Jak ja potrafię upiec chleb, to każdy potrafi. Sprawdzony, szybki przepis Ladiesowy na chleb gryczany: http://www.eksperymentalnie.com/2014/03/chleb-bezglutenowy-prosty-przepis.html
Ułożyłem pewną dietę, jestem ekto, czy będzie ona do mnie pasować? Jeśli macie jakieś pytania to piszcie :) Wzrost:190 Waga:70-73kg Aktywność:Szkoła Dodam iż chciałbym dobić do 90kg przy niewielkiej ilości tkanki tłuszczowej :) 7:00 Platki owsiane 70g 3 jaja kurze całe B: 32g(22g zwierzęcego) W: 50g T: 22g 11:35 Serek wiejski 200g Chleb zytni [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ale teraz przeszlem na trening taki:pon:plecy/wt:klatka biceps/sr:cardio/czw:triceps barki/pt:nogi/sob:cardio/nd;cardio śniadanie:platki owsiane(60g) z mlekiem(250ml)/chleb razowy(2kromki) +3jajka Obiad:ryz bialy lub brazowy(pol woreczka czyli ok 70g)/piers z kurczaka smazona na oleju lnianym(150g) Przed treningiem:ryz bialy lub brazowy [...]
Chciałbym ćwiczyć 6 dni w tygodniu, niedziela wolne. Mniej więcej chce produkty, które są pod ręką nie mieszkam w wielkim mieście 1 POSIŁEK: Płatki owsiane 100g Mleko 3,2% 250g Jajko 150g Chleb 7 ziaren 105g Masło 10g Brzoskwinia 170g 2 POSIŁEK: Chleb 7 ziaren 105g Polędwica z indyka 60g Banan 100g Jogurt naturalny 250g + crunche 50g/ otręby 50g [...]
[...] inaczej nie dasz rady? Ogólnie uważam że każdy dopasowuje do siebie ale łatwiej rozbujać metabolizm zwiększając liczbę posiłków. Grahamki polecam zmienić na inne pieczywo- chleb dobrej jakosci lub robiony w domu. Maka graham to mąka pszenna która udaje razową :P Wydaje nam się że ciemne pieczywo jest dobre ale tu nie wiadomo jaki skład. Po za [...]
[...] - nie demonizujmy go, nie jest taki zły, jego nadmiar owszem może się źle odbić na sylwetce, ale bez przesady. Chleb to samo, jeśli masz zaufaną piekarnię, gdzie pieką chleb na zakwasie żytni, razowy (super, korzystaj) te grahamy często mają w sobie karmel. Kolorowe jogurciki do wywalenia, taki zrobisz sam jog, nat i banan/maliny i [...]
Chodziło mi o chleb graham bułka czy chleb to już mniejsza :-) te graham są zwykle nadmuchane, jak już to razowce. W pierkarni pytaj o chleb na zakwasie bez dodatków. A z twarogiem to jak uważasz, ale wiedz że kobietom on nie służy - zbieranie wody, cellulit i takie tam ;-) jak nie teraz to za jakiś czas. Poza tym tu chodzi o różnorodność a nie [...]
Dzień 10 Kolejny dzień spałem spokojnie 8h-9h( już drugi ). Przestawiłem luszko w pokoju, może dlatego ;-) Samopoczucie OK. Myślę nad suplementami. Lata już nie te i regeneracja nie ta. Dieta Dzisiaj zrobiłem pasztet własnej roboty. Mix świeżych warzyw około 2kg (marchewka, por, cebula, pieczarki, pietruszka) pierś z indyka 400g, mięso wołowe na [...]
Skład chleba powinien wyglądać tak jak np u mnie w piekarni Chleb żytni "100%" Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej (do 90%). Pieczony jest na mące [...]
Będziesz. Nie będzie to może dieta dobrze dobrana pod względem mikroskładników ale jak najbardziej można na chlebie robić masę/redukcję. Ale przecież mikroskładniki się zgadzają, więc w czym leży problem? Zamienić ten chleb na coś innego? Dodać wafle ryżowe? Więcej mięsa, ale nie szynek? Problem leży w tym, że na takich forach czy internetach [...]
[...] kcal, b 100, w 170, t 70 będzie dobry na początek? Chleb - wiem, że najlepszy byłby własnej roboty i w najbliższym czasie mam zamiar zacząć sam go wypiekać. Obecnie stosuję chleb IG z tej piekarni http://piekarniahert.pl/produkty/pieczywo/ Do dzienniczka wpisuję inny bo takiego nie ma. Czy może jakiś inny chleb z tej piekarni byłby bardziej [...]
[...] kcal, b 100, w 170, t 70 będzie dobry na początek? Chleb - wiem, że najlepszy byłby własnej roboty i w najbliższym czasie mam zamiar zacząć sam go wypiekać. Obecnie stosuję chleb IG z tej piekarni http://piekarniahert.pl/produkty/pieczywo/ Do dzienniczka wpisuję inny bo takiego nie ma. Czy może jakiś inny chleb z tej piekarni byłby bardziej [...]
Najlepszy chleb jest to chleb żytni na zakwasie poznasz go po tym , że nie jest suchy, ma kwaskowaty smak i po zapachu . Taki chleb powinien zawierać mąkę, wodę zakwas sól. Twoje wyglądają na drożdżowe.
[...] białego pieczywa bym unikał. Pieczywo z pełnego ziarna jest zdecydowanie zdrowsze w porównaniu z pieczywem produkowanym z oczyszczonej, białej mąki. Możesz wypróbować chleb z mąki mieszanej, np orkiszowej lub pieczywo chrupkie . Poza tym masz inne źródła węglowodanów . http://www.sfd.pl/-t1135388.html . Na problem z wzdęciami mogę [...]
Zapomnij o sosach. W obecności węglowodanów tłuszcze błyskawicznie się odkładają, zwłaszcza te zwierzęce. Odnośnie chleba, jezeli musisz go jeść niech to będzie chleb razowy tzn z mąki razowej najlepiej żytniej. Chleb zawiera tylko 45% weglowodanów więc na jeden posiłek powinno przypadać 150-180g. Chleb jeść grubo obłozony chudą wedliną lub [...]
Witam, jako jeden z nowo zarejestrowanych przedstawie się etc. Mam na imie Darek, staż pol roku. Mam ponad 16 lat. Avatar to moje zdjecie. a teraz konkret: BMR: 1680 dziennie kalorii: 2016+500= 2600 a tak wyglada to z kalkulatora: Waga ciała : 70 Ilość białka na kg masy 2 Ilość węglowodanów na kg masy 4,3 Ilość tłuszczy na kg masy 1,8 [...]
Witam zarówno chleb jak i makaron są zdrowę. Wszystko zależy z jakiej mąki są przyrządzane np. chleb najzdrowszy wypiekany jest z mąki z tzw. pełnego przemiału (mało oczyszczony taki zawiera duże ilości błonnika i cennych witamin z gr.B) im chleb ciemniejszy i mniej w nim mąki pszennej tym lepszy (unikać należy chleba z mąki pszennej) generalnie [...]