Składniki:
- 300 g kabaczka ( lub cukinii )
- 100 g ciepłego masła
- 100 g oleju kokosowego
- 200 g cukru brzozowego (ksylitolu)
- 2 jaja
- 100 g musu jabłkowego
- 100 g mleka
- 300 g mąki orkiszowej
- 60 g kakao
- 70 g gorzkiej czekolady
- ½ łyżeczki soli
- aromat waniliowy
Przygotowanie:
1. Kabaczka zetrzeć na tarce,czekoladę posiekać drobno,
2. Masło utrzeć z olejem na puszysta mase, dodać jaja ,ciągle ubijać.
3. Naprzemiennie dodawać mleko oraz mąkę wymieszaną z kakao.
4. Do masy wmiszać kabaczka ,czekoladę oraz kilka kropel aromatu waniliowego.
5. Piec w 160 st C góra dól – 40 min.
6. Opcjonalnie po wystudzeniu polać rozpuszczoną gorzką czekoladą z odrobiną mleka.
Wartości ( dla jednego kawałeczka) :
B 1,1
T: 6,8
W: 13,2
Kcal: 121
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-09-08 18:15:14
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html