[...] z fitatu, będzie to znacznie bardziej czytelnie. Przy czym jak wrzucasz dania do apki, to nie bazuj na gotowych posiłkach jak np. owsianka (wszak pod tym pojęciem może się kryć nieskończona ilość wariantów), a zawsze wrzucaj pojedyncze produkty. Czyli rozbijają owsiankę na czynniki pierwsze - ile płatków, ile owoców, źródła tłuszczów, białka itd.
Knife - dlatego właśnie moim zdaniem najlepiej kupować możliwe blisko źródła, gdzie to jest produkowane, bo oczywiste, że każdy pośrednik bierze sobie marżę, nawet jeśli tylko ładnie pakuje i przesypuje. Moim zdaniem istnieje duża szansa, że Ostrowia ma możliwości produkowania WPC i stąd ta cena. Tak jak swego czasu Ovopol był tani, ale już np. [...]
rower1 - piers zkurczaka tez jest produktem spozywczym, a nie odzywka dla sportowców. co do linku który wkleił apokalipsa, to tekst tam zawarty moze posrednio sugerowac, ze bialko ostrowi top jakis dziwny wybryk natury. Pozwole sobie powielić swoja wlasna wypowiedz : Zarówno ostrowia, jak i inne WPC powstaja w tym samym procesie (proces [...]
[...] nie ma konieczności jeść twarogu na noc. Miód i dżem sobie odpuść. Co do jedzenia na siłę, to powinieneś się przyzwyczaić po jakimś czasie. Dodawaj więcej warzyw do posiłków, urozmaicaj źródła tłuszczów (dodawaj zamiennie oliwę, orzechy, olej lniany czy tłuste ryby). I nie masz laktozy (bo to cukier mleczny ;-)), tylko nietolerancję laktozy.
[...] w pokarmie i kale. Wskaźnik rzeczywisty określa się częściej dla białka rzadziej dla tłuszczuw oddzielnym doświadczeniu wyznacza się watrości poprawki na poza pokarmowe źródła danego składnika odżywczego w przewodzie pokarmowym (bakterie, nabłonki)oznaczając jego wydalanie z kałem przy żywieniu dietą pozbawioną tego składnika. Współczynnik [...]
masz moze na to jakies poparcie w postaci badan czy czegos w tym stylu na ten temat? nie bierzcie czasami tego jako atak, po prostu jakos na chlopski rozum majac dzisiejsza technologie na tak wysokim poziomie nie wydaje mi sie ze bialka tworzone typowo pod potrzeby kulturystow mialy byc slabiej wykorzystywane niz bialka chocby ze steka ktorego [...]
Dieta - Polega na ograniczeniu węglowodanów przed snem, tym samym zastępujemy je białkiem, które ma odbudować strukturę przyniszczonego na treningu mięśnia. I śniadanie : Płatki kukurydziane z dodatkami. II śniadanie : owoc lub jakaś skibka chleba z dżemem nisko słodzonym Obiad : Nie mogę być specjalnie wybredny, mamusia by ze mną nie wytrzymała, [...]
Nie wiem dlaczego tak dużo osób używa tego kalkulatora.. on jest do dupy ;] jesteś ektomorfikiem że dodałeś 800 z Neat-u ? ;] Ile ćwiczyć... podstawa to trening z dużymi obciążeniami żeby mięśnie cały czas dostawały bodziec, możliwe że nawet uda Ci się coś wbić mięśni, albo siły, do tego aeroby, a dieta to podstawa :) utnij ze swojej całkowitej [...]
Nie wiem dlaczego tak dużo osób używa tego kalkulatora.. on jest do dupy ;] jesteś ektomorfikiem że dodałeś 800 z Neat-u ? ;] Ile ćwiczyć... podstawa to trening z dużymi obciążeniami żeby mięśnie cały czas dostawały bodziec, możliwe że nawet uda Ci się coś wbić mięśni, albo siły, do tego aeroby, a dieta to podstawa :) utnij ze swojej całkowitej [...]
[...] w ok 3000 kcal W sumie masz rację tutaj, dziś nie mogłem juz jeść, jeszcze mój metabolizm jest wolny. Opuściłem 3ci posiłek. a kalorie możesz łatwo podbić nie masz żadnego źródła wielonienasyconych - np orzechy włoskie innych tłuszczy roślinnych też mało Nie miałem tej oliwy gdzie wcisnąć tyle tłuszczy mi wyszło jak widzisz, chciałem mieć [...]
Przyjmuje ze podstawowe wiadomosci na temat zywienia posiadasz. Podam informacje do ktorych moze byc utrudniony dostep. Wartosc kaloryczna bialka, tluszczy i weglowodanow 1g bialka - 4 kcal 1g tluszczy - 9 kcal 1g weglowodanow - 4 kcal Procetowy wklad bialek, tluszcz i weglowodanow w diecie. B - 14-15% T - 30-31% W - 55-56% Zapotrzebowanie na [...]
[...] przed i po treningu. A tak to mięcho/twaróg/ryba i warzywa z odpowiednim dodatkiem tłuszczy. Zamiast ciągle ten chleb wcinać, rozmyśl włączenia kaszy, ryżu brązowego jako źródła węgli. Trzymaj na razie pilan kcal na 0, tak po tygodniu zejdź na - 200 kcal. Stale monitoruj wagę i w razie czego modyfikuj dietę (dodając/odejmując węgle). Max 1kg [...]
[...] efektem ubocznym rozkładania białek. Do rozłożenia białka potrzeba "dużo" dobrej energii, a organizm nie mogąc zużyć do tego rezerw tłuszczowych, musi użyć innego źródła energii, czyli glukozę. Możliwe, że Twój organizm jest w takiej sytuacji i spala glikogen, osłabiając Cię. Skoro uważasz, że tłuszcz z brzucha nie znika, to bardzo [...]
Z dietą ok, akurat się trochę już znam, bo 3 lata temu zacząłem biegać i od tamtego czasu także interesować odżywianiem (powoli się ucząc też na błędach). Z 86kg (grubo nadal nie wyglądałem, bo dużo tlusczu poszło w nogi) po odstawieniu słodyczy zszedłem do ok 82kg a po 4 miesiącach biegania do 76kg. W sumie 10kg w pół roku. Problem był wtedy [...]
[...] się, że mleko bezpośrednio po nie jest najlepszym rozwiązaniem... Czy będzie to laktoza czy sacharoza efekt jest ten sam - organizm mając dostęp do swojego ulubionego źródła energii przestaje czerpać energię z tłuszczy... Dlatego właśnie osobom odchudzającym zaleca się niejedzenie nawet godzinę po treningu - chociaż właśnie z tym trzeba [...]
Witam "Problem polega na tym, ze mój organizm nie toleruje weglowodanów :] doslownie :) po spozycuy wegli(ziarna,platki,pieczywo,slodycze,owoce)" Jeżeli spożywasz węglowodany z w/w źrodeł i w sposob tak chaotyczny, jak napisałeś, to powiem że się nie dziwie, że organizm zareagował uczuleniem. Jeżeli mowa o alergiach pokarmowych, to [...]
[...] żeby dać Ci energie do ćwiczenia. 2. Ok, ale raczej bez oliwy. Tyle owoców na redukcji zbędne. 3. Do tego posiłku możesz dać trochę węglowodanów. Staraj się zmieniać ich źródła ; zjedz czasem kasze/płatki owsiane/makaron ciemny 4. Unikaj ryb z puszki, jeśli już to z braku innych możliwości, tutaj możesz nie dawać już chleba. 5. Znowu serek? [...]
[...] zastąpisz je płatkami owsianymi (mają mniejsze IG i ogólnie to lepsze źródło ww) pamiętaj o proporcjach kwasów tłuszczowych, w dzienniku posiłków jest diagram niżej, jako źródła tłuszczy polecam : oliwę z oliwek, orzechy (włoskie, migdały, laskowe), o tłuszcze nasycone raczej nie będzie trudno jeśli będziesz jadł jajka często, więc staraj się [...]
w sumie tu tez byla niescislosc , bo przeciez zawartosc bialka w miesie poddanym obrobce termicznej nie zmienia sie , dochodzi jedynie do odparowania wody wiec np 100g miesa po obrobce termicznej ma tyle samo bialka co 130g przed obrobka czyli surowego. podobnie do Evvera kiedys ten temat mnie medczyl i meczylem nim wykladowcow na uczelni i [...]