Szacuny
58
Napisanych postów
6529
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
36902
Moim zdaniem machanie w worek itp na własną rękę może coś dać. O ile nie ma zamiaru trenować później to te złe nawyki raczej wiele mu nie przeszkodzą w "po prostu burdzie". Jednak autorze - twierdzisz, że tylko do kwietnia, bo wtedy będziesz mógł dojeżdżać na treningi. A więc masz zamiar trenować. Uświadom sobie parę rzeczy - przez te pół roku, wymiaczem nie zostaniesz. A już zwłaszcza bez trenera. A o wiele ławiej jest nauczyć się dobrych nawyków, niż później wykorzeniać złe (a uwierz mi, że przeszkadzają naprawdę znacząco w większości przypadków). Decyzja należy do ciebie. Ja zanim poszedłem na treningi też machałem sobie w worek i sparowałem się na rękawice. Z jednej strony dzięki temu miałem już "parę w łapie" większą niż większość innych początkujących, no i obicie także. Z drugiej jednak strony to nawet do tej pory po latach treningu czasami zdarza mi się uderzyć "nie tak". Decyzja jest Twoja. Amen.
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar, Frosti
Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
94
nauka sw z internetu to durny pomysł ponieważ:
-nikt nie wytknie ci błędów
-nikt cię nie uświadomi że na ulice to jedynie plomba w ryj albo sprint nie kopanie highkicków, trzeba odróżnić walkę sportową od ulicy(samoobrona)
-wątpie że wytrwasz w treningu z youtube;p a jak jest trener to cię zagoni do roboty
-napewno od trenera dowiesz się 10000 razy więcej niż z filmiku gdzie ledwo co szczegóły są;p jak się zagłębisz w sw to zajarzysz różnice
-na treningach nabierzesz DOŚWIADCZENIA bez którego podczas walki to nie masz pojęcia co robić
JESZCZE JAKIEŚ ARGUMENTY CHCESZ?
Szacuny
3
Napisanych postów
509
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15998
tzn to bedzie trwało do kwietnia bo w juz wtedy bedzie prawko i bede mógł sam dojezdzac bo mam około45 km i w jedną strone mam transport ale spowrotem nie wiec do prawka nic innego niewchodzi w rachube
Szacuny
0
Napisanych postów
184
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
932
Hmm ćwicz aeroby na poprawę kondycji wytrzymałość .
Poszukaj Jakiejś sekcji SW Blisko twojej miejscowości .
Ważysz 120kg, Czystej masy , Masy i tłuszczu czy tłuszczu ? ( Z ciekawości ) .