SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] kru_chy / Redukcja - start ze 120 kg

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 43244

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
Wojtek mnie starcza gdzieś na tydzień:D No czasem dwa.


Zmieniony przez - Martainn w dniu 2016-02-04 12:05:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99288
Martainn
Wojtek mnie starcza gdzieś na tydzień:D No czasem dwa.



Zmieniony przez - Martainn w dniu 2016-02-04 12:05:02


O kurde :)
A używasz jakichś innych tłuszczy zamiennie z masłem? :)
I mówimy o tym wiaderku 0,5kg - tak? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
Smalec czasem:D A tak to wiadomo, czasem do sałatki lniany/oliwa. A tak to klarowane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1135 Napisanych postów 3791 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68690
Zależy, ile się zużywa - są opakowania po 500 i po 250g. Ja do pizzy nawet nie używam klarowanego, tylko zwykłego 82% (ono też ma mało białka w sobie i ujdzie do pieczenia), a można kupić 10dkg, jeśli ktoś ogółem używa mało masła...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99288
Masło lubię, używam Kerrygold. Wyśmienite w smaku :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583

. 04-02-2016 - Czwartek .


. Dzień bez treningu .



. Aktywność fizyczna .



. Brak .


. - .

----------------------------------------------------------
Tłusty czwartek. Może jakbym dziś ćwiczył to na jakiegoś pączka bym sobie pozwolił, a tak to jedynie zabrałem swój przydział z pracy do domu :) Żona i córka niech chociaż skorzystają :P
----------------------------------------------------------

. Okno żywieniowe .


. 8 godzin ( 10:30 - 18:30 ) .

----------------------------------------------------------

. Zapotrzebowanie [kcal] .


. 2 560,0 .


. Dieta [kcal] .




. 2 282,3 .


. Bilans [kcal] .



. - 277,7 .

----------------------------------------------------------

Miska w miarę. Dziś kończyłem pizze z wczoraj na zimno. Co dziwne to była o niebo lepsza niż taka kupna następnego dnia:) Wrzucam Wam zdjęcia pączków. Wszyscy na forum wrzucają to i ja podrażnię podniebienia Rok temu wciągnąłem sam wszystkie


----------------------------------------------------------
Poniżej dzisiejsze menu:







Zmieniony przez - kru_chy w dniu 2016-02-04 20:07:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1135 Napisanych postów 3791 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68690
kru_chy
Miska w miarę. Dziś kończyłem pizze z wczoraj na zimno. Co dziwne to była o niebo lepsza niż taka kupna następnego dnia:)

Mam podobne spostrzeżenia - domowa pizza na drugi dzień jest bez porównania lepsza, niż kupna, która zmienia się w podeszwę. Nawet teraz specjalnie robię więcej z myślą, że zostanie na zaś, zaraz po ostygnięciu zawijam w folię, żeby nie wyschła i na drugi dzień jemy - nawet na zimno jest całkiem smaczna . Pewnie to kwestia jakości produktów.
Dobrze, że się oparłeś pączkom :).

WojtekA4 - muszę spróbować tego masła, skoro tak chwalisz :). Faktycznie, tam w Irlandii, krowy o wiele dłużej są na pastwiskach i jedzą świeżą trawkę...



Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-02-04 20:26:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 289 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8583
Skoro Wojtek zachwala to warto kupować:)
Jakiś czas temu się wybrałem po keczupy KROKUSa i faktycznie czuć, że są tam pomidory. Co ciekawe przez to używam o wiele mniej keczupu niż wcześniej. Mniejsza ilość daje podobny efekt smakowy :)

Odnośnie pizzy to faktycznie musi się rozchodzić o użyte produkty. Tak na prawdę to jest przecież niewiele zmiennych. Z drugiej strony ??? Kto do końca wie co w cieście się znajduje.
Najważniejsze, że nie ma co się bać robić pizzę na dwa dni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1135 Napisanych postów 3791 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68690
Myślę, że w kupnych pizzach jest wiele rzeczy, których się tam nie spodziewamy, podobnie jak w kupnych pączkach... Tylko na pudełku z pizzerii nie ma info ze składem E... itd. , więc mamy złudzenie, że tego tam nie ma . Seropodobny ser na przykład może być domieszany do zwykłego, żeby obniżyć koszty - i już mamy tłuszcze trans... W kfc też jest taki trujący "ser", przynajmniej tak mi wynika z lektury składu, który sami podają - najwięcej tłuszczy trans mają kanapki z serem.
W cieście takiej kupnej pizzy mogą być polepszacze, bo im niekoniecznie chce się bawić w tradycyjne metody robienia ciasta i mogą dosypywać jakieś gotowe mieszanki piekarnicze. Do takich mieszanek podobno dodaje się cudów, włącznie z jakimś mielonym włosiem - nie wiem, czy to prawda...
Jakaś tania wędlina do tego, warzywa z konserwy i mamy całkiem sporo syfu, niestety.
Nie żebym wpadała w panikę , kiedy coś zjem gotowego, ale odkąd zaczęłam sama piec pizzę, to nawet mi się nie chce myśleć o kupnej - własna jest po prostu o wiele smaczniejsza. Przy okazji nauczyłam jeść córkę niektóre warzywa, bo na pizzy lepiej jej wchodzą .
I też mnie to cieszy, że jedna robota i dwa dni jedzenia ...

Na ten ketchup jakoś jeszcze nie trafiłam, ale wierzę, że dobry :). W ogóle pod wpływem tej rozmowy o ketchupie, poszukałam sobie, jak się robi domowy i chyba się latem pobawię we własny. Nie jest to wielka filozofia, tylko trochę pracy...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
Wszystko zależy od pizzeri. Co nieco wiem bo sam takową prowadziłem przez prawie 4 lata. Stąd gruby jestem. Kiedyś można było żebra policzyć. Większość pizzeri bierze ciasto z piekarni bo nie opłaca im się robić samemu jak mają masę zamówień. I najczęściej bierze się więcej i mrozi. Dlatego to ciasto nie jest takie dobre na drugi dzień. Byliśmy najpopularniejsza pizzerią bo nie mroziliśmy ciasta i nie dawaliśmy najtańszych składników. Na drugi dzień była dobra;) taka ciekawostka. Na kartonie jednej z pizzeri mamy napisane że pizza nadaje się do spożycia w ciągu 12h;)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG]shager / Docinanie do września

Następny temat

carb back loading do oceny

forma lato