SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

bialka

  • Muscle UP Protein

    Post
    ActivLab

    Widzę że te firemki na A i na T uciekają się już do chwytów po niżej pasa byle by tylko wydoić nieświadomego Klienta.Chcecie faktów - oto one prosto z waszej HQ 1. Macie oddzielne linie produkcyjne do produkcji suplementów i odzywek ?! - to dlaczego piszecie na np na Muscule Up protein "Produkt zawiera pochodne mleka, jajek, soja, pszenica, [...]

    Odpowiedzi: 153 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-11-17 22:54:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • Muscle UP Protein

    Post
    ActivLab

    Muscle Up Protein Skład produktu: koncentrat białka serwatkowego, maltodekstryna, monohydrat kreatyny, tauryna, glicyna, glukoza, aromat, substancja zagęszczająca E466, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancje słodzące E950 i E955, barwnik E124. Wartość odżywcza 100 g: białko 70 g, węglowodany 13 g, tłuszcz 6 g, kreatyna 6 g, [...]

    Odpowiedzi: 153 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-11-19 14:39:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • duze dawki bcaa

    Post
    Iron Horse Series

    Miszczu Ty Nasz , podstawowa informacja jest taka ze te Wasze duże dawki bcaa wcale nie przejada dalej z krwiobiegiem poza wątrobę. będą przez nią rozłożone odpowiednio walina do bursztynylo CoA , leucyna i izoleucyna do aceto CoA i całość wejdzie w cykl kwasu cytrynowego, a nadmiar NH4 pójdzie w mocznik. Jak juz Kolegom pisałem wszelkie [...]

    Odpowiedzi: 99 Ilość wyświetleń: 19911 Data: 2010-11-23 22:52:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • Zacznijmy od tego, że ja książki Dukana czytałam i nie opieram swojej wiedzy o tej diecie na tym co koleżanki robią. Jest książka Dukana w której są konkretne jadłospisy i to też jest dieta uboga w kalorie, wiem bo podliczałam i nikt mi nie wmówi, że np 1200 kcal to wystarczająca porcja dla osoby która waży 80 kilo, bo "na Dukanie nie czuje [...]

    Odpowiedzi: 206 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-01-23 18:16:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • duze dawki bcaa

    Post
    Iron Horse Series

    [...] wykazano iż 2g białka na kg masy ciała nie zapewnia dodatniego bilansu azotowego. Wiekszosc badań jednak sugeruje iż dzienna podaż białek mniej więcej w ilosci 1,7 - 2g bialka na kg masy ciała są wystarczające w dyscyplinach silowych, przy - oczywiscie - odpowiedniej podaży kalorii ogólem. I nie chodzi o to, że wi9eksze ilosci białek nie [...]

    Odpowiedzi: 99 Ilość wyświetleń: 19911 Data: 2011-01-26 21:46:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • jakby konkurowal tak jak pisza to chyba 90% osob ciwczacych by nie spala! jak wyglada ostatni posilek? bialko (duuuuzo bialka) + fat a bialko to co jak nie aminokwasy?! wegle moga pomoc w zasnieciu ale nie musza byc koniecznoscia a bialko juz na pewno tez nie musi przeszkadzac czy jakos specjalnie pobudzac Witoldini nie ma sensu laczyc bialka z [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-04-27 14:42:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • to teraz mi napisz - czy lepije zjesc 5g bcaa czy yebnac 50g bialka z weglami? jesli mam zrezygnowac z tej propzoycji jaka daje mi organizm - okno anaboliczne ktore istnieje - glownie: -wiekszy przeplyw krwi -inna 'zasada' uzupelniania glikogenu To te dwie rzeczy znikaja po kilkudzisieciu minutach! Wiec czy mam poprawic rownowage na rzecz zasady - [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-13 01:35:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • Rozwianie wątpliwości. DIETA EKTOMORFIK 75KG

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Gdzie 3 g białka na kg masy. Na koksie lecisz? Zacznij od dwóch gram i stopniowo dodawaj, nie wiadomo jak zareagujesz na tak wyskoka podaż. Nie baw się w te proporcje. Ustaw diete na poziomie 2 g białka zwierzęcego, 1,5 g tłuszczu i 5 g węglowodanów. Daj dwa tygodnie na adaptacje do nowego rozkładu i zważ się/zmierz. Jeśli przybyło kg i cm to luz, [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 10674 Data: 2011-07-27 00:08:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • [...] widzial go bez koszulki to bym tak pomyslal, bo tak to wyglada. Mi sie osobiscie taka forma nie podoba, kazdy robi co chce i lubi, o gustach sie nie dyskutuje. Co do ilosci bialka w diecie ktos wyzej rzucil linka. 2,5g/kg na masie spokojnie wystarczy, niektorzy biora nawet 2g/kg i lepiej rosna i czuja sie na takiej dawce, na redukcji mozna dac [...]

    Odpowiedzi: 846 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-07 13:06:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • Charles Poliquin na temat białka i BCAA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ta, ta, 2,1 gramów białka na kgmc tylko dla ludzi na bombie :)) Żeby przyswoić ilość białka 2g/kg masy ciała potrzeba mieć ogólną kaloryczność diety ustawioną na 4800 kcal. Spróbuj przy takiej podaży kalorii nie zalać się tłuszczem jak prosiak. Dlatego optymalną dawką białka dla amatorów jest 1,5 g białka na kg masy ciała. Tyle wystarczy, żeby [...]

    Odpowiedzi: 128 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-28 15:56:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • Charles Poliquin na temat białka i BCAA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dorosły człowieku. Nikt nie mówi, ze kulturystyka to zdrowy sport. Ja po prostu nie mogę słuchać biadolenia rps1990, który twierdzi, ze zwiększona podaż białka mi nic nie da, bo nie wykorzystam go i tak. A sam się przekonałem na sobie, że jest inaczej. Kolego rps więcej praktyki, mniej teorii, to tak a pro po efektów treningowych już pomijając [...]

    Odpowiedzi: 128 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-30 12:57:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • Charles Poliquin na temat białka i BCAA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Bling %) i tak nie zakumaja ;-) co do bialka to ile osob tyle mozliwosci, mam osobnikow co traca wage na niskich weglach wysokim bialku, ja trace fat na niskim bialku. Kazdy z nas ma innym typem metabolicznym. Dieta bawie sie na powaznie ok 2-3 lat mysle, zawsze byla mowa duuzo bialka.Malo tego grupa krwi 0 wiec bialko, mieso to podstawa. [...]

    Odpowiedzi: 128 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-04 22:49:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • [...] niz 2,5g na masie nie ma sensu na reduckji w tych granicach ale: wszystko zalezy indywidualnie! jak dabadu - na masie nie moze jesc duzo wegli - bo nie tyje od nadmiaru bialka wiec dla niego innej opcji na dodanie kcal niz fat lub bialko nie ma wegle odpadaja bo zalewa sie po bialku nie przytyje - moze ale musialby ladowac sporo bialka + [...]

    Odpowiedzi: 1064 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-28 20:15:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • [...] ponad 3800g czystego białka. Więc jaki w tym interes? Jeśli miałbym płacić takie ceny za zwykłe WPC, które jest 'gorszej' jakości niż białko z piersi z kurczaka to jaki w tym interes? Lepiej kupić sobie jakieś mięso. ojjj przy 'zabiegach' z miesami obawiam sie ze przelicznik waga kuraka/ilosci bialka w piersiach kurczaka moze nie byc aktualny

    Odpowiedzi: 1719 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-18 19:33:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • "DLACZEGO WSZYSTKIE INNE FIRMY MAJA POROWNYWANY SKLAD AMINIKWASOWY Z PRODUKTU KTORY ZAWIERA 75-78% BIALKA DO WZORCA 100%" Może ja się mylę, ale badania odnoszą się chyba do składu podanego na etykiecie. Jeśli producent umieszcza tam skład aminokwasów na 100 g białka sam niejako sobie jest winny wprowadzając klienta w błąd. Mnie nie interesuje [...]

    Odpowiedzi: 1719 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-03 10:05:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • Co do rzetelności odkryć i badań przeprowadzonych na zlecenie PB: W numerze 21 na stronie 103 jest przedstawiona analiza pewnego białka. Wysnuto wnioski " wynik można rozpatrywać jako następstwo niewłaściwych warunków przechowywania surowca czy produktu gotowego które mogły się przyczynić do degradacji białka". chciałem zatem zapytać, jaki jest [...]

    Odpowiedzi: 1719 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-04 12:08:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • konsument powinien miec pęlna swiadomosc: kupuje produkt tanszy, ale niepelnowartosciowy. Aby dodać to ostatnie słowo należy mieć na to grubą literaturę. Inaczej, może się wydawać że ktoś sprzedaje białko zwierzęce które nie jest pełnowartościowe. Z tego co wiem, takim jest jedynie żelatyna. To że jakaś frakcja serwatki daje jakąś domniemaną [...]

    Odpowiedzi: 1719 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-15 16:12:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • Zasady prawidłowego przyrządzania potraw Podczas obróbki termicznej, czyli gotowania, pieczenia, duszenia lub smażenia potraw, w produktach spożywczych zachodzą zmiany. Prawidłowe przyrządzanie jedzenia polega na takim postępowaniu, aby te zmiany w stosunku do wartości odżywczej produktu rynkowego były jak najmniejsze. Trudno pokryć naturalnym [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3321 Data: 2014-02-05 02:58:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY :-)

    Post
    Kuchnia SFD

    Pierś z indyka %-) a tak serio to wszystko podobnie robione: na pierwszym zdj to białe to ryż 80g, rodzynki 30g, whey 50g, proszek do pieczenia, trochę wody i do mikrofali. Na wierzchu polewa czekoladowa (0 fatu). pod nim są 4 białka z jaj, 36g wheya, kawa, cynamon, słodzik i proszek do piecznia tylko tutaj białka ubite na pianę i tak samo [...]

    Odpowiedzi: 2993 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-15 16:33:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)
  • gdzie tak pisze? kazda ilosc bialka jaką spozyjesz - czesc z niej zamieni sie na glukoze im wiecej bialka spożywasz - tym wiecej ale niekoniecznie musi sie to wiazac z przybieraniem tkanki tłuszczowej - i o tym mówi badanie nie budujesz zbyt wiele wiecej miesni - ale tez nie odkładasz tkankę tłuszczową ale nikt nie napisal o ograniczeniu spozycia [...]

    Odpowiedzi: 86 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-11 11:46:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 2)