Szacuny
6
Napisanych postów
224
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2714
Witam!
Ostatnio ogladalem Mameda Kalidova i jego trening i chciałem zapytac czy sa wam znane jakies cwiczenia poprawiajace dynamike? Zebym mogl robic tak jak Mamed tzn.robic przewrot w przod i sprezynke z tego i takie dziwne rzeczy jak salta etc.? Mozecie pomoc?
Chcialbym jeszcze spytac o to czy aby kopac na glowe obrotowki albo normalne mawasy to wystarczy byc porozciaganym i umiec kopnac czy co? Bo ja trenuje na sekcji i 3 razy w tygodniu sie rozciagam a nie umiem wykonac ani mawasa ani obrotowki na glowe,jak sie tego nauczyc,co trzeba rozciagnac,sa na to jakies cwiczenia? Uprzejmnie prosze o pomoc!
Szacuny
1
Napisanych postów
125
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2778
co do sprezynek itp. to nie wiem jakie cwiczenia, ale jesli chodzi o kopniecia na glowe to wazna tu jest technika, nie trzeba wcale robic szpagat zeby kopac wysoko:)
Zmieniony przez - thaiboxer w dniu 2009-08-11 12:56:43
"...pelna koncentracja ochraniacz do geby
tarcza,zwarte lokcie,zacisniete zeby,
lokcie zakrywaja miekkie brzucha czesci,
na dystans trzymaja niebezpieczne piesci..."
Szacuny
6
Napisanych postów
224
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2714
No dobra ale maped czy inni nie cwiczyli akrobatyki a to co robia gwiazdy UFC czy np.wspomniany maped budzi pewnie zdziwienie nawet u osob cwiczacych akrobatyke,nie ma zadnych treningow na taka dynamike?
Szacuny
1
Napisanych postów
76
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1039
Jeśli chodzisz na sekcje normalnie i masz problem z kopnięciami to poproś trenera żeby zauważył w którym momencie robisz błąd i żeby pomógł go naprawić. Myśle że to najlepsze wyjście będzie, na forum się techniki nie nauczysz ;)