SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

distraught / jestem młoda, ale mam cele takie jak Wy

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 20396

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 24786 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 89719
Zaloz watek i wypelnij ankiete

Nie mam zdrowia do was...szeroka...to ja obecnie jestem monstrum pewnie. dzieci, dzieci...

The woman is wild, a she-cat tamed by the purr of a Jaguar

Oficjalnie certyfikowana przez Vitalie jako 'odrazajaca anorektyczka'

HCFC: But skim milk is low in saturated fat
Charles Poliquin: So is Napalm

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13
i jem też jak najęta. ;d teraz np. dwie parówki. ;d

ale chodzi mi o to jak powinno się jeść, aby nie odkładał się tłuszcz, bo ten cell mam przerażający... tym bardziej zważając na wiek. No ale wiem że w tym wieku tak jest, że nawet przy 40kg uważamy że jesteśmy za grube, po prostu patrzymy na siebie surowym okiem. ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mogłabyś założyć swój wątek? ten jest zajęty, przykro mi.

Zmieniony przez - distraught w dniu 2011-01-24 18:18:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 24786 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 89719
Ano, przejdzie Ci. Prosze zaloz watek, bo ten watek dotyczy innej osoby, w swoim temacie wypelnij ankiete- jak wygladasz, co dokladnie jesz, ile kcal itp.

Nie ma tak, ze jest 5 produktow, ktore mozesz jesc. Na pewno nie chipsy, nie fastfoody, nie slodycze. A co do reszty to musimy Cie lepiej poznac.

Poza tym przy tym wzroscie i wieku takie przytycie jest oczywiste. Radze, jako wysoka dziewczyna, pogodzic sie z tym, ze docelowa waga to kolo 65-70kg.

The woman is wild, a she-cat tamed by the purr of a Jaguar

Oficjalnie certyfikowana przez Vitalie jako 'odrazajaca anorektyczka'

HCFC: But skim milk is low in saturated fat
Charles Poliquin: So is Napalm

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 13
uuuaa. ;d
dobra, dziękuję, chyba sobie daruje to zakładanie wątków i całą zabawę z tym związaną i lepiej będzie jak coś sama pokombinuje, tymczasem pójdę pobiegać. ;)

i distraught, przepraszam. :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a tu Was zaskoczę, bo na dzień dzisiejszy wyszło
~1500 kcal
117 g białka
82 g tłuszczy
70 g węglowodanów

policzyłam już ostatni posiłek, którego jeszcze nie zjadłam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Lady M Zasłużona dla SFD
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 19441 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 94708
nie mam kompletnie pomysłu na ostatni posiłek z powodu dyskwalifikacji nabiału.

zawsze możesz zjeść troche migdałów - ja właśnie 10min temu znalazłam paczke w szafce i zostało z niej już 1/4

Zmieniony przez - Lady M w dniu 2011-01-24 20:12:05

"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."

http://www.sfd.pl/Lady_M/_The_only_limit,_is_the_one_you_set_yourself_-t958189.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
"trochę" nabiera specyficznego znaczenia
OK, migdały będą dobre. nigdy nie jestem głodna wieczorem, więc będą tylko formalnością...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jeśli masz schab w kawałku, to musisz trochę pokombinować z nacięciem i rozłożeniem mięsa, tak, żeby zrobił się z niego taki płat. Następnie włóż ten płat do woreczka foliowego i rozbij tłuczkiem (zoszczędzisz sobie mycia deski i tłuczka )

Wymieszaj po ok. 50ml oliwy, octu i wody. Do tego dodaj łyżeczkę soli, łyżkę dowolnych ziół (mogą być prowansalskie, może być sam tymianek albo oregano itd. co tam masz pod ręką), ze 3-4 rozgniecione ząbki czosnku, pieprz. Możesz też dodać łyżeczkę miodu, jeśli masz. Wymieszaj, nasmaruj mięso i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny (jeszcze lepiej na noc).

I teraz takie sobie różne warianty

1. Szpinak uduś na maśle z czosnkiem, dodaj garstkę orzechów, migdałów albo słonecznika czy pestek z dyni. Dopraw solą, pieprzem , możesz też curry (fajny smak). Rozłóż szpinak równomiernie na mięsie.

2. Drobno pokrojone pieczarki uduś na masełku z drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i natką pietruszki, dodaj słodką śmietanę i duś tak długo, aż masa zgęstnieje (mieszaj, żeby do garnka nie przywarło), dopraw solą i pieprzem

3. Uduś na maśle pora, dodaj śmietanę, podgrzewaj aż zgęstnieje, dopraw solą i pieprzem.

4. Weź 3 kolorowe papryki, pokrój je wzdłuż w paseczki. Poukładaj je naprzemian na mięsie, posyp solą, pieprzem, papryką. Na wierch zatrzyj na tarce zimne masło albo połóż kilka jego plastrków.

5. Czerwoną paprykę, pieczarki i cebulę pokrój drobno, uduś na masełku, dopraw do smaku. Rozłóż na mięsie.

6. Posiekaj drobno boczek, pieczarki i cebule i przesmaż razem na patelni. Dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekane orzechy. Rozłóż na mięsie.

7. Wątróbkę ugotuj albo podsmaż, po czym rozgnieć widelcem. Podsmaż boczek z pieczarkami i papryką, wymieszaj z wątróbką, dodaj łyżeczkę musztardy, dopraw na ostro. Rozłóż na mięsie.

8. Dowolne mięso mielone wymieszaj z przyprawami i odrobiną masła, przypraw na ostro i rozłóż na schabie.

Chyba wystraczy już tych wariantów, co?

Zwiń schab w roladę, owiń ciasno sznurkiem tak, żeby farsz nie wypłynął. Podsmaż na maśle z każdej strony. Przełóż do wysokiego naczynia żaroodpornego i zalej do 1/3 wodą. Obok ułóż warzywa jak do rosołu (marchew, pietruszka itd.), możesz też dolać trochę wytrawnego wina albo winiaku. Przykryj i piecz ok. 1.5 godz. w temp. powiedzmy 180 st. Od czasu do czasu odwróć roladę albo podlej ją tą wodą, w której jest zanurzona. Jeśli chcesz jeść roladę na zimno, to po upieczeniu zostaw w piekarniku do ostygnięcia i pozwól jeszcze stać trochę w tym sosie (chociaż z godzinę). Takie rolady super smakują z ostrym chrzanem albo ćwikłą

Voila!



Zmieniony przez - Martucca w dniu 2011-01-24 20:20:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Marta jesteś świetna! Mogłabym Ciebie zatrudnić w charakterze osobistej kucharki?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Surya85/Walka ze samą sobą/redukcja

Następny temat

siak999 / początek...

WHEY premium