Szacuny
5
Napisanych postów
193
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2853
Jak podaje “Journal of Agricultural and Food Chemistry", naukowcy z Rutgers University w testach laboratoryjnych zademonstrowali, że składniki chemiczne szpinaku przyspieszają proces przekształcania białek w tkankę mięśniową.
Akademicy badali efekty działania wyekstrahowanych ze szpinaku fitoekdysteroidów. Kiedy aplikowano płyn na próbki tkanki mięśniowej, przyspieszał jej wzrost aż do 20 proc. Okazało się także, że gdy szczurom podawano zastrzyki z ekstraktem, po miesiącu zaobserwowano wzrost siły, między innymi chwytu.
takze chyba sie zdecyduje aby zacząć go jeść ile razy w tyg zaleca sie spożywanie szpinaku?
Szacuny
4
Napisanych postów
188
Wiek
37 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8058
Dodaje do posiłków. Przeważnie przed treningiem, i czasem na śniadanie. Przed treningiem biust z makaronem/ryżem/kaszą. Śniadanie jajka z owsianymi. Możesz jeść z czym ci smakuje.
Szacuny
12
Napisanych postów
1777
Wiek
31 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
29465
Dobry przepis low carb:
Składniki:
szpinak liście (może być mrożony)
jajko
oliwa
ząbek czosnku
sól
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekane liście szpinaku (mrożone brykieciki liści /2- 3 szt./ włożyć całe), lekko podsmażyć. Dodać drobno posiekany ząbek czosnku. Dusić razem pod przykryciem kilka minut często mieszając. Wbić w środek jajko, posolić i przykryć. Po minucie zgasić gaz i pod przykryciem trzymać kilka minut do ścięcia się białka.
Zmieniony przez - Zuper w dniu 2009-06-16 20:55:13