Odrazu mowie ze nie jestem sponsorowany ,nie mam zadnego interesu w tym, bo sam place za suple jak i kazdy klijent atlety. To takie info dla troli i napinaczy, wiec za spam dziekuje odrazu, chyba ze cos konstruktywnego to mozna polemizowac.
Zachecam rowniez do wyrazania swoich opinii tych ludzi ktorzy uzywali, lecz nie opinii typu „ kupilem kazeine i nie przytylem nawet pol kilo”

Jedziemy.
Big Zone – beta alanin 250 g – wzialem 4-6 gram na pusty zoladek rano przed treningiem , okolo 5:30 rano. Po ok 10 minutach czulem mrowienie nosa i uszach wiec juz kopalo, zwazajac uwage na to ze beta alaniny innych firm musialem brac 8-10 gram aby cos poczuc. Trening wypadl dosc dobrze, dobra pompa, mniejsze uczucie zmeczenia, krotsze przerwy miedzy seriami, choc poczulem jak by sie rozkrecala pod koniec treningu jak robilem brzuch i lydke. Smak ok, lecz popelnilem blad poniewaz odrazu po zjadlem owsianke na mleku i niestety tak mnie pognalo do uchodka ze woda ze mnie wyszla, lecz nie oslabilo mnie to ani srodka. Cena do jakosci i wydajnosci dla mnie 10/10.
Big Zone –Iso Fast 90 – kupilem wanilie, smak i rozpuszczalnosc super. Rozpuszczalnosc typu cfm vitala , smak za to lepszy. Zadnych problemow zoladkowych, jak np po , nie bede wymienial po czym bo nie wiem czy moge, zeby nie byc stronniczym nie powiem. Cena dosc wysoka ale dobry izolat orazu po treninigu z duza zawartoscia bcaa. Ze wzgledu na cene moja ocena 9/10, choc wiem ze izolaty sa zawsze drogie,to tez trzeba brac pod uwage.
Big Zone – vitamaxx i cynk – powiem krotko, poraz pierwszy biore multivitamine po ktorej nie zmienia mi sie kolor moczu , nawet jak biore wiecej niz napisane jest na opakowaniu, to jest tylko znak ze sie przyswaja bardzo dobrze, jak dla mnie, kazdy jest inny. Podstawowe witaminy ktore dla mnie sa swietna baza, poniewaz inne uzywam wedle potrzeb, jak np musze wiecej D3 to sobie dokupie itp. Cena / jakosc 9/10, 9 poniewaz przydalo by sie jakis wiecej mineralow dorzucic.
Big Zone – arginine 300 gram – pierwszy raz wzialem 3gram, pusty zoladek, potem siadanie. Bylo siekiera, klatke na skosie sztnaga robilem 70kg po 6-8 ruchow bo byla taka pompa ze nie moglem wiecej uniesc a normalnie koncze ok 110 x 8. Z tygodnia na tydzien organizm sie przyzwyczail i nawet 5-7 gram dawki nie daja takiego efektu co jest normalne. Natomiast utrzymanie pompy podczas treningu jest ok, wykonuje mniej serii i jestem tak samo styrany. Lepsza wydolnosc i krazenie, swietnie sie laczy z alanina. Smak tragedia na poczatku myslalem ze nie dam rady, mieszalem z ionto vitala itp, ale potem wchodzilo pod jezyk, wiec da rade i jest ok, w zasadzie teraz mnie to z rana orzeźwia, taki kop na dzien dobry hehe. USP labs czy cos takiego bylo, nox pump, juz nie pamietam, to mialo gorszy smak a po zazyciu lezalem w lozku 20 min zeby sie „ulozylo” i tez bylo cienkie a tam bylo kilka gram argininy. Widac jakos czyni cuda i jest na plus biz zone. Ocena 8/10 ze wzgledu na smak za to wydajnosc jest niemozliwa, jak ionto vitala.
Mr Big – energy booster – kopie tak samo jak z vitalmaxa, z tym ze smak jest dobry, cena dosc wysoka, dla mnie 8/10, lecz zadko uzywam, tylko jak juz naprawde musze.
Mr Big – energy cake – samo zło

Mr Big – l-carnitine extreme 1000ml – dobrze wchodzi, smak ok, cena ok, robi co ma robic, w zaleznosci od diety oczywiscie, wiec nie spodziewac sie cudow. Ocena 10/10.
Mr Big – magnesium liquid – dolanczam ten suplement do mojej stalej suplementacji, szczegolnie jak ciezko trenuje, ( nie latem ) , smak mocny ale dobry, mozna rozpuscic w wodzie jak ktos chce, regeneracja i sen na plus, cena tez dobra , bardzo wydajny suplement, pije go czasami po twarogu na noc, albo po kazeinie, ocena 10/10/
Mr Big – Whey Protein – kupilem truskawke, bo nie bylo wanilii. Uparlem sie na wanilie bo caly czas cos truskawkowego pije i mam dosc, ale milo sie zaskoczylem bo ta truskawka smakuje, wlasnie jak truskawka! Nie jest slodka, jest poprostu dobra! Cena za 2500 g jest tez przystepna, wydajne bialko o dosc wysokich bcaa. Rozpuszczalnosc bdb, brak problemow z zoladkiem, naprawde swietne bialko po treningu i ogolnie do posilkow jak nam miesa brakuje czasami itp. Moja ocena 9/10 poniewaz sie troche pienii trzeba odczekac troche, jak sie nie ma czasu to jest to wkurzajace

Mr Big – casein natura – zostawilem ten suplement na koniec poniewaz tak z kazeina sie jeszcze milo nie zaskoczylem! Przez lata testowalem rozne kazeiny az sie poddalem. Kupilem Mr Biga na probe, raz ze tania, dwa ze 1kg to duzo nie strace w razie czego. Smak – naturalny, co tu gadac woda, mozna sobie czegos dolac choc nie radze bo z jakis przyczyn pieni sie a z piany robi sie jak by gabka ktora mozna jesc lyzka!Dobry deser jak ktos chce, mozna dolac ionto, ale zrobi sie cos takiego, nie wiem czemu. Pozatym sama ta kazeina pieni sie tak ze wyszejkuje ja, podstawie na 10min i pije, piana nadal jest wiec trzeba wyplukac woda i wypic reszte. Na poczatku sie wkurzylem, ale po wypiciu ZERO dolegliwoci zoladkowych , 0 kibleka, uczycie sytosci, jak bym zjadl maly posilek, sytisc jest na conajmniej 1godzine. Inne kazeiny poporstu przezemnie przechodzily i tyle! Regeneracja na duzy PLUS. Innej kazeiny juz nie kupie bo po prawie 10 latach dorwalem taka ktora robi co jest napisane na etykiecie!WOW! Moja ocena to 8/10 poniewaz nie ma wersji smakowych i pieni sie jak nic co mialem wczesniej, za to dziala!
Co jakis czas zamawiam od Sonbatego produkty i zawsze cos z tych firm dla testow. Mysle o roznych rodzajach kreatyny, mixie potreningowym na lato i takie tam. Zapraszam do wpisywania swoich opinii, konstruktywnych, najlepiej osob ktore cos maja ze sportem wspolnego, pare lat za soba z suplami, dieta treningiem.
Jesli ktos to odbiera za reklame to trudno. Rzadko kiedy, ba prawie wogole pisze cos dobrego / zlego o jakis firmach bo nic z tego nie mam, ale tutaj musze pochwalic ze nie zawidolem sie jeszcze tak samo jak nie zawiodlem sie na vitalmaxie, tylko zeby wkoncu te cynk i C 200tab doszly

Pozdro
Zmieniony przez - kult w dniu 2012-02-21 16:18:15