Szacuny
3035
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349858
fighter04
Usłyszałem ostatnio że żle gotuje ryż, ponieważ odlewam wodę i "jest to prosta droga do cukrzycy bo taki ryż ma wysoki indeks glikemiczny i traci wiele wartości" wydaje mi się to bez sensu ale wole zapytać kogoś mądrzejszego, co o tym sądzicie ?
tzn, że gotujesz w większej ilości wody niż potrzebujesz? rzeczywiście ma to swoje przełożenie na straty witamin, jednak specjalnie bym na to nie patrzył, a na pewno nie pod kątem zagrożenia cukrzycą, warto jednak wlać wody na styk.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
32
Napisanych postów
231
Wiek
24 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
12482
nie gotuje w jakiejś bardzo dużej ilości wody - ale zawsze trochę odlewam na koniec ale skoro nie ma to jakiegoś większego znaczenia to git, dzięki za odp
Szacuny
0
Napisanych postów
32
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
3167
hmmm tutaj może być problem bo dietę chcę ułożyć dla znajomej , bo chce zrzucić kilka kg. Do końca nie wiem jaki był rozkład BTW w Jej zwykłym jedzeniu. Ale jeśli chodzi o nawyki żywieniowe to potrafiła zjeść 2 kanapki w pracy i pod wieczór po treningu jadła co się dało :) Chciałam Jej stworzyć dietę zbilansowaną głównie ze względu na fundusze. Kiedyś dla siebie układałam dietę zbil. i taki rozkład 2g B 1g T i resztę W dobrze się sprawdził tylko że schodziłam z mniejszej wagi i mnie wszyło mi tych węgli