Szacuny
0
Napisanych postów
603
Wiek
31 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
12289
Ale to co Ty gotujesz te płatki w wodzie tak??? Czy tylko je zalewasz wodą aby tylko tylko zmiękły ?? A próbowałaś owsianych błyskawicznych ? Ja zalewam wodą tylko tyle ile w nie wsiąknie(mieszając) , na chwile je zostawiam aby dobrze zmiękły - no i tu pole do popisu ale mi najbardziej jeżeli chodzi na słodko to smakowały z bananem+kakao albo banan+borówka (oczywiście owoce dziabdziasz widelcem na papkę i mieszasz w płatkami i jajkiem). Na patelnie usmażyć omleta z jednej i drugiej strony : pyszka. Jeszcze dobry z wiórkami kokosowymi i orzechami (ja robie mix włoskich z migdałami)
Szacuny
1440
Napisanych postów
15979
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
230563
Płatki błyskawiczne odpuść, są najbardziej przetworzone. Najlepsze są zwykłe, na drugim miejscu górskie a błyskawiczne najsłabsze. Gotując część płatków wydziela jakby to ująć.. śluz? który dość fajnej konsystencji nadaje, natomiast zdrowiej jest je po prostu zalać gorącą wodą na parę minut. Nie jestem pewna, ale coś z glutenem to jest związane? Nie będę mędrkować, po prostu zapamiętałam sobie, że lepiej zalewać niż moczyć całą noc lub gotować