SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

aminotransferaza alaninowa

  • Aminotransferaza alaninowa.

    Temat
    Doping

    Jakieś 4 miechy temu brałem stanazol z eap 100 tabsów a jakieś 2 tygodnie temu oddawałem krew i przyszło mi pismo że mam się zgłość na badania bo wykaali ze mam podwyższony poziom Aminotransferazy alaninowej. Z tego co wyczytałem w necie to że przyczyną tego moze być martwica mięśnia serca (zawał mięśnia sercowego, pourazowe uszkodzenie serca np. [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 8294 Data: 12/5/2006 5:00:04 PM Liczba szacunów: 0
  • Aminotransferaza alaninowa

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam. Akurat tak się złożyło że musiałem zrobić badania do pracy. No i niestety wyszło coś nieciekawego. Otóż podwyższony 5 krotnie enzym wątrobowy aminotransferaza alaninowa norma do 40, mój wynik 200. Nie brałem żadnych sterydów itp. dla jasności jedynie kreatyna kapsułki bcaa kapsułki i gainer olimp. wiadomo lekarz od razu stwierdził by [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 3621 Data: 1/23/2013 11:03:23 AM Liczba szacunów: 0
  • aminotransferaza alaninowa

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    moj wynik to 54 U/I czy to wymaga leczenia i o czym to świadczy? jestem kobietą i mam 51 lat ,inne wyniki mam w normie m.in cholesterol 4,3,ale mam podwyzszone nieznacznie trójglicerydy i lecze się na nadciśnienie

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 829 Data: 1/13/2011 10:51:45 AM Liczba szacunów: 0
  • badanie krwi, co i jak

    Post
    Doping
    PRO

    Badanie biochemiczne krwi artykuł lek. med. Marka Horyńskiego Dzięki badaniom osocza dowiadujemy się, jaki jest poziom enzymów, hormonów, białek, elektrolitów i pierwiastków śladowych w naszym organizmie. Wyniki dadzą nam obraz funkcji prawie wszystkich narządów ciała. Badanie krwi jest jednym z najbardziej znanych i najczęściej wykonywanych [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/28/2005 1:55:10 PM Liczba szacunów: 0
  • Pierwszy cykl (metanabol) - względnie zdrowo i rozsądnie

    Post
    Doping
    PRO

    [...] • tachykardia – zbyt szybka praca serca, • lekko podwyższone ciśnienie krwi, • odwodnienie, • bóle podbrzusza, • znaczne powiększenie wątroby, • uszkodzenie wątroby: ALAT (aminotransferaza alaninowa) wynosił: 1231 IU/l(norma wynosi: 5-45 IU/l); dwudziestosiedmiokrotne przekroczenie normy! • uszkodzenie wątroby: aspAT / AST (aminotransferaza [...]

    Odpowiedzi: 357 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/20/2016 10:53:11 AM Liczba szacunów: 9
  • Jakie badanie krwi po cyklu.

    Post
    Doping
    PRO

    Witaj Doping może być niebezpieczny dla zdrowia jak i życia. Sięgnięcie po farmakologiczne wspomaganie może trwale zmienić funkcjonowanie układu hormonalnego, szczególnie u młodych ludzi i warto sobie zdawać z tego sprawę już zanim zaczniemy cykl. Jakie badania warto wykonać ? -przed i po cyklu wykonaj pełne badanie lipidogramu (HDL, LDL, [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 16102 Data: 10/28/2017 8:45:39 PM Liczba szacunów: 0
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Estradiol (E2) 36,00 pg/ml 0,00 — 39,80 Prolaktyna (PRL) ↓ 0,80 ng/ml spr. 2,10 — 17,70 Testosteron (TTE) 475,18 ng/dl 241 — 827 Lece Propa Farmak(apteka) 100mg e2d Tren cybera 50mg e2d 1mg cabasaru na początku cyklu czyli jakieś 2tyg. temu Cholesterol całkowity w surowicy ↑ 325 mg/dl 115 — 190 Cholesterol HDL w [...]

    Odpowiedzi: 2161 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/4/2016 9:30:27 PM Liczba szacunów: 0
  • hormonalna terapia zastepcza?hcg?niski testosteron..brak energii..do expertöw ..

    Post
    Doping
    PRO

    Cześć, potrzebuje porady odnośnie moich aktualnych wyników badań. Od jakiś dwóch lat czułem się bardzo osłabiony, brak energii, bardzo niskie libido. Tak się męczyłem do czerwca 2017, wtedy porobiłem badania i okazało się, że testosteron na granicy dolnej normy. I tak się bujałem od lekarza do lekarza. Najpierw trafiłem na androloga, który po [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 11143 Data: 3/18/2018 2:29:39 PM Liczba szacunów: 0
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    Estradiol (E2) 36,00 pg/ml 0,00 — 39,80 Prolaktyna (PRL) ↓ 0,80 ng/ml spr. 2,10 — 17,70 Testosteron (TTE) 475,18 ng/dl 241 — 827 Lece Propa Farmak(apteka) 100mg e2d Tren cybera 50mg e2d 1mg cabasaru na początku cyklu czyli jakieś 2tyg. temu Cholesterol całkowity w surowicy ↑ 325 mg/dl 115 — 190 Cholesterol HDL w [...]

    Odpowiedzi: 2161 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/6/2016 6:24:52 PM Liczba szacunów: 0
  • białko a wątroba?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] dzieli się na: - przeponową (przednią, prawą, górną, tylną), - trzewną Aby stwierdzić, w jakim stanie jest nasza wątroba, wykonać należy odpowiednie badania: - ALAT (aminotransferaza alaninowa), - AspAT (aminotransferaza asparaginianowa), - Bilirubina całkowita, - fosfataza alkaliczna, - GGT (Gamma-glutamylotransferaza), - GGTP [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/19/2017 6:57:06 PM Liczba szacunów: 0
  • Wątroba - podwyższony ALAT i ASPAT

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] wątrobowe są podstawowym badaniem, którego wyniki oceniają stan wątroby. Do prób wątrobowych zaliczamy: ALAT, ALP, AspAT, GGTP, LDH, ChE. Dwa podstawowe enzymy wątrobowe to aminotransferaza alaninowa (ALAT, ALT) i aminotransferaza asparaginowa (AspAT, AST). Nawet niewielkie uszkodzenie komórek wątroby powoduje zwiększenie ich aktywności we krwi. [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/31/2016 5:01:50 PM Liczba szacunów: 0
  • Doping, a zostanie policjantem

    Post
    Doping
    PRO

    [...] do Policji nikt nie będzie Cię badał na obecność sterydów w organizmie, czy podwyższonego poziomu testosteronu. Jednak wykonuje się badania np. wątrobowe, takie jak: - ALAT (aminotransferaza alaninowa), - AspAT (aminotransferaza asparaginowa). - Bilirubina całkowita. Wyniki te w czasie lub nawet długo po stosowaniu środków dopingujących mogą być [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1804 Data: 1/17/2018 8:53:42 PM Liczba szacunów: 0
  • Poziom tescia wysoki a brak libido ktos mial cos takiego?

    Post
    Doping
    PRO

    [...] laboratoryjne, nie stwierdzając uszkodzenia funkcji wątroby, nerek, trzustki ani mięśnia sercowego (morfologia, badanie ogólne moczu, kreatynina w surowicy, glukoza, wykładniki funkcji wątroby ? bilirubina całkowita, aminotransferaza alaninowa i apsparginowa, a także: kinaza kreatyninowa oraz kinaza kreatyninowa pochodzenia sercowego ? w normie)

    Odpowiedzi: 71 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/18/2008 5:35:44 PM Liczba szacunów: 0
  • ALAT - 68, Amylaza 69 - co to oznacza?

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Aminotransferaza alaninowa, którą spotykamy w wynikach badań pod skrótami: ALT, ALAT, AIAT, czy GTP jest narządowo niespecyficznym enzymem indykatorowym, który bierze udział w przemianach białek w naszym organizmie. Zaliczany jest do aminotransferaz i katalizuje odwracalną reakcję podczas, której następuje przenoszenie grupy aminowej z l-alaniny [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/10/2017 5:47:49 PM Liczba szacunów: 3
  • Omka, meta, jesteś nowy? początkujący? przeczytaj koniecznie! FAQ, koks, Słowniczek

    Post
    Doping

    Witam, Na wstępie opisze siebie i jakie badania miałem przeprowadzone: Mam 23 lata waga 53 kg wzrost 183 ciśnienie od 123 na 70 do 140 na 80 Robiłem badania krwi: Profil Biochemia sód 139,9 norma 135-145 Potas 4,24 norma 3,5-5 Kreatynina 0,97 norma 0,7-1,36 [...]

    Odpowiedzi: 369 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/6/2009 4:56:47 PM Liczba szacunów: 0
  • [BLOG]solaros - Na przekór stereotypom [Spis treści str. 1!]

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    [...] (CRP), kwas moczowy, cholesterol całkowity, cholesterol-HDL, cholesterol-LDL, triglicerydy (TG), bilirubina całkowita, bilirubina bezpośrednia, fosfataza alkaliczna (ALP), aminotransferaza asparaginianowa (AST), aminotransferaza alaninowa (ALT), gammaglutamylotranspeptydaza (GGTP), amylaza, kinaza kreatynowa (CK), fosfataza kwaśna całkowita [...]

    Odpowiedzi: 17249 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/1/2016 4:02:13 PM Liczba szacunów: 1
  • Dyskusje o żarciu, treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację

    Post
    Doping

    Witam panowie krótkie pytanko planuje zrobić badania ogólne nigdy takich nie robiłem bo nie miałem potrzeby były 2 cykle a teraz planuje lekki cykl na samych oralach znalazłem taki pakiecik czy wystarczy czy dorzucić jakieś hormony. MORF - Morfologia (C55) OB - Odczyn Biernackiego (C59) MOCZ - Badanie ogólne moczu (A01) CHOL - Cholesterol [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/19/2017 8:24:33 PM Liczba szacunów: 0
  • Dyskusje o żarciu, treningu i innych czynnikach przełamujących stagnację

    Post
    Doping

    Witam panowie krótkie pytanko planuje zrobić badania ogólne nigdy takich nie robiłem bo nie miałem potrzeby były 2 cykle a teraz planuje lekki cykl na samych oralach znalazłem taki pakiecik czy wystarczy czy dorzucić jakieś hormony. MORF - Morfologia (C55) OB - Odczyn Biernackiego (C59) MOCZ - Badanie ogólne moczu (A01) CHOL - Cholesterol [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/19/2017 7:46:40 PM Liczba szacunów: 0
  • TAURYNA - Bycza terapia.

    Post
    NUTRIFARM&OLIMP

    Mam pytanie odnośnie tauryny - czy przyjmowanie tauryny Mega Caps z firmy Olimp pomoże mojemu tacie w obniżeniu poziomu cukru we krwi ? Tata uzyskał raz wynik 93 (norma od 74 do 99 mg/dl), a innym razem uzyskał wynik 98 (norma od 74 do 99mg/dl). Jaką dawkę tauryny mega caps 1500 mg miałby stosować w ciągu dnia tata ? Czy też może lepszy od tauryny [...]

    Odpowiedzi: 931 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/5/2014 8:16:41 AM Liczba szacunów: 0
  • jakie zrobic badania profilaktycznie

    Post
    Doping

    ja bym zrobil na twoim miejscu jeszcze badania: -HDL-cholesterol -LDL-cholesterol -aminotransferaza alaninowa (ALT) -aminotransferaza asparaginianowa (AST) co do tego gdzie sie robi takie badania to wydaje mi sie,ze albo w szpitalu albo w przychodni.Ja ostatnio robiłem badania ale moja mamuska jest lekarką więc miałem za darmo,dlatego nie wie ile [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 3061 Data: 12/20/2010 4:40:46 PM Liczba szacunów: 0