Szacuny
4
Napisanych postów
283
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5187
Witam, robie sobie taki trening w warunkach domowych:
10 podciagniec nachwytem na futrynie drzwi %D
10 pompek na poreczach na oparciach krzesel
8 pompek stojac na rekach przy scianie
deska-plank tak kolo 70s
i taka serie 3 razy z przerwa miedzy.
Czy takie cwiczenie na barki bedzie odpowiednie? bo strasznie ciezko mi wymyslic cwiczenie w warunkach domowych bez hantli na
barki, mam leciutkie ale sa niewystarczajace. chyba zeby pieciolotrowki unosic bokiem na prostych rekach? Lepiej?
Szacuny
1
Napisanych postów
40
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
915
Pompki na rękach to doskonałe ćwiczenie rozwijające nie tylko barki ale również inne grupy mięśniowe.
Jeżeli wykonujesz 8 prawidłowych pompek w staniu na rękach przy ścianie to jedynym pomysłem na rozwój w tym momencie będzie wykonywanie pompek bez pomocy ściany.
Następnie czeka Cię nauka stania na jednym ręku oraz w efekcie pompek w staniu na jednym ręku.
Powodzenia :)
Zmieniony przez - Slawoo420 w dniu 2013-12-21 20:15:41
Zmieniony przez - Slawoo420 w dniu 2013-12-21 20:16:30
Szacuny
50
Napisanych postów
12867
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
90343
Nogi dajesz na podwyższenie (dosyć duże), zajmujesz pozycję jak do pompek, ciało zginasz w literę L i trzaskasz powtórzenia. Świetne ćwiczenie na barki.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - Venc1Lq w dniu 2013-12-21 22:41:12
Szacuny
1
Napisanych postów
40
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
915
Ja też nie. Według Paul'a Wayde'a jest to wykonalne jak najbardziej. Jest to mistrzowski stopień stania na rękach z jego książki. A przecież dążymy do bycia mistrzami, czyż nie? :)
Szacuny
19
Napisanych postów
802
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
11706
Czasem nie jest to tak, że Wade jest fikcyjną postacią? Słyszałem kiedyś coś takiego, ale fakt ćwiczenia z książki nie są złe nie każdy jest na tyle pomysłowy, aby tak kombinować. Choć z drugiej strony nie jest to pierwsza książka, która pokazała takie ćwiczenia(Lafay, Tsatsouline).
Szacuny
4
Napisanych postów
283
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5187
No dobra 8 nie wejdzie, ale 6 pocisne. No to robie te pompki na rekach, chyba powinny mi sie szybko barki wzmocnic, powinienem sie szybko przyzwyczaic do ruchu i tak za 2 tygodnie juz powinienem pocisnac 10 powtorzen x 3 serie to juz to bedzie mozna zaliczyc to jako porzadny trening barkow