy: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html Do źródeł tłuszczów: [...]
[...] suplementów okołotreningowych Należy pamiętać również o podstawach suplementacji takich jak kompleks witamin i minerałów oraz kwasy Omega 3 Do najlepszych źródeł białka zaliczamy: -Odżywki białkowe -Drób -Wołowinę -Wieprzowinę -Ryby -Jaja -Podroby Trochę gorszym jego źródłem są również warzywa oraz nabiał. Tłuszcz w diecie najlepiej czerpać [...]
[...] Dieta to przede wszystkim eliminacja produktów przetworzonych. Bazować należy na dobrych jakościowo źródłach białka, tłuszczów i węglowodanów, do których zaliczamy: - http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - [...]
[...] są źródłem energii w większości diet osób trenujących i prawie wszystkich osób, które nie mają zbyt wiele wspólnego z kształtowaniem sylwetki. Do jednego z ich źródeł zaliczamy płatki owsiane. Jeden z bardziej popularnych składników śniadań większości osób. Płatki owsiane są produktem pozyskiwanym z owsa zwyczajnego w wyniku oczyszczenia, [...]
[...] wyniku 300 kcal. Kolejno podzielić to na zalecane ilości białka - 2 g/kg masy ciała, tłuszczów - 1 g i węglowodanów - reszta kcal. Wśród zalecanych źródeł makroskładników zaliczamy: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Węglowodany: [...]
[...] być jej odtłuszczenie i uzupełnienie braków glikogenu. Uzyskujemy to poprzez podawanie substancji lipotropowych (ułatwiają przemianę tłuszczu) do których między innymi zaliczamy mleko, sery, wątrobę i oleje roślinne zawierające dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych. Równocześnie w tym okresie należy zrezygnować z podawania różnego rodzaju [...]
[...] energii oraz uzupelniaja straty glikogenu, uszczuplone podczas intensywnego treningu. Drugie natomiast dostarczaja energii systematycznie przez dluzszy czas. Do nich zaliczamy: ryz, ziemniaki, kasze, platki owsiane, makarony, pelnoziarniste pieczywo, warzywa. Najwiecej weglowodanow powinno spozywac sie na sniadanie oraz w czasie przed i [...]
[...] nasyconych które wpływają niekorzystnie na wchłanianie i metabolizm aminokwasów. Uzupełniając straty białka mogących mieć zastosowanie w odnowie żywieniowej po treningach zaliczamy także preparaty zawierające wolne aminokwasy i krótkie peptydy, których główną zaletą jest szybkie wchłanianie. Wyczerpujące treningi zwiększają zapotrzebowanie na [...]
[...] przebiegu procesów metabolicznych w naszym organizmie. Dzielą się na rozpuszczalne w tłuszczach i rozpuszczalne w wodzie. Do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach zaliczamy np. witaminę A i E, a do rozpuszczalnych w wodzie witaminy z grupy B i witaminę C. Witamina A - występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego jako retinol oraz w [...]
[...] energii oraz uzupelniaja straty glikogenu, uszczuplone podczas intensywnego treningu. Drugie natomiast dostarczaja energii systematycznie przez dluzszy czas. Do nich zaliczamy: ryz, ziemniaki, kasze, platki owsiane, makarony, pelnoziarniste pieczywo, warzywa. Najwiecej weglowodanow powinno spozywac sie na sniadanie oraz w czasie przed i [...]
[...] co odpowiada 2560kcal. Zmniejszenie ilości węglowodanów spowoduje, że organizm energie zacznie czerpać z tłuszczy jak i niestety białek. Do najlepszych zródeł węglowodanów zaliczamy: płatki owsiane, kukurydziane, musli, makaron, ryż brązowy, kasza, ciemne pieczywo. Tłuszcze (1g = 9kcal) - często w dietach kulturystycznych obserwuje się zbyt [...]
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Poszukiwane