700g żeberek gotować przez około 2h w osolonej wodzie, tak aby mięso było miękkie ale nie odpadało od kosci.
Po ugotowaniu, mięso osuszyć, zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Sos BBQ :
- 8 łyżek keczupu
- 8 łyżek cukru
- 2 łyżki sosu worcestershire
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu sweet chilli
- łyżeczka papryki słodkiej
Tak bardzo fit
Jak mięso już się zamarynuje, nagrzać piekarnik do 220 stopni C i piec żeberka przez około 20 minut. Przewrócić w trakcie.
Żałuję, że nie mam lepszego zdjęcia, ale już było ciemno
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html