Jestem na if i cwiczę na siłowni 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku. Chcialbym spalic trochę fatu i aktualnie wykonuje tabatę co 2 dni. Z tego co słyszałem to nie warto wykonywac tabaty po treningu siłowym. Możecie poradzić jak to wszystko rozplanować aby wszystko działało efektywanie?
...
Napisał(a)
Witam
Jestem na if i cwiczę na siłowni 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku. Chcialbym spalic trochę fatu i aktualnie wykonuje tabatę co 2 dni. Z tego co słyszałem to nie warto wykonywac tabaty po treningu siłowym. Możecie poradzić jak to wszystko rozplanować aby wszystko działało efektywanie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
IF już skończyłem. Teraz pragnę aby ten poziom BF się utrzymał jak najdłużej lub nawet, żeby jeszczce troszkę schodził powoli
...
Napisał(a)
Zacząłbym od tego, że treningi siłowy 5 razy w tygodniu (od poniedziałku do piątku), to dosyć słaby pomysł, szczególnie przy deficycie energetycznym i metodach IF.
...
Napisał(a)
chcesz zwiększyć masę ale jesteś na deficycie do tego tabata
tabata to może byc dobry dodatek w DNT,1-2x/tydzień,może ale nie musi
w tym co pisze Łukasz jest wiele racji i w tym przypadku [trening 5x] tabata raczej zbędna
Zmieniony przez - solaros w dniu 2013-12-08 14:29:06

tabata to może byc dobry dodatek w DNT,1-2x/tydzień,może ale nie musi
w tym co pisze Łukasz jest wiele racji i w tym przypadku [trening 5x] tabata raczej zbędna
Zmieniony przez - solaros w dniu 2013-12-08 14:29:06
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
...
Napisał(a)
To samo, czyt ze zrozumieniem wypowiedzi kolegów powyżej.
Nie mam dziennika, bo jestem leniwy ...
...
Napisał(a)
W sumie robię coś podobnego.
Post w poniedziałek i czwartek (tylko woda i kawa od niedzieli wieczór do wtorku rano)
Siłownia 6 razy w tygodniu rano.
Poniedziałek i czwartek - plecy + barki (trochę nogi i brzuch)
Wtorek i piątek - klata + ręka (trochę nogi i brzuch)
środa i sobota tabata (robię 4 * 6min.) ciężkiego (dla mnie treningu)
Robię to ok. 0,5 roku - posty od 4 miesięcy.
W czasie wakacji jeździłem do pracy rowerem (intensywnie 2*0,5 godz).
Wtedy trochę poleciała waga (w ok. 4 miesiące 12-13 kg). Teraz właściwie stoi od 2 miesięcy. Pas cały czas delikatnie chudnie. Wizualnie przybyło mięśni, ubyło tłuszczu. Czuję się świetnie. W dzień postny właściwie nie czuję głodu.
Tabatę w dzień postny robiłem raz - bez specjalnego problemu, ale nie myślę, żeby to był dobry pomysł - nie planuję powtarzać.
Post w poniedziałek i czwartek (tylko woda i kawa od niedzieli wieczór do wtorku rano)
Siłownia 6 razy w tygodniu rano.
Poniedziałek i czwartek - plecy + barki (trochę nogi i brzuch)
Wtorek i piątek - klata + ręka (trochę nogi i brzuch)
środa i sobota tabata (robię 4 * 6min.) ciężkiego (dla mnie treningu)
Robię to ok. 0,5 roku - posty od 4 miesięcy.
W czasie wakacji jeździłem do pracy rowerem (intensywnie 2*0,5 godz).
Wtedy trochę poleciała waga (w ok. 4 miesiące 12-13 kg). Teraz właściwie stoi od 2 miesięcy. Pas cały czas delikatnie chudnie. Wizualnie przybyło mięśni, ubyło tłuszczu. Czuję się świetnie. W dzień postny właściwie nie czuję głodu.
Tabatę w dzień postny robiłem raz - bez specjalnego problemu, ale nie myślę, żeby to był dobry pomysł - nie planuję powtarzać.
...
Napisał(a)
Zastanów się czego chcesz i pod ten cel ułóż wszystko. Z tego co piszesz to chyba sam nie wiesz 

Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jeśli robisz Tabatę po treningu siłowym, to sprawa jest prosta - jedno i drugie robisz ŹLE
Zdecyduj się, czego chcesz i wtedy można kombinować.

Zdecyduj się, czego chcesz i wtedy można kombinować.
Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
Teraz robie tak:
Poniedzialek klata biceps
środa triceps nogi
piątek barki
sobota plecy
W każdy wolny dzień tabata
Zmieniony przez - Zurius w dniu 2013-12-17 14:49:20
Poniedzialek klata biceps