Witam wszystkich , otóż mam pewien problem ...Może i mnie wyśmiejecie ale nie daje mi to spokoju...Od niedawna chodzę na siłownię i zauważyłem że mam pewne problemy z ćwiczeniami niektórymi po na przykład 2-3 seriach z hantlami nie mogę zgiąć ręki w łokciu , podnieść całą rękę w górę mogę itp ale tak długo dopóki nie odłożę tego ciężarka to mam problem ze zgięciem ręki. I tu moje pytanie , czy to jest normalne u niektórych osób zaczynających ćwiczyć? Pytam ponieważ dowiadywałem się od paru znajomych że oni takich problemów nie mają.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
wszystko zależy co kto rozumie przez rozciąganie
jeśli wykonujesz rozgrzewkę aerobową zrobisz kilka przysiadów, pompek , szrugsów itd i później delikatnie naciągniesz mięśnie jest ok ale rozciąganie zbyt mocne może doprowadzić do mikronaderwań mięśni a poza tym zmniejsza siłę skurczu
jeśli wykonujesz rozgrzewkę aerobową zrobisz kilka przysiadów, pompek , szrugsów itd i później delikatnie naciągniesz mięśnie jest ok ale rozciąganie zbyt mocne może doprowadzić do mikronaderwań mięśni a poza tym zmniejsza siłę skurczu
...
Napisał(a)
to całkiem naturalna reakcja mięśnia . podczas treningu zostaje dostarczona do niego większa ilość krwi co powoduje jakby jego napompowanie co może utrudniać zgięcie w tym przypadku ręki
nie przejmuj się ćwicz śmiało
nie przejmuj się ćwicz śmiało
...
Napisał(a)
Da się temu jakoś przeciwdziałać? Ponieważ przez to praktycznie w ogóle zgiąć ręki nie mogę a to dosyć utrudnia trening .
...
Napisał(a)
rozciągaj mięśnie przed i po treningu!
"...Wyj**any napis, co to k***a da Ci..."
...
Napisał(a)
spoko spoko mam to samo np jak cwicze biceps to jak sie spompuje o czym wspomnial rion to ja np nie moge sie po plecach podrapac
ile by nie było to i tak jest za mało
...
Napisał(a)
przed treningiem się nie rozciągaj tylko rozgrzewaj
a pompa wizualnie fajna rzecz ale często przeszkadza w dalszym treningu
a pompa wizualnie fajna rzecz ale często przeszkadza w dalszym treningu
...
Napisał(a)
rion, dlaczego sie nie rozciagac przed treningiem? ja po rozciaganiu przed czuje lepszy komfort cwiczenia.
...
Napisał(a)
ja tez lubię się rozgrzać i rozciągnąć..przed
"...Wyj**any napis, co to k***a da Ci..."
...
Napisał(a)
slyszalem, ze rozciaganie przed treningiem zwieksza ryzyko kontuzji, chociaz po reakcjach mojego organizmu wydaje mi sie, ze jest na odwrot.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!