Przepis lekko zmodyfikowałam, żeby można było cieszyć się nim nie tylko podczas resta czy cheta.
SKŁADNIKI:
- 500g twarogu (u mnie półtłusty 2 kostki)
- 3 całe jajka
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki mąki tapiokowej
- 3 łyżki ksylitolu (jak ktoś lubi bardziej słodkie można sypać więcej)
SPOSÓB WYKONANIA:
- jest banalnie prosty, bo wszystkie składniki wrzuciłam w blender i do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
- pieczemy 70 min w temperaturze 150 stopni.
- nie przejmujemy się, bo ciasto lekko rośnie a po wyłączeniu piekarnika trochę opada. Tak ma być.
- Zostawiamy w piekarniku po wyłączeniu, a jak ostygnie wrzucamy na kilka godzin do lodówki.
Polewę zrobiłam z rozpuszczonej w kąpieli wodnej gorzkiej czekolady 90, łyżki oleju kokosowego i odrobiny mleka.
Smacznego! ;)