[...] po uwzględnieniu odjętych redukcyjnych kalorii. Węglowodany przeliczamy sobie z ilości pozostałych kalorii czyli: BMR po uwzględnieniu odjętych redukcyjnych kalorii minus białko w kCal minus tłuszcz w kCal, i wychodzi tego naprawdę niewiele, dzielimy wartość przez 4 i mamy węgle w gramach. Stad nie jem produktów bogatych w węglowodany, które [...]
[...] a zastąpić je gotowaniem, smażeniem beztłuszczowym lub pieczeniem w folii. Dostępność białka pokarmowego zależy również od jego strawności. Nawet najbardziej wartościowe białko nie zostanie wykorzystane, jeżeli nie ulegnie ono całkowitemu rozkładowi enzymatycznemu w przewodzie pokarmowym, a uwolnione aminokwasy nie zostaną wchłonięte w [...]
Nie zauważyłem że jest podobny taki post, mam nadzieje że nie obrazisz sie domer jak go tutaj skopiuje Płatki owsiane górskie - 130g, w 100g - białko 11,9g, tłuszcze 7,2g, węglowodany strawne 69,3g, kalorie 211 Musli własnej roboty - 125g, w 100g - białko 10g, tłuszcze 10g, węglowodany strawne 55g, kalorie 350 Pestki z dyni - 155g, w 100g - [...]
[...] tyle że jest pochodzenia roślinnego i bierze się pod uwagę również to zawarte w zbożach. Poza tym są takie produkty o których wielu ludzi nie ma pojęcia ;-) Spirulina, białko konopii, maca, płatki drożdżowe - to akurat produkty których sama używam. W sumie mięso jem z kilku powodów - po pierwsze lubię od czasu do czasu (ale jestem wybredna, [...]
[...] na zimno olejem lnianym. Dieta dr Haya Założenia: Opracowana przez amerykańskiego lekarza Williama Howarda Haya jest dietą niełączenia produktów węglowodanowych z białkowymi. Produkty podzielił on na białkowe, węglowodanowe i neutralne. Te ostatnie można łączyć ze wszystkimi innymi. W ciągu dnia należy zjeść jeden posiłek oparty na [...]
[...] i intensywnego rozwoju dzieci. Zapotrzebowanie na wszystkie składniki jest duże: wzrasta również zapotrzebowanie na energię. Szczególnie duże jest zapotrzebowanie na białko, wapń ,żelazo i witaminy. Zapotrzebowanie na energię u chłopców wynosi 3300 kcal , natomiast u kobiet 2800 kcal. Modelowy jadłospis dla młodzieży w wieku szkolnym [...]
[...] bardziej luźnym ze względu na więcej czasu, który mogę poświęcić na szlifowanie swoich amatorskich umiejętności w kuchni. MISKA: BTW 140/40/ 90 (3-4 l płynów) (wysokie białko i tłuszcz, niskie węgle) 1. OMLET- 35 g płatki owsiane, 10 g otręby orkiszowe, 100 g dynia, 35 g białko jaja, 25 g WHEY UNS, proszek do pieczenia, cynamon, kakao, 40 [...]
[...] bardziej luźnym ze względu na więcej czasu, który mogę poświęcić na szlifowanie swoich amatorskich umiejętności w kuchni. MISKA: BTW 140/40/ 90 (3-4 l płynów) (wysokie białko i tłuszcz, niskie węgle) 1. OMLET- 35 g płatki owsiane, 10 g otręby orkiszowe, 100 g dynia, 35 g białko jaja, 25 g WHEY UNS, proszek do pieczenia, cynamon, kakao, 40 [...]
[...] wapnia z witaminą D2 (D3 nie jest wegańskie) 5:00 - podczas treningu piję litr napoju izotonicznego domowej roboty 7:00 - po treningu: smoothie z kreatyną, 50 g odżywki białkowej z różnych źródeł, witamina C, cynk, magnez 8:00 - kolacja: tofu z ryżem i ze słodkim, i kwaśnym sosem 10:00 - przekąska: orzechy przed pójściem do łóżka: szejk [...]
nie wypowiadam sie co do wegeterjanizmu poniewaz jako 24 latek ,ktory spedzil 22 lata jedzac co chcial i pijac piwsko zagryzajac pizza i kebabem, dieta bogata w bialko z miesa,dobre tluszcze i produkty pelnoziarniste to rewolucja zdrowotna ! to debata dla tych co szukaja recepty na wieczne zycie ! Takiego niema w wymiarze fizycznym. Co do mleka [...]
POCZYTAJ... i ułóż coś co ci będzie pasować trzymając się tych zasad... 1 Śniadanie czyli pierwszy posiłek powinien zawierać białko/węglowodany o niskim IG/tłuszcze/warzywa -Ogólna kaloryczność pierwszego posiłku powinna wynosić czasem nawet do 30% dziennego zapotrzebowania na energię.w tym posiłku powinniśmy się skupić głównie na węglowodanach [...]
[...] kiełbas i wędlin, stanowi ilość o wiele za dużą. Dodaj do koszyka - Fasolkę w puszce. Nie wymaga moczenia i gotowania, a zarówno czerwona, jak i biała jest bogata w białko i błonnik. Pół szklanki to ok. 100 kcal, 6,7 g białka i 5,5 g błonnika. - Sardynki w oleju. Chociaż bardzo tłu-ste (puszka 90 g to 10 g tłuszczu i 200 kcal), są [...]
[...] osób jest za dużo, że są złe, robią dużo złego w organizmie itp. i najlepiej jeść ich jak najmniej albo wcale ;-) Po czym kawałek dalej mamy informacje, z których wynika że białko wychodzi mniej więcej 1,8g na kg mc a tłuszcz powinien stanowić 30%, w wyjątkowych sytuacjach 35-40%. O ilości węgli nie ma nic poza tym, żeby ich było mało %-) Przy [...]
[...] tyle że jest pochodzenia roślinnego i bierze się pod uwagę również to zawarte w zbożach. Poza tym są takie produkty o których wielu ludzi nie ma pojęcia ;-) Spirulina, białko konopii, maca, płatki drożdżowe - to akurat produkty których sama używam. W sumie mięso jem z kilku powodów - po pierwsze lubię od czasu do czasu (ale jestem wybredna, [...]
[...] że spożywanie mięsa jest praktyką bardzo niezdrową. Jednak w związku z tym, że dieta czysto wegetariańska jest zbyt jałowa, do swojego menu włączają inne produkty bogate w białko: jaja, mleko, tofu, sery, które dostarczają im znacznie więcej białek. Istnieje jeszcze inna grupa ludzi. Co prawda nazywają się oni wegetarianinami, jednak jedzą oni [...]
[...] produktu, jak to jest w przypadku smażenia na tłuszczu, gdyż produkt smażony nasiąka nim. 8. Białko jaja kurzego BV 88 Białko ryb BV 83 Kurczak (pierś) BV 79 kazeina-białko z mleka - 77 9. Białko serwatkowe pochodzi z nazwy produktu, z którego powstaje. Czyli z serwatki – ubocznego odpad produkcji serów. 10. Oliwa z oliwek jest [...]
[...] produkty z mniejszą ilością fatu i węgli wieprz vs kurak http://img835.imageshack.us/img835/1982/yqns.jpg http://img836.imageshack.us/img836/3485/6cttj.jpg różnica dosłownie 6-8g fatu nie ma tragedii,ale zawsze mniej kcal jak się okazało podbiłem tez troszeczkę białko o całe 10gram \-) Zmieniony przez - solaros w dniu 2014-05-27 00:52:18