...
Napisał(a)
nightingal dzięki za odpowiedź. Czyli nie pozostaje mi nic innego jak wprowadzenie zmian (+ węgle, - tłuszcze) i obserwacja czy to wpłynie jakoś na obwody moich przeklętych udek ;)
...
Napisał(a)
Pytanie dot rozkładu.... od 4 mies ciągnę tak: śn = b + t, 2śn = w+t, ob=b+t i kol=w+t. Do każdego posiłku jest wiadro warzyw. Węglami dla mnie są kasze bg, warzywa skrobiowe i owoce. Czy bezwzględnie każdy posiłek musi być b+t+w?? Czy taki rozkład ma jakieś uzasadnienie w żywieniu, może mieć jakieś "skutki uboczne" .W tym samym czasie wywaliłam nabiał i gluten i kiszki mi się przestały buntować więc w zasadzie nie wiem po czym mi lepiej. Na pewno jest mi wygodniej organizacyjnie i jakoś mniej czasu stoję przy garach (co ma ogromne znaczenie)
...
Napisał(a)
witam mam pytanie o ilośc ww w diecie mam niedoczynnośc i hashi oraz problem z konwersją więc niby powinnam trzymać węgle wysoko jednak mam również lekką insulinooporność i hipoglikemie reaktywną a tu węgle powinny być nisko jak to pogodzić od jakiego pułapu zacząć? i jaki rozkład oraz ilość kcal byłaby odpowiednia dla mnie wzrost 1,75 waga 72kg sylwetka gruszki z problemami hormonalnmi trening siłowy 4razy w tyg do 2 jako dodatek na zakończnie 20 min intensywnego cardio lub interwałów. mam straszny mętlik i chyba za dużo kombinuje i ciągle coś zmieniam w rozkładzie a efektów w wyglądzie sylwetki brak dlatego proszę o wskazówki od czego wystartować i się trzymać bez kombinowania pozdrawiam
...
Napisał(a)
Mam pytanie odnośnie zapotrzebowania kalorycznego.
Wzrost 170cm, waga 66kg, wiek 21 lat.
Zapotrzebowanie obliczyłam dla braku aktywności i wynosi ono 1800.
Obliczyłam sobie to w ten sposób: planuję trenować około 3-4 razy w tygodniu. Moje treningi wyglądają następująco: na początku robię rozgrzewkę np. 10min biegu, później ćwiczenia obwodowe typu HIIT, tabata około 20minut, i na koniec około 15 minut aerobów. Nie jest to mocno intensywny trening i jest dość krótki, więc zakładam, że spala 300-400 kcal maksymalnie. (Niestety nie mam pojęcia jak to obliczyć, nie posiadam pulsometru). Czasem zamiast treningu wybieram basen, który wydaje mi się nie spala więcej niż 300kalorii w trakcie 45minut. Mnoże więc 350kcal razy 4 dni, a następnie dzielę przez 7 dni w tygodniu, co daje mi deficyt równy 200kcal. Chciałabym zredukować tłuszcz i stąd moje pytanie - do tych 200kcal powinnam codziennie obciąć dodatkowe kalorie z jedzenia? Jeśli tak to ile? Czy może lepszym rozwiązaniem byłoby spożywanie mojego zapotrzebowania w dni treningowe i deficyt byłby wtedy tylko z ćwiczeń, a w dni nietreningowe obciąć kalorie?
Zmieniony przez - julia95 w dniu 2017-02-15 17:38:18
Wzrost 170cm, waga 66kg, wiek 21 lat.
Zapotrzebowanie obliczyłam dla braku aktywności i wynosi ono 1800.
Obliczyłam sobie to w ten sposób: planuję trenować około 3-4 razy w tygodniu. Moje treningi wyglądają następująco: na początku robię rozgrzewkę np. 10min biegu, później ćwiczenia obwodowe typu HIIT, tabata około 20minut, i na koniec około 15 minut aerobów. Nie jest to mocno intensywny trening i jest dość krótki, więc zakładam, że spala 300-400 kcal maksymalnie. (Niestety nie mam pojęcia jak to obliczyć, nie posiadam pulsometru). Czasem zamiast treningu wybieram basen, który wydaje mi się nie spala więcej niż 300kalorii w trakcie 45minut. Mnoże więc 350kcal razy 4 dni, a następnie dzielę przez 7 dni w tygodniu, co daje mi deficyt równy 200kcal. Chciałabym zredukować tłuszcz i stąd moje pytanie - do tych 200kcal powinnam codziennie obciąć dodatkowe kalorie z jedzenia? Jeśli tak to ile? Czy może lepszym rozwiązaniem byłoby spożywanie mojego zapotrzebowania w dni treningowe i deficyt byłby wtedy tylko z ćwiczeń, a w dni nietreningowe obciąć kalorie?
Zmieniony przez - julia95 w dniu 2017-02-15 17:38:18
...
Napisał(a)
Jakie jest Wasze zdanie na temat mąki pszennej razowej? Jest to zdrowa mąka? Można jeść domowy chleb zrobiony z tej mąki na zakwasie?
...
Napisał(a)
Jak dla mnie można. Nie jestem fanatyczką bezglutenu dla osób, które nie mają celiakii lub innych przeciwwskazań zdrowotnych. Jak masz mąkę dobrej jakości, sama pieczesz i nie jest to podstawa Twojego jadłospisu to można
...
Napisał(a)
ja uważam podobnie jak eve - jeśli ktoś nie ma problemu z glutenem to na siłę nie szukałbym problemu i spokojnie używał takiej mąki
BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!
...
Napisał(a)
Mąka pszenna razowa jest to mąka dobrej jakości? Wiadomo, najlepsza byłaby żytnia razowa, ale niestety źle trawię chleb żytni razowy.
...
Napisał(a)
O jakości to się nie wypowiadam - bo mąka mące nierówna. Czasem kupie jakiejś nieznanej marki i bywa tragiczna. więc to zależy od producenta. natomiast to, że jest razowa to bym nie traktował, że dzięki temu zaczyna być raptem fit.
BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!
Poprzedni temat
btw
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- ...
- 38
Następny temat
Aktywnie w ciąży
Polecane artykuły