SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

TEST - NATURE'S BEST - Redukcja pods.strony 48/49

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 72728

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 1623 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 27151
O mamusiu... Kaniaaaa! Jadę do Ciebie

Cholerka, już dawno chodzi za mną miso(ale tylko krwisto czerwone, inne też są dobre, ale za czerwonym przepadam!) i jakieś dobre sushi.

Ryby miałaś świeże? Bo ja jakoś nie mam zaufania do sklepów dookoła mnie, a do marketów to już w ogóle. Dlatego sam robię surową rybę niezwykle rzadko. Ale za dobrego unagi lub anago dałbym się pochlastać

Jak można tak fantazyjnie imbir ułożyć?! Masakra... A Kania, a Ty tam nie masz czasem krewetek? I dwóch rodzajów ryb (łosoś i... ?)? A w tej misce ten czarny to sos sojowy? Aż tyle wciągasz na raz?

A nori cięłaś nożyczkami? Ja tak robię

Chyba na dniach ujmę trochę ryżu i walnę do posiłków okonomiyaki zamiast warzyw. Przynajmniej taki miły akcent.

No ale jako że to nie jest forum kulinarne... Trzymam kciuki! Mera, Twoje jedzenie też wygląda apetycznie, ale rozumiesz, japońskie ciągoty skłaniają mnie ku Kani

Aha, Kania, i nie mogę rozszyfrować tego co jest w dolnym prawym rogu pierwszego zdjęcia. Powiedz co to?

Zmieniony przez - jakub.ch w dniu 2008-05-10 22:24:01

Zmieniony przez - jakub.ch w dniu 2008-05-10 22:26:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 707 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 17214
Jakub.ch, dużo pytań

Ryby, jak i inne specjały kuchni japońskiej, dostaję od mojego prywatnego dostawcy z restauracji japońskiej. Tak więc rybki jak najbardziej świeże.

A dziś na sashimi poszły krewetki, łosoś, dorada i tuńczyk.

W misce, to nie sos sojowy, tylko mieszanka sosu sojowego, bulionu nibandashi i mirin. Idealny, delikatny sosik do maczania soba. Makaronik pierw ląduje w tym sosie (dlatego go tak dużo), a potem w tym niezidentyfikowanym przez Ciebie wasabi ze szczypiorkiem Pychota!

Nori też tnę nożyczkami

Oczywiście sushi też bym sobie zjadła... ale wiesz, ryż niewskazany... Może za jakiś czas.

A teraz śnią mi się po nocach lody z zielonej herbaty

ALe to nie forum kulinarne, więc dodać muszę, że sashimi to IMO idealne danie na redukcji

P.S. Jakub, po redukcji zapraszam na sushi!

Zmieniony przez - kaniola w dniu 2008-05-10 22:45:45

Dobrze, jestem brzydka. Prawie tak jak ty. Tym bardziej apeluję do Twojego sumienia. Bierzmy ślub!
Przecież to nieludzkie mieszać w to jeszcze dwie niewinne osoby...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 6889 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 100566
widzę orientalną kuchnie
chcemy więcej !!
będzie można coś podłapać nowego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 783 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 12120
Tak, tak chcemy wiecej Fotki jedzonka naprawde robia wrazenie

szacunek.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2926 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 53926
No, Kania, pod względem kulinarnym przy Tobie odpadam w przedbiegach

Kuchnia japońska faktycznie wygląda bardzo ładnie, ale ja nie jestem jej wielką fanką.
Zdecydowanie wolę klimaty włoskie, francuskie, chińskie, indyjskie -> niestety nie na redukcji

A tak oto przywitałam DZIEŃ 6 naszego testu:

omlet (płatki owsiane, jajka, pestki dynii, pomidor, szczypiorek, lucerna)




Zmieniony przez - meraviglia w dniu 2008-05-11 10:17:36

Meraviglia!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 400 Napisanych postów 5586 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 39451
Obie dziewczyny piekne posilki.
Jednak dac babom zestaw odzywek, to odrazu widac, ze sie przykladaja do roboty, porzadne wypiski, foty, wsyztsko jak ma byc, estetyka TESTu- no to mi sie podoba.

Kania
Interesujesz sie tylko kuchnia japonska, czy tez Japonia w ogole? Obstawiam druga opcje.

Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...

Moj dziennik crossfit:

http://www.sfd.pl/Dziennik__Z_crossfitem_po_formę-t857818.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 823 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4782
Meruśten Twój omlet to iście włoski klimat
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 3212 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 10998
Wiecie co? Nie można się przy Was redukować jak tu zaglądam, to na sam widok mam wyrzut wszytskiego do wszytskiego

A jakieś ładne obrazki z treningów może?

"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"

http://*******/4b7r 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 2044 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 23953
Ok, padłem Nigdy w życiu nie chciałoby mi się tak szatkować tego ogórka (bo to zielone na desce w daniu japońskim, to ogórek, tak?), po prostu bym go odgryzł I do tego wycinać kwiatka z czegoś pomarańczowego.. Podziwiam

Aż sobie chyba tapete z tych fotek zrobie, co by mi apetyt powiększało

Zmieniony przez - .corleone. w dniu 2008-05-11 14:21:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2926 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 53926
Sihaja, tylko z wyglądu przypomina un piatto italiano
Trochę jak dobra pizza -> siem rozmarzyłam

Meraviglia!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozterka nad wyborem suplementu. Prosze o pomoc

Następny temat

Mocny spalacz dla kobiety

WHEY premium