24 DZIEŃ CYKLU
Doszedlem do wniosku ze wałki sa wszedzie.
Ostatnia sztanga ktora doszla w opisie na allegro byla jako okolo 11kg, srednica 28mm, dlugosc 218cm, mam tez dwie inne sztangi, 10kgmową sr 28mm, dlugosc 180cm no i 6kgmową łamaną. W opisie na allegro bylo ze ta nowa moja sztanga ma około 11kg, wiec mysle zwaze ją. Wrzucam na wage, z zakretkami 10kg równo. Bez zakretem 9.5kg no to juz lekki walek. Ale facet napisal ze "okolo" wiec tutaj daruje.
Ale mysl przyszla taka: Zaraz, jesli ta ma taka srednice jak ta moja druga sztanga a jest dluzsza o 38cm, to ile tamta wazy? No i poszla na wage bez zakretem i zamiast 9.5kg (z zakretkami 10) zobaczylem 8.1 No to wrzucam łamaną no i zamiast 5.5 widze 4.5
Jak tu wierzyć w prawdomownosc sprzedajacych?
Pomierzylem jeszcze hantle ktore z zakretkami myslalem ze 1.5kg maja, ale dokladnie to 2.1kg jest. Jednak zeby juz nie mieszac bede liczyl wszystko jak liczylem wczesniej.
TRENING B10 z przesunieta progresja:
1. WYCISKANIE OD CZUBKA GLOWY SZEROKO, SIEDZAC
43.5kg, 46kg x 20 [+3.5kg]
2. PODCIAGANIE DO BRODY STOJAC (TYLKO DOLNA POLOWA RUCHU)SZEROKO
36kg [+3.5kg]
3. MC
57.5kg [+2.5kg]
4. WL
52.5kg [+2.5kg]
5. DRAZEK WASKIM PODCHWYTEM DO CZOLA
10x
6. PROSTOWANIE NOG JEDNONOZ, SUPERSERIA ZE ZMIANA NOG
16kg [+1kg]
7. WSPIĘCIA NA PALCE NA 1 NODZE
15x
8. SZRUGSY
2x 20kg kettlebellsy 20,16,12x
9. PRZEDRAMIONA- NACHWYT SIEDZAC
20x
10. BRZUCH:
a) brzuszki na plaskiej
20/20x
b) skrety na boki z 5kg w rekach skos
24x
UWAGI:
1. Jechalem do 43.5kg, ide do radia, zrobilem 2x glosniej, nalozylem 46kg na sztange, krzyknalem i cisne. Ciezko juz podnosic ale daje rade. 10x poszlo, mysle.. Dalej progresji nie bede robil bo juz 3.5kg to za duzo. To jade ile dam rade no i 20x wyszlo, odkladam sztange i uuuaaa..
3. Elegancko, 4 serie wystarczyly zeby dac mi popalic. Mialem razem ze szrugsami robic, ale przypomnialem sobie o nich dopiero pozniej i zrobilem oddzielnie. 3 serie tylko bo dopiero pierwszy raz szrugsy w tym planie robie.
4. Z 47.5kg juz 10 raz ciezko, wolam kolege na 52.5kg zeby stanal za mna, cisne 8 raz, 9 ciezko, 10 juz ledwo, bez zapasu.
5. 3 serie starczyly zeby zalatwic sprawe. Kazdy dzien czuje bardzo plecy, ale tez widze ze rosna
6. Tu juz klasyk. W pierwszej serii bylo ciezko, pod koniec kazdej zaciskalem zeby i jazda. Zero przerw na zmiany nog, jedna noga, od razu druga i znow pierwsza. 4 serie wyszlo razem.
MISKA/SUPLE:
1. MONO 5g
2. Banan- Tak wyszlo, zaspalem i jak wstalem to wszystko w biegu robilem a i tak sie spoznilem na uczelnie.
3. Zupa- Zjedzona na uczelni, musialem cokolwiek zjesc bo glodny bylem.
4. Kura, chleb, cebula.
5. Kura, kasza gryczana, pomidor, oliwa, troche salatki.
6. SHOCK
TRENING
7. STORM, BIALKO, Banan.
8. Kura, kasza gryczana.
9. Kura, kasza gryczana (mało), oliwa.
10. Bedzie Bialko i oliwa.
Z tym bananem i zupą lipa, ale zaspalem i tak wyszlo. Tak bym zjadl normalne sniadanie i kanapki na uczelnie bym zrobil.
Na dzis to tyle.
Pzdr.