SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Placuszki owsiane

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 273425

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1168 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17388
julia masz soga za zdjęcie, smacznie to wygląda

"W człowieku toczy się walka tego, co godne pochwały, z tym, co zasługuje na naganę..."

Dziennik:
http://www.sfd.pl/temat681966/

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1760 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 21214
och dziękuję, to mój pierwszy sog kulinarny odbijam również

Hemp Beat, kupiłam zwykle pędzelki, którymi dziećmi malują w szkole nie wiem czy tak można ale umrzeć nie umarłam, a wszystko ładnie się rozsmarowało po teflonie

Aaa bo zapomniałam, ja do samych placuszków nie dodawałam miodu, zrobiłam tylko wersję z płatkami owsianymi, jajkiem, cynamonem i kapką mleka

Zmieniony przez - julia_ w dniu 2011-02-19 21:15:52

Juliette has a gun

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 274 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3557
Ja bez dodatku kakao to nie trawie tych placków.. :P a bez mąki razowej zawsze mi się rozwalały tym bardziej, że używam górskich grubych płatków. I tak w tych plackach w moim przypadku zawsze chodziło o to, żeby jak tylko się da zatrzeć smak płatków owsianych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 7488 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 39705
dzis je robilem i nie wiem moze blad zrobilem dodajac odzywki bialkwoej do tego .. musialem dodac maki zeby to bylo geste , tak to woda..

My name is Daniel Lugo and I believe in fitness. ' ;))

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 274 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3557
Tylko część odżywek białkowych można smażyć i ogólnie poddawać obróbce termicznej. Są niektóre specjalnie do tego przystosowane, ale większość traci swoje właściwości i lipa jest
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 3967 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24190
jaka powinna być konsystencja tej masy którą wrzucamy na patelnie? bo mi jakoś ostatnio nie wyszło.....może płatków owsianych za dużo dodałem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1760 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 21214
Oskar, zrobiłam dzisiaj znów płatki (tyle że bez miodu)
1. Sypie 100g płatków do miseczki (wyrównuje je na płasko w tej misce)
2. Zalewam wrzątkiem do poziomu płatków (nie więcej, woda ledwo ma być ponad poziom płatków)
3. Czekam aż płatki wchłoną wodę, nie zostaje nic do odcedzenia, bo z płatków jest gęsta masa
4. Wbijam dwa jajka i wszystko dokładnie mieszam
5. Po wymieszaniu dopiero widać, czy dolać mleka czy nie. Mnie znów wyszło, żeby trochę dolać, tak 50ml
6. Trudno powiedzieć, jak ta konsystencja ma wyglądać, postaram się wrzucić jutro albo pojutrze zdjęcie
6. Patelnia musi być dobrze rozgrzana, wiadomo. Ja nakładałam zwykłą łyżką do zupy, dwie łyżki na jednego placuszka. Obracać dopiero wtedy, gdy będzie już podsmażone, najlepiej szeroką łopatką, która obejmie całego placuszka, wtedy dobrze się przerzuca

Juliette has a gun

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 3967 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24190
dzięki julia
teraz pewnie mi wyjdzie bo źle robiłem

sog jak wejdzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51566 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wygląda pysznie ;D Ale ile kcal ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 3967 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24190
właśnie zrobiłem z kakaem i wyszło świetnie,do tego troche dżemu i rewelacja

ale raczej ciężko z tego zrobić konkretny białkowy posiłek

dodając 5jajek na 100g płatków chyba by nie wyszło?a co myślicie o tym żeby np dodać więcej jajek i prócz owsianych dodać otrębów pszennych?(praktycznie proszek i myśle że mimo dużej ilości jajek jakoś sensownie by wyszło)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sałatka a'la Gyros

Następny temat

Surówka

WHEY premium