SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pizza z batatów !

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5320

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Pizza na spodzie z BATATÓW I MĄKI Z CIECIORKI

SKŁADNIKI


Na spód:
1 batat ok 200g
100g mąki z ciecierzycy

DODATKI (wedle uznania)
na prezentowanej
70g sera piórko
50g szynki drobiowej
pieczarki
pomidor
rukola

Wykonanie
Batata myjemy, kroimy na pół i pieczemy do miękkości. Po ostygnięciu ściągamy skórę i rozdrabniamy widelcem. Do pure dodajemy mąki i zagniatamy. Niestety tu jest problem bo ciasto się klei i w czasie wałkowania trzeba podsypywać ciasto mąką (najlepiej od razu wałkować na papierze do pieczenia). Po rozwałkowaniu (w miarę cienko) nakłuwamy widelcem ciastko i pieczemy w nagrzanym piekarniki (210st ) przez ok 10-15min.
Następnie wyciągamy, dodajemy dodatki i wkładamy na 8 minut.

Wartości kaloryczne naszej pizzy z dodatkami (porcja dla dwóch osób)
Białko- 61g
Węglowodany - 105g
Tłuszcze - 10g
kcal - ok 610

Dla porównania pizza z "sieciówki"
Białko- 64g
Węglowodany -154g
Tłuszcze- 65g
kcal- ok 1400

Smacznego!

6
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 54 Wiek 38 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 31986
Można byłoby dorzucić trochę nieaktywnych płatków drożdżowych do ciasta żeby było bardziej "drożdżowe" w smaku. Będę testować w weekend

Want to be happy? Be grateful.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94993 Napisanych postów 365076 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670827
wygląda bomba , będzie trzeba wypróbować

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4562 Napisanych postów 35827 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263315
Na prawdę ciekawe

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 779 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 12820
Super przepis

Musisz podnosić spore sztangi by mieć spore sukcesy. Jak podnosisz małe, masz małe.


When life throws me lemons… I make lemonade!

DT: http://www.sfd.pl/DT_prin__eat,_train_&_gain-t1072009-s38.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 288 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19225
pieczemy czy gotujemy najpierw bataty ?

Licz zawsze na siebie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 288 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19225
mega

Licz zawsze na siebie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191524
Pieczemy :--)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Oooo, to jutro lecę po bataty Wygląda bardzo smacznie

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 147 Wiek 35 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 4076
A MI JAK NA ZLOSC ZEPSUL SIE PIEKARNIK ;(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 54 Wiek 38 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 31986
ciekawe czy mąka gryczana zamiast z cieciorki się nada?

Want to be happy? Be grateful.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

suple

Następny temat

Dania z masłem orzechowym

forma lato