[...] molekuły biologiczne, chociażby białka kurczliwe włókien mięśniowych. Najaktywniejszymi antyoksydantami enzymatycznymi są: dysmutaza i peroksydaza, zaś samobójczymi: albumina, tioredoksyna i metalotioneina. Do produkcji antyoksydantów enzymatycznych potrzebujemy miedzi, manganu, cynku i selenu, zaś samobójczych - przede wszystkim - [...]
[...] że pani fruktoza jest dalece bardziej agresywna od glukozy. Pod jej wpływem hemoglobina degeneruje się pięć razy szybciej niż pod wpływem glukozy, a inne białko krwi, albumina, aż dziesięć razy szybciej. (a ludzie myślą tylko o AIDS-ach !!!!). Ważne jest to z naszego punktu widzenia (a nie cukru), gdyż sacharoza w trakcie trawienia [...]
[...] że pani fruktoza jest dalece bardziej agresywna od glukozy. Pod jej wpływem hemoglobina degeneruje się pięć razy szybciej niż pod wpływem glukozy, a inne białko krwi, albumina, aż dziesięć razy szybciej. (a ludzie myślą tylko o AIDS-ach !!!!). Ważne jest to z naszego punktu widzenia (a nie cukru), gdyż sacharoza w trakcie trawienia [...]
[...] co białka serwatkowe. Nie dajmy się na to nabrać i lepiej nie kupujmy takiej odżywki! Kazeina jest białkiem trawionym o wiele dłużej i trudniej niż białka serwatkowe, czy albumina jaj. Jaki więc ma sens spożywanie wolnowchłaniającej się kazeiny wraz z szybkowchlaniajacymi się maltodekstrynami? W przypadku (wiatropędnych)białek pszenicznych, [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Lean_Gain_i26454_d400x400.jpg Lean Gain Opis Performance Lean Gain - połączenie najwyższej jakości źródeł białka, o zróżnicowanej kinetyce wchłaniania, mieszanki węglowodanów złożonych, gwarantującej minimalne odkładanie się tkanki tłuszczowej oraz kompleksu zdrowych tłuszczy – mówiąc prościej wszystko czego [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] itp. Niestety odżywki oparte na tego typu białkach nie są pełnowartościowe i posiadają znacznie niższą wartość biologiczną (około 75), natomiast wchłaniają się dłużej niż albumina czy kazeina. Niepełnowartościowość bierze się z faktu, iż białka pochodzenia roślinnego nie posiadają wysokiej zawartości, ani pełnej puli aminokwasów egzogennych. [...]
[...] na niezwłoczne uzupełnienie bilansu aminokwasowego i zwiększenie poziomu azotu w organizmie, co pozwoli na szybką regenerację, na przykład po treningu. Wolno wchłanialna albumina jaja i kazeina pozwolą na utrzymanie się aminokwasów w organizmie przez długi okres od przyjęcia Massive Muscle Gainer. Aminokwasy będące w krwioobiegu przez okres [...]
[...] i bardzo zróżnicowane źródła protein, tj.: - ultrafiltrowany koncentrat serwatki -mikrofiltrowany izolat serwatki -kazeinian wapnia -kazeina micelarna -izolat białka mleka -albumina jaja Muscletein został wzbogacony o kompleks witamin i minerałów - substancji warunkujących prawidłowe funkcjonowanie organizmu, a także o zdrowe kwasy tłuszczowe: [...]
[...] Wieloskładnikowa odżywka zapewniająca szybki przyrost beztłuszczowej masy ciała. Wysoki udział łatwo przyswajalnych białek zwierzęcych (wpc, albumina jaja) gwarantuje wysoką przyswajalność i wartość budulcową. Mieszanka maltodekstryn i skrobi manioku zapewnia długotrwałe uwalnianie energii i nie powoduje wysokich [...]
[...] Opis Wieloskładnikowa odżywka zapewniająca szybki przyrost beztłuszczowej masy ciała. Wysoki udział łatwo przyswajalnych białek zwierzęcych (wpc, albumina jaja)gwarantuje wysoką przyswajalność i wartość budulcową. Mieszanka maltodekstryn i skrobi manioku zapewnia długotrwałe uwalnianie energii i nie powoduje wysokich [...]
[...] Mass Activator - 3000g OpisWieloskładnikowa odżywka zapewniająca szybki przyrost beztłuszczowej masy ciała. Wysoki udział łatwo przyswajalnych białek zwierzęcych (WPC, albumina jaj) gwarantuje najwyższą przyswajalność i wartość budulcową. Mieszanka maltodekstryn i kukurydzy woskowej zapewnia długotrwałe uwalnianie energii i nie powoduje [...]
Wieloskładnikowa odżywka zapewniająca szybki przyrost beztłuszczowej masy ciała. Wysoki udział łatwo przyswajalnych białek zwierzęcych (WPC, albumina jaj) gwarantuje najwyższą przyswajalność i wartość budulcową. Mieszanka maltodekstryn i kukurydzy woskowej zapewnia długotrwałe uwalnianie energii i nie powoduje wysokich skoków poziomu insuliny we [...]
[...] witaminy (głównie te, które uczestniczą w syntezie białek), czasami węglowodany. Źródłem białka są białka mleka, koncentraty i izolaty białka mleka, serwatkowe, kazeiniany, albumina jaja oraz izolaty sojowe. Białko używane do komponowania odżywek powinno być łatwo przyswajalne, zawierać wszystkie niezbędne endo- i egzogenne aminokwasy. [...]
[...] odżywka białkowa. Białko Fourstar zawiera wyłącznie pełnowartościowe proteiny takie jak koncentrat białka serwatkowego, pełne białko mleka, micelarna kazeina oraz albumina jajeczna, bez dodatku niepełnowartosciowych białek pochodzenia roślinnego.. Scitec Nutrition białko Fourstar jest szczególnie polecany dla kulturystów aby zapewnić [...]
[...] biologiczną BV (104-159). BV powyżej wartości 100 oznacza, ze dane białko jest lepiej przetwarzane na białka mięśniowe, niż magazynowana forma białka organicznego - albumina krwi. Białka serwatkowe występują w kilku frakcjach. Każda frakcja ma różne tempo wchłaniania: WPC - Koncentrat Białek Serwatkowych standardowo po wielu [...]
[...] białek serwatkowych, które są podstawowym surowcem do "produkcji" odżywek, w ich skład wchodzą najczęściej nie tylko białka serwatkowe, czyli: -laktoglobulina, -laktoalbumina, albumina surowicy krwi i immunoglobuliny (wymieniając tylko najważniejsze). Koncentraty i izolaty białek serwatkowych są otrzymywane w tzw. procesach [...]
[...] ponieważ aminokwasy kompensują zmniejszenie produkcji energii z glikogenu. Drugą przyczyną jest podniesienie poziomu wolnych kwasów tłuszczowych (FFA), które w połączeniu z albuminami są transportowane we krwi, co prowadzi do obniżenia się ilości albumin dostępnych dla połączeń z tryptofanem. Wysoki stosunek F-tryptofanu do BCAA może ułatwiać [...]