SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[LC] Łatwy sernik (piekarnik)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 121559

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Wiek 27 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5961
Proszę, doradźcie mi co mogę zrobić żeby ten sernik nie był taki gumowy ;)
Dodałem 500g twarogu, 8 jaj, 90g białka czekoladowego hi-teca i ok. 10 tabsów słodziku.
Może za dużo białka ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dodaj więcej jajek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Wiek 27 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5961
jajek ?
zauważyłem że wszyscy dodawali mniej jajek w porównaniu do twarogu.
Dobra sprawdze obie opcje, dzięki za podpowiedź.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
On taki po prostu jest, nie dawaj więcej jajek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 854 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 19297
Coś zamiast odżywki na smak ? Tylko nie słodzik

ew. jaka odżywka byłaby dobra do tego (proszę o najtańszą jaka jest :P) ale żeby smakowało. Będę ją używał tylko do tego :P



Zmieniony przez - Kuba_94 w dniu 2011-05-16 22:19:10

Impossible is nothing.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1290
Słuchajcie u mnie jest tak, że piekę w formie do tortu (tortownicy) przez ponad 60 minut. Przez ten czas sernik jest pięknie wyrośnięty, a gdy tylko otworzę piekarnik to opada? Co jest nie tak? Składniki jakich używam to:

500 g twarogu półtłustego
6 jaj całych
50 g białka UNS
Rodzynki

Najpierw mieszam ser z żółtkami, dodaję rodzynki. Następnie mieszam białka na pianę, do masy dodaję rodzynki i na samym końcu łączę całość.

Temp. pieczenia to 200*C.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Zawsze opadnie, to nie biszkopt.
Jak chcesz trochę to zmniejszyć to nie otwieraj piekarnika, niech sernik stygnie powoli. Ale piecz wtedy trochę krócej bo przypalisz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1290
Zostawiłem i również opadł :-/

W porównaniu do Twojego, który podałeś na pierwszej stronie jest o 1/4 mniejszy. Może zamiast 6 następnym razem dam 8 jaj Piekłem wczoraj 45 minut, zostawiłem na 10 i i tak opadł.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 854 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 19297
Kolejny sernik w piekarniku
Dodałem cynamon, truskawki i trochę orzechów włoskich
Na razie bez odżywki białkowej, bo nie mam

Impossible is nothing.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 8678 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 160898
w przygotowaniu...
800g twarogu chudego, 24 bialka, slodzik - redukcja *****
starczy na kilka dni
nie dodaje bialka bo mam ze 4 smaki i nie wiem jakie bedzie najlepsze

po raz kolejny wychodzi okropny, strasznie mokry jest az jak sie scisnie w buzi to az mokro :/
poza tym smak bez bialka i konsystencja jakas lipna
teraz dalem cala przyprawe do piernika i lipa bo zajezdza cyn amonem ktorego nie nawidze
next time probuje z przyprawa do sernika a pozniej to juz chyba bede zmuszony dac proch...

Zmieniony przez - Molu86 w dniu 2011-06-04 15:04:33

...:::Every Dream Has A Beginning:::...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

batoniki owsiane. moga byc platki owsiane blyskawiczne?

Następny temat

ciastko z platkow owsianych

WHEY premium