1. 3 jaja
2. 100g piersi z kurczaka
3. Ulubione warzywa
4. Oliwa z oliwek
5. Przyprawy
Przygotowanie:
1. Kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na teflonową patelnię, dodajemy przyprawy i smażymy.
2. Na innej patelni wlewamy oliwę, wbijamy 2 jaja, mieszamy, włączamy na mały ogień i ZOSTAWIAMY do podsmażenia.
3. Pokrojonego i usmażonego kurczaka mieszamy w miseczce z trzecim jajem.
4. Upieczony placek z punku 2 zdejmujemy z patelni, na którą wysypujemy kurczaka wymoczonego w jajku, dodajemy warzywa i przykrywamy plackiem (stroną z której nie był smażony - spodem do góry)
5. Chwilkę czekamy do przywarcia kurczaka do placka i gotowe.
Wartości odżywcze:
a) Białko: 21g + 36g = 57g
b) Tłuszcze: 1g + 30g + 10g = 41g
c) Węglowodany: 3g + te z warzyw.