SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 410630

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
krystian.kaczanowicz
Śniadaniowo i ucztowo :D krakersy z siemienia lnianego wymiatają :O szczególnie z nerką cielęcą i masłem migdałowym, sosik mógłby nie istnieć - chociaż równie smakowy :D








A ja jak zwykle przepis na krakersy poproszę ...

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ha :D siemieniowo lniane albo lniano siemieniowe krakersy "wytrawne" mają bardzo długą listę składników, oraz napakowane są chemikaliami, barwnikami, oraz stabilizatorami i konserwantami! Zanim przejdziesz do wykonania zalecam wizytę w sklepie z chemią domową!

A tak serio, wyszło mi 90g zmielonego lnu, 10g mielonych migdałów (zabrakło lnu więc dosypałem migdały ), 15g oleju kokosowego (roztopionego), 50ml wody (pewnie dobre będzie nawet mleko, ale to w końcu krakers wytrawny!), pół łyżeczki soli, i ewentualnie inne przyprawy jakie komu się zamarzą w zależności od przeznaczenia (pod spód ciast/sernika dobre będzie z mlekiem i wanilią, z mniejszą ilością soli, tutaj dam sobie rękę uciąć a jako spód pizzy zaryzykowałbym dodanie 2x więcej wody i niekoniecznie z migdałami) :D
Wszystkie składniki mieszamy razem, zlepiamy w kuleczkę, rozwałkowujemy na pożądaną grubość i wycinamy kształty, czynność powtarzamy do kiedy mamy ciasto :D
Pieczemy najpierw góra-dół w 200C przez jakieś 10-20min, potem termoobieg 175C jakieś 10min, zostawiłem na koniec w zamkniętym piecyku na ok 30min a potem przy uchylonych drzwiczkach aż do czasu zaserwowania. Czyli generalnie piekłem na oko i każdemu zalecam to samo w zależności od preferencji :D

A tutaj najlepszy wywar na całych światach, czyli wywar z kości. Ani JointFix ani Flexit, ani żaden inny kolagenowy twór tego nie przebiją.
A na dodatkową miłość kolejna porcja masła kokosowego.






Zmieniony przez - krystian.kaczanowicz w dniu 2015-01-29 14:06:42
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 337 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 49401
Kura, pieczarki na ostro i sałatka z ogórasa

../..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 290 Wiek 39 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4931
Zapiekany bakłażan z suszonymi pomidorami i mozzarellą.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 184 Napisanych postów 8326 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 40803
przed treningiem rizotto kurak i czerwona fasolka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1290 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 14100


Piękno jest w prostocie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 116 Napisanych postów 902 Wiek 38 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 13149
drożdżówki nie jadłem ale z kokosem w środku mogą być dobre hahha

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3418 Napisanych postów 1921 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17389
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 115 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3375
12Bartek88
Poprosze ten sernik
I sog za niego.


zapraszam :P i dziękuję ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
1kg mielonego, 0.5 makaronu i 0.45 kg marchewki na drogę..

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Domowe jedzenie jak liczyć wartości ?

Następny temat

SZYBKI KONKURS W KUCHNI SFD

WHEY premium