Szacuny
0
Napisanych postów
43
Wiek
27 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5961
Proszę, doradźcie mi co mogę zrobić żeby ten sernik nie był taki gumowy ;)
Dodałem 500g twarogu, 8 jaj, 90g białka czekoladowego hi-teca i ok. 10 tabsów słodziku.
Może za dużo białka ?
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1290
Słuchajcie u mnie jest tak, że piekę w formie do tortu (tortownicy) przez ponad 60 minut. Przez ten czas sernik jest pięknie wyrośnięty, a gdy tylko otworzę piekarnik to opada? Co jest nie tak? Składniki jakich używam to:
500 g twarogu półtłustego
6 jaj całych
50 g białka UNS
Rodzynki
Najpierw mieszam ser z żółtkami, dodaję rodzynki. Następnie mieszam białka na pianę, do masy dodaję rodzynki i na samym końcu łączę całość.
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
Zawsze opadnie, to nie biszkopt.
Jak chcesz trochę to zmniejszyć to nie otwieraj piekarnika, niech sernik stygnie powoli. Ale piecz wtedy trochę krócej bo przypalisz.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1290
Zostawiłem i również opadł :-/
W porównaniu do Twojego, który podałeś na pierwszej stronie jest o 1/4 mniejszy. Może zamiast 6 następnym razem dam 8 jaj Piekłem wczoraj 45 minut, zostawiłem na 10 i i tak opadł.
Szacuny
22
Napisanych postów
8678
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
160898
w przygotowaniu...
800g twarogu chudego, 24 bialka, slodzik - redukcja *****
starczy na kilka dni
nie dodaje bialka bo mam ze 4 smaki i nie wiem jakie bedzie najlepsze
po raz kolejny wychodzi okropny, strasznie mokry jest az jak sie scisnie w buzi to az mokro :/
poza tym smak bez bialka i konsystencja jakas lipna
teraz dalem cala przyprawe do piernika i lipa bo zajezdza cyn amonem ktorego nie nawidze
next time probuje z przyprawa do sernika a pozniej to juz chyba bede zmuszony dac proch...
Zmieniony przez - Molu86 w dniu 2011-06-04 15:04:33