Witam
Całkiem smaczny sernik, który wykonałem w wersji LC, ale można go bez problemu przerobić w razie potrzeb...dodać więcej owoców, cukru (ja nie dałem), galaretkę i uzyskamy dobry posiłek na IIśniadanie, który można zjeść bez problemu w pracy. Na zdjęciu porcja 200 g
29b\1t\17ww\202kcal
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~PRZEPIS~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Przepis na sernik:
Składniki:
2 kostki sera twarogowego chudego (500g)
200 g truskawek, bananu, czy czego chcesz
2 miarki odżywki białkowej truskawkowej (nie trzeba, sam twaróg daje białko, ale można dodać)
150 ml jogurtu naturalnego
żelatyna (7 łyżek 35 g)
słodzik, cukier (LC bez cukru)
1. Zmiel chudy twaróg w maszynce
2. Do twarogu dodaj jogurt naturalny
3. W około 150 ml rozpuść żelatynę, mieszaj co jakiś czas ale nie dopuść do zagotowania.
4. Gdy żelatyna zacznie tężeć dodaj ją twarogu i wszystko wymieszaj
5. Do twarogu dodaj pokrojone w ćwiartki truskawki, wymieszaj, ale postaraj się nie rozgnieść owoców.
6. Masę przelej do korytka wyłożonego folią aluminiową (pozwoli ona żeby ciasto podczas wyjmowania było w stanie nienaruszonym)
7. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin

Całkiem smaczny sernik, który wykonałem w wersji LC, ale można go bez problemu przerobić w razie potrzeb...dodać więcej owoców, cukru (ja nie dałem), galaretkę i uzyskamy dobry posiłek na IIśniadanie, który można zjeść bez problemu w pracy. Na zdjęciu porcja 200 g
29b\1t\17ww\202kcal
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~PRZEPIS~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Przepis na sernik:
Składniki:
2 kostki sera twarogowego chudego (500g)
200 g truskawek, bananu, czy czego chcesz
2 miarki odżywki białkowej truskawkowej (nie trzeba, sam twaróg daje białko, ale można dodać)
150 ml jogurtu naturalnego
żelatyna (7 łyżek 35 g)
słodzik, cukier (LC bez cukru)
1. Zmiel chudy twaróg w maszynce
2. Do twarogu dodaj jogurt naturalny
3. W około 150 ml rozpuść żelatynę, mieszaj co jakiś czas ale nie dopuść do zagotowania.
4. Gdy żelatyna zacznie tężeć dodaj ją twarogu i wszystko wymieszaj
5. Do twarogu dodaj pokrojone w ćwiartki truskawki, wymieszaj, ale postaraj się nie rozgnieść owoców.
6. Masę przelej do korytka wyłożonego folią aluminiową (pozwoli ona żeby ciasto podczas wyjmowania było w stanie nienaruszonym)
7. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin
