Kazeina to już rzadko spotykana forma białka - w czystej postaci - na rynku. Jaki jest powód, że zniknęła z rynku? Zapewne koszt samego surowca, nigdy nie należała do najtańszych, do tego świadomość ludzka, która rośnie na przestrzeni lat. Co raz więcej osób wie, że nie musi stosować osobnego rodzaju białka "w ciągu dnia", innego "po treningu" i [...]
[...] co z kolei zwiększa nasilenie tempa przebiegu syntezy białek, powodując przyrost masy mięśniowej, a także zahamowanie aktywności enzymów proteolitycznych – rozkładających białka mięśniowe. Kreatyna jest więc substancją działającą anabolicznie i ergogenicznie oraz antykatabolicznie. Więcej: [...]
[...] w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: [...]
Bardzo dobrze, że już mimo młodego wieku i początków na siłowni, jesteś świadomy iż odpowiednie odżywianie to klucz do sukcesu :-)) Oczywiście jeżeli wiesz, że masz niedobory białka, to możesz zakupić jakąś odżywkę białkową i uzupełniać nią brakujące ilości. Z racji, że napisałeś o nietolerancji laktozy, wrzucę kilka propozycji w takim przypadku: [...]
Według powszechnej opinii nabiał jest świetnym źródłem wapnia, dostarcza nam sporych ilości białka i ma pod wieloma względami prozdrowotne właściwości. Ze spożyciem nabiału, a zwłaszcza krowiego mleka, wiąże się wiele kontrowersji. Plusy: Nabiał od lat jest uważany za podstawowy składnik zbilansowanej diety, zawiera łatwo przyswajalne przez [...]
[...] w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: [...]
Na tyle opakowania producent tej serwatki napisal dokladnie to samo, co mozna napisac o zwyklym mleku. Ludzie, sproszkowana serwatka to totalnie nie to samo co konentrat czy izolat bialka serwatkowego. Po co firmy mecza sie i glowia nad nowym, coraz bardziej skutecznymi technologiami oczyszczania serwatki z laktozy i tluszczu? Po to, ze np. [...]
Okres po treningu siłowym jest istotnym momentem, kiedy to zdecydowanie warto spożyć pełnowartościowy posiłek, składający się ze źródła pełnowartościowego białka, węglowodanów i możliwym dodatku tłuszczów. Aby poznać zalecane źródła składników odżywczych, warto zapoznać się z tematami: [...]
[...] z którymi także ja się zmagam, to oczywistym wyborem będą dla Ciebie produkty oznaczone jako "Lactose Free". Produkty, które wymieniłeś jako pierwszy i drugi to izolaty, białka o szybkiej przyswajalności. Izolaty charakteryzują się wysokim stopniem oczyszczenia tzn. zawierają niewiele węglowodanów w tym laktozy (lub niektóre wcale jej nie [...]
Witaj, w czasie ketozy nie warto przesadnie podbijać białka w diecie, gdyż może ono utrudnić utrzymanie ketozy. Należy pilnować aby nie było zbyt mało tłuszczu i nie ujmować go na korzyść białka. Jeśli jednak chciałbyś korzystać z odżywki białkowej to niekoniecznie musi być to białko serwatkowe. Ze swojej strony mogę Ci zasugerować White Egg [...]
[...] stosować gainera w swoim przypadku, na pewno warto w tego zainwestować. Ma bardzo dobry skład: - wysokiej jakości białko serwatkowe w składzie, w tym również IZOLAT białka serwatkowego, większość gainerów na rynku oparta jest wyłącznie o koncentrat białka serwatkowego, niektóre nawet o słabej jakośći białka roślinne lub suszoną serwatkę [...]
[...] tłuszczu oraz wysoką wartością biologiczną. W porównaniu z innymi rodzajami białek jest lekkostrawne i łatwo przyswajalne przez organizm. Skład aminokwasów w koncentracie białka serwatkowego jest znacznie lepszy niż w innych produktach białkowych. Białko to posiada największe ilości aminokwasów rozgałęzionych BCAA oraz glutaminy substancji tak [...]
[...] na skład tego produktu. To on już ukierunkuje nas odnośnie do tego, czy warto je spożywać w naszej diecie. Odtłuszczone mleko w proszku zawiera w 100 g: - 351 kcal, - 34 g białka, - 51 g węglowodanów (w tym 51 g cukrów), - 1,25 g tłuszczów, - 1,2 g soli. Wydawać by się mogło, że wręcz idealny skład posiłku. Wystarczy zaledwie 100 g produktu, [...]
[...] ten profil aminokwasów nie do końca jest taki jak być powinien. Oczywiście Takie białko kolagenowe może być gdzieś tam rozwiązaniem w przypadku osób które uczulone są na białka typowo serwatkowe białka mleka i faktycznie gdzieś tam chcą delikatnie swoją dietę połatać. No i jeżeli białka kolagenowe zawarte w takim produkcie będą zhydrolizowane [...]
[...] w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: [...]
[...] w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: [...]
[...] TRENING + DIETA Ustaw dość wysoki poziom białka w diecie, np. 2,5g białka na każdy kilogram masy ciała. Wyeliminuj maksymalnie cukry proste, słodycze, przekąski, a zwłaszcza słodzone napoje oraz fast foody. W dni [...]
[...] zacząłem więcej jeść i liczyć kalorie, początkowo, moje zapotrzebowanie wynosiło 2800 kcal, żeby tyć spożywałem 3000 kcal, później to juz około 3500, 3700 kcal, 130 gram białka, tłuszcz 100 gram, węglowodany 400 gram, idealnie nie trzymałem sie tych danych, zazwyczaj jadłem, około 5 posiłków dziennie, bardzo często kurczaka z ryżem, twaróg, [...]
Według powszechnej opinii nabiał jest świetnym źródłem wapnia, dostarcza nam sporych ilości białka i ma pod wieloma względami prozdrowotne właściwości. Ze spożyciem nabiału, a zwłaszcza krowiego mleka, wiąże się wiele kontrowersji. Plusy: Nabiał od lat jest uważany za podstawowy składnik zbilansowanej diety, zawiera łatwo przyswajalne przez [...]
[...] Teraz co do samego posiłku. Jeśli to jest ten pierwszy, poranny przed treningiem, to postaraj się, aby było to coś lekkostrawnego np. gotowane płatki owsiane z izolatem białka serwatkowego i owocami, chyba że jesteś w stanie zachować ten 90-minotowy ostęp od treningu, wtedy spokojnie możesz sobie zjeść np. jajecznicę z dobrej jakości chlebem [...]