SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Prosze o pomoc i rady (dieta)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4730

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
dostalas wytyczne co do rozkladu jaki masz stosowac, wszytskie potrzebe infomracja masz w artykulach w regulaminie, poczytaj.

Skoro smazysz mieso, to przeciez liczyc mieso surowe i wykozystany do smazenia tlusszcz, plu enewntualna panierke, jesli taka robisz. Jedym slowe zliczasz wszytski wykozystane skadniki.

Co za roznica czy warzywa sa surowe czy ugotowane usmazone? Jedyne co musisz policzyc to tluszcz ktory do tych warzyw dodalas.

Wiecej wlasnego zaangazowani a mniej pretensji do swiata.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
A co za różnica czy warzywa są gotowane same czy z mięsem? Magicznie "przejmują" kalorie z mięsa cy jak?
Smażony kurczak ma zapewne dodany tłuszcz na którym został usmażony. Stąd różnica. Smażąc wliczasz tłuszcz na którym smażysz.
Różnica wynika z wahań wody, ze 100g surowego mięsa odparuje ileś gram wody więc po przygotowaniu te 100g będzie ważyło mniej. Idąc dalej 100g przygotowanego mięsa przed przygotowaniem będzie ważyło więcej. To samo ze zbożami, gotując je nabierają one wody więc więc 100g ugotowanego ryżu będzie ważyło więcej a że woda nie ma kcal to te się nie zmienią mimo, ze masz wagowo tego więcej.

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 26831 Wiek 18 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283202
.

Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2014-09-18 11:54:26

A ja nie jestem za ciężka jak na swoją wagę?
http://www.sfd.pl/Ruda_DT_/_Debiuty_2015-t1044538.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mali_
dzięki za odpowiedz bziubzius .. tylko bardziej chodziło mi o to czy warzywa których normalnie nie dodaje się do wyliczenia mam jednak dodac jeśli nie sa przygotowywane w wodzie czy na parze a smażone np. z mięsem? oraz czy z tabelki mam wybierac tak jak większość po prostu piers z kurczaka czy piers z kurczaka smazona,, ich wartości bardzo się roznia chociażby w kcal surowy 130g 144 kcal a smażony 310kcal... no ale skoro ważę surowego to wartości może tez maja być do surowego? jeśli robi się tak samo z ryzem/kasza itd. tak jak pisalas to kurczak tak samo?

Zmieniony przez - Mali_ w dniu 2014-09-18 09:43:52


Cześć, nie podchodź tak dosłownie i drobiazgowo do diety, lepiej małymi krokami, bo się sama zapętlisz :)
Zacznij od podstaw.
Skup się na rzeczach istotnych tzn. jakości spożywanych produktów, a jak już zaczniesz dobrze się odżywiać, idź krok dalej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1748
co my tu mamy...

trening dla początkujących by Obliques
rozgrzewka:

1. Bieg w miejscu, w trakcie biegu unoszenie ramion w przód i w bok po 15-20 razy.
2. Stanie w rozkroku ramiona w górę, skłony tułowia w przód i w tył z pogłębieniem po 15-20 razy.
3. Stanie w rozkroku ramiona na biodra, naprzemianstronne skłony tułowi w bok 15-20 razy.
4. Stanie w rozkroku, opad tułowia, ramiona w bok, skręty tułowia 15 razy.
5. Krążenia bioder w staniu w obie strony 15-20 razy.
6. Stanie w szerokim rozkroku, ramiona na biodra, półprzysiady na lewej i prawej nodze 10-15 razy.
7. Pajacyki ok.20 razy.

ćwiczenia z piłką : ciężarki po 1,5kg (mam takie i 4kg)
1.wyciskanie sztangielek płasko - 15x
2.francuskie uginanie rak siedząc - 15x
3.wyciskanie sztangielek siedząc - 15x
4.wiosłowanie prostymi ramionami leząc na brzuchu - 15x (tu podnosiłam jedną rękę i odkładałam na podłogę, drugą rękę podnosiłam i odkładałam- inaczej przewracałam się na bok

5.wznosy z opadu - 15x
6.przysiad z piłką za plecami i ugięciem rak - 15x
7.wznosy bioder leżąc na piłce z ugięciem nóg - 15x
2 obwody

Brzuch:
1. odwrotne brzuszki z piłką - 20x
2. brzuszki skośne bez piłki - 20x (na piłce czułam tylko bolący dolny odcinek pleców)
3. Brzuszki proste bez piłki - 20x
2 obwody
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1748
za dużo jem :'-( musze zmienić taktykę i wcześniej ulożyć plan i się go trzymać (starać się) a nie wieczorem wklejać to co zjadłam i codziennie robic większe oczy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1748
Arphiel
A co za różnica czy warzywa są gotowane same czy z mięsem? Magicznie "przejmują" kalorie z mięsa cy jak?
Smażony kurczak ma zapewne dodany tłuszcz na którym został usmażony. Stąd różnica. Smażąc wliczasz tłuszcz na którym smażysz.
Różnica wynika z wahań wody, ze 100g surowego mięsa odparuje ileś gram wody więc po przygotowaniu te 100g będzie ważyło mniej. Idąc dalej 100g przygotowanego mięsa przed przygotowaniem będzie ważyło więcej. To samo ze zbożami, gotując je nabierają one wody więc więc 100g ugotowanego ryżu będzie ważyło więcej a że woda nie ma kcal to te się nie zmienią mimo, ze masz wagowo tego więcej.



nie chodziło mi o to warzyw nei dodaje do wyliczenia, ale jeśli je smażę zapewne ich kaloryczność się zmienia wiec pomyslalam ze w takim wypadku dodam je do dziennika, ale już rozumiem ze dodaje tylko tłuszcz na którym je smażyłam. dziekuje za odp
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241
Kurczak smażony ma prawdopodobnie większą zawartość kcal przez tłuszcz na którym jest smażony:) Ty dodajesz i kurczaka smażonego i osobno olej, więc jakby podwójnie pojawia się tłuszcz. Bardziej dokładnie obliczenia będą wg mnie jeśli wybierzesz pierś z kurczaka surową w tabeli.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1748
azalianna
Cześć, nie podchodź tak dosłownie i drobiazgowo do diety, lepiej małymi krokami, bo się sama zapętlisz :)
Zacznij od podstaw.
Skup się na rzeczach istotnych tzn. jakości spożywanych produktów, a jak już zaczniesz dobrze się odżywiać, idź krok dalej.



hej dzięki za rady niby wiem że tak powinnam robić ale troszkę jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym wszystko już i teraz.. ale ok najpierw popracuje nad jakością produktów, bo niestety ciągle wkradają mi się w diete jakies lody i inne batony
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1748
dzisiejsza miska... mysle ze jest ok, mam jeszcze problem z białkiem, ciagle go za mało a już nie mam pomysłu... jakies propozycje? jeśli ktoś będzie zagladal bardzo bym prosila o spojrzenie na mój dzisiejszy pierwszy "trening"


Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Portocaliu -w silnym ciele zdrowy duch

Następny temat

ćwiczenie brzucha a zagubienie talii??

WHEY premium