Dobra, wymyśliłem. Przy układaniu tego wziąłem pod uwagę następujące czynniki:
1. Dzienne zapotrzebowanie na makroskładniki: białko - 2-2.2g/1kg mc, tłuszc - 1g/1kg mc, węglowodany - reszta czyli około 2g/1kg mc. Ważę w tym momencie 87kg, więc wychodzi b - 190, t - 86, w - 177.
2. Ograniczone możliwości przygotowania posiłków w pracy, więc jedzenie na sucho.
Więc tak:
1. Śniadanie - zaraz po przebudzeniu, czyli 6:00
- płatki owsiane bądź pszenne pełnoziarniste na mleku
- garść orzechów włoskich/arachidowych
- dwa całe jajka gotowane
rozkład - b-27g, t-37g, w-56g, kcal-681
Białko z mleka wywaliłem z bilansu
2. Pierwszy posiłek w pracy, 10:00
- jakiś WPC
- garść pestek z dyni
- warzywa
rozkład - b-61g, t-14g, w-12g, kcal-412
3. Drugi posiłek w pracy, 14:00
- Tuńczyk z puszki w sosie własnym
- chleb żytni pełnoziarnisty
rozkład - b-37g, t-4g, w-72, kcal-480
To jest posiłek przed treningowy. W trakcie treningu pije odżywkę carbo, jakieś pół godzinki przed treningiem BCAA z tauryną 9 kapsów. Trening zaczynam po godzinie 16:00
4. Obiad - posiłek po treningowy, 18:00
- kurak/ryba
- ryż biały
rozkład - b-46, t-3, w-38, kcal-370
5. kolacja, 22:00
- twaróg półtłusty
- oliwa z oliwek
- warzywa
rozkład - b-19g, t-30g, w-4g, kcal-354
Całość
- białko - 194g, 2,2g/1kgmc, niewiele ponad 100% dziennego zapotrzebowania
- tłuszcz - 88g, 1g/1kgmc, niewiele ponad 100% dziennego zapotrzebowania
- węglowodany - 185g, 2,1g/1kgmc, 98% dziennego zapotrzebowania.
- razem wychodzi 2300kcal.
Do bilansu nie liczyłem warzyw, bo traktuję je jedynie jako wypełniacze lub dodatki smakowe
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2008-10-23 10:41:10