[...] Komentarz: Czuję się jak wieloryb. Brak sił. Wiedziałam że będzie spadek formy ale nie sądziłam że aż tak bo wakacje były na aktywnie.. 7 tyg bez ćwiczeń. Nieco mnie te ciężary przygniotły. Ech..Pewnie ponarzekam sobie trochę i znowu pójdę targać żelastwo. Dieta: dostarczono : ? - nie liczone, na oko Menu: 1. [...]
[...] czysta ( czyli nie biala ), a ciasto ma konsystencje galarety, mamy gotowy seitan seitan wrzucamy do gotujacej sie, osolonej wody, dodajemy czosnek, cebule i cala reszte ( bez oleju!!, olej idzie do pieczenia ). gotujemy ok. 30 minut, po ugotowaniu zostawiamy w wywarze do ostygniecia. nastepnie kroimy, przyprawiamy i przyrzadzmy tak jak mieso
[...] Dodatek tłuszczu do wypieków nieco poprawia konsystencję, smak (ciasto nie jest tak suche) i sprzyja ładnemu, równomiernemu, rumienieniu się - bo przecież piecze się je bez tłuszczu. Ja bym proponowała robić próby z mąki pszennej, względnie z małym dodatkiem (20-30% ) jakiejś innej, o niskiej zawartości glutenu. Ewentualnie j.w. napisała [...]
[...] 4. uginanie ramion ze skrętem ze sztangielkami 3x 10-12 7kgx11/6kgx11/6kgx11 5. prostowanie ramion na wyciągu górnym 4x6-8 progres/regres 20kgx7/20kgx6/15kgx8/20kgx7 1. bez gumy/guma/ 2 bez+8 z gumą 2. spoko, progresik 3. dalej boli %-) ale spoko, mam nadzieję, ze nie oszukiwałam 4. ok, tylko że z regresem. 5. 15 za mało, 20kg za dużo. przy [...]
wcześniej byłaś max chuda, a teraz nabierasz świetnych kształtów !! a jak z samopoczuciem ? bo u mnie się nie sprawdzają śniadanka bez ww; a przecież wafelki z wpc zawsze mogą wpaść w innym posiłku :-)) no chyba, że tak jak ja rezygnacja z odżyweczek/ glutenu itp
jutro nie wpisywałam przez dni parę.. Ale bakterie biore codziennie poza tym odnotowałam dodatkowy pozytyw po tygodniu bez mleka i glutenu - absolutne zero wzdęć i mniejsze... gazy Zmieniony przez - curara w dniu 2011-10-11 14:17:18
jutro /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/2795a1013aab4590bead837e0ac535f5.png za tydzień mija miesiąc bez nabiału i glutenu :)) Zmieniony przez - curara w dniu 2011-10-18 20:10:36
No i... Czas na podsumowanie, 4 tygodni bez laktozy oraz glutenu Stan skóry oceniłabym teraz na 9/10, na starcie dałabym 3/10 Czyli najprostsze metody okazują się (jak to zwykle bywa) skuteczne. Czekam, więc co powie dalej Martucca - czy tak zostaję, czy próbuję teraz coś włączyć żeby wytestować, czy to może mleko albo laktoza, czy też oba na raz. [...]
[...] ma takiej potrzeby. Jeżeli organizm nie toleruje glutenu lub jest na niego uczulony to działanie może byc dla nas uciążliwe i może powodować znaczne pogorszenie samopoczucia i zdrowia. Osobiście uważam ,że jeżeli nie spożywamy produktów z glutenem w nadmiernej ilości mogą pozostać w diecie. Jeżeli ktoś toleruje gluten ,może go bez obaw stosować.
[...] przy wprowadzaniu zgodnei z tym co napisałam, zaczęłas od tylu zjadłas mleko i fete (fuj nawet to nie fermentowany ser) no i masz znowu od Początek 4 tygodnie bez nabiału (żótye sery sa tym równiez objete( prawdziwe masło mozesz zostawić. Normlanie przy nietolerancji latozy mozna jesc przerobione przez bakterie produkty mleczne, [...]
No 60g tłuszczu to jeszcze tak całkiem, całkiem :) Glutenu nie jem jakoś od stycznia/lutego. Chciałam wrócić, bo nie widziałam różnicy po odstawieniu, ale ten miesiąc konkursowy jeszcze bez chlebka wytrwam :-))
uwielbiam ten moment po treningu, gdy wychodzac po 2h z silki wiem, ze zrobilo sie to co trzeba bez dopuszczania schematow emocjonalnych, zmeczenia i wszelkich chce sie a moze sie nie chce ;-) TRENING: Zestaw A Nogi: Przysiady z sztangą na barkach 3x 10-8 powt. sztanga plus 20 kg Plecy: Wiosłowanie na maszynie 3x 12 z 30 kg Klatka: Pompki 3x 12-15 [...]
uwielbiam ten moment po treningu, gdy wychodzac po 2h z silki wiem, ze zrobilo sie to co trzeba bez dopuszczania schematow emocjonalnych, zmeczenia i wszelkich chce sie a moze sie nie chce ;-) TRENING: Zestaw A Nogi: Przysiady z sztangą na barkach 3x 10-8 powt. sztanga plus 20 kg Plecy: Wiosłowanie na maszynie 3x 12 z 30 kg Klatka: Pompki 3x 12-15 [...]
[...] przez Ciebie zrzuty miski i wcale się nie dziwię, że dopada Cię zniechęcenie. Dlaczego codziennie jesz ryż i tuńczyk/ łosoś wędzony/ owoce morza? Sama jestem na diecie bezglutenowej już ponad 1,5 roku, ograniczyłam też FODMAP i jakoś na monotonie nie mogę narzekać. Rozumiem, że teraz chcesz wprowadzać nowe produkty pojedynczo żeby zobaczyć [...]
[...] nie wziął się od jedzenia wyłącznie burgerów. okraszonych tłuszczem o izmerach typu trans. Wbrew temu co głosi większość dietetyków i agencje rządowe w USA wzrost otyłości bezpośrednio powiązany jest z rolą pszenicy w diecie, a konkretniej wprowadzeniem frakcji glutenowych do swojego jadłospisu żywieniowego. Wiele mówi się o tym, że gluten [...]
[...] Sucharki na bazie białego pieczywa są jeszcze lżej strawne (wynika to ze struktury suszonego chleba), więc możesz spróbować. Sok jabłkowy wyrzuć, bo jest praktycznie bezwartościowy odżywczo, a duża dawka fruktozy może jeszcze pogorszyć sprawę i zaostrzyć stan zapalny. Jeśli chcesz sok, to możesz ww skutecznie zastąpić 100% sokiem [...]
każda odżywka bez domieszek białka roślinnego nie powinna zawierać glutenu, znam osobe, która stosuje odżywki jednej z firm i mimo że nie ma certyfikatu żywności bezglutenowej to nic jej nie jest z kolei jest polska firma, która ma zamiar wypuścić taką odżywę z certyfikatem, może olimp też by się pokusił otaki certyfikat, zawsze to jakaś nisza [...]
Masz, fajną, zróżnicowaną dietę :-) podziwiam za wytrwałość w odstawianiu nabiału i glutenu. Ja gluten wcinam, ale niechętnie. Nabiału za to mi brakuje :-) Dziwnie tak bez mleka do kawy (pijąc mam wrażenie, że wywala mi wrzody :-P).