DNT
1. 60g płatki owsiane, 25g rodzynki, 15g słonecznik, 15g WPC, 35g czarna porzeczka, 20g orzech włoski
2. 60g płatki owsiane , 120g jaja , 12g miód
3. 85g kurczak, 65g ryż brązowy, 7g oliwa z oliwek, warzywa
4. 100g chleb razowy, 85g kurczak, 5g oliwa z oliwek, warzywa
5. 60g makaron durum, 70g twaróg półtłusty, 15g orzech włoski, jogurt naturalny, kakao
Łącznie BWT ok.: 85 / 240 / 54
omega 3
witamina c
Ouh, ale jestem dzisiaj poturbowana. Wstawałam rano z łóżka – uderzyłam się nogą o szafkę, szłam do łazienki – uderzyłam się łokciem w futrynę, w szkole biodrem o ławkę. Boże co za ofiara życia
Miałam aerobów nie robić, ale wpadł 5-cio minutowy sprint ze szkoły do domu, bo po raz kolejny zapomniałam zeszytów, a nieprzygotowania wykorzystane. Zauważyłam, że zdjęcia mi się z dziennika pousuwały, mam nadzieję, że nie wpłynie to na jego końcową ocenę. Jakby jakiś moderator tu zaglądał, to proszę o odpowiedź.
No i coś dla cześka, czyli kolejny przepis!:D
Składniki (na 8 rogalików):
- 1szklanka mąki (ja dałam 0.5 szklanki mąki pszennej pełnego przemiału i 0.5 szklanki mąki Basia)
- ¼ kostki margaryny
- 3dag świeżych drożdży
- 1 jajko
Nadzienie:
-kazeina (tyle ile chcecie mieć nadzienia, polecam waniliową)
Wykonanie
1. Zagnieść ciasto ze wszystkich składników, jeżeli się lepi podsypcie trochę mąką
2. Kazeinę rozrobić na gęsto (konsystencja budyniu)
3. Rozwałkować ciasto na wielkość dużego talerza i powycinać według załączonego wzoru
4. Na każdy trójkąt nałożyć łyżkę kazeiny i zawijać do środka
5. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec 10-15minut, aż zrobią się lekko brązowe
6. Poczekać aż ostygną i można się zajadać. No chyba, że ktoś chce poparzyć gębę
Tak mnie natchnęło z okazji zbliżających się świąt. Mało dietetycznie, ale zawsze nieco zdrowiej ;)
Smacznego!
Zapraszam do mojego DT :)
http://www.sfd.pl/Nowe_życie__DT_julcziik-t1045898.html