SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[LC] Sernik wysoko białkowy z polewa orzechową Low Carb Idealny!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3723

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 60 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 438
Sernik:
500g twarogu
Aromat wanilia czy coś innego
Słodzik zależy od ciebie ja dodałem 12 i było dobre
4 jaja
60g odżywki (opcjonalnie aby podbić białko)
Jogurt naturalny 50g
Jakiś owoc.
Przygotowanie:
Jaja i twaróg wrzucamy do michy i mieszamy dość porządnie.
Do masy dodajemy białko i mieszamy i rozpuszczony słodzik. Masę wlewamy do wyłożonej papierem blachy
Ja piekłem 40min w 180c ale może być różnie

Polewa:
100g orzechów
100ml śmietany
Miód 30g
Żelatyna
25dag masła ( nie bójmy się masła)
Przygotowanie:
Śmietane i masło zagotowujemy po zagotowaniu wrzucamy miód orzechy i rozpuszczoną z słodzikiem żelatynę wszystko mieszamy aż zrobi się trochę brązowy kolor.

Na koniec wylewamy to na sernik wkładamy do lodówki aby się stwardniało. I Smacznego.

Na prawde smak mega, dzis robiłem zdjęcia nie mam bo nie myślałem że podziele się nim z Wami. Jak bede robił drugi raz to zrobie edita .

2147 kcal 118 g białka 54 g węglowodanów 162 g tłuszczu
Makro bez białka!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 83482 Napisanych postów 350902 Wiek 47 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1629054
Bliźniaczy przepis jest w dziale,a gdzie zdjęcia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 60 Wiek 25 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 438
,, dzis robiłem zdjęcia nie mam bo nie myślałem że podziele się nim z Wami. Jak bede robił drugi raz to zrobie edita . ''

Piszesz mi o bliżniaczym serniku a nawet nie chciało ci sie przeczytac do końca. Sernik jak sernik nic nowego o dziwo może komus sie spodoba z ta polewa.

Zmieniony przez - Spiro97 w dniu 2015-01-20 12:18:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 35 Napisanych postów 2253 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 46229
Wyszło super, dzięki za przepis!

1

Nie rezygnuj z marzen w obawie przed przegrana, to samo powtarzam sobie codzien rano. - Molesta
http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=94&page=21 - moj dziennik
Co mozna robic cala wiecznosc i sie nie znudzic? Osiagac doskonalosc!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pikantny kociołek drobiowy - alla Chili Con Carne z domowymi tortillami.

Następny temat

Bomba witaminowa czyli szybka sałatka z jajkami w koszulkach. Składniki na 1 porcję

Obnizka