Szacuny
17
Napisanych postów
1643
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
16475
Piszę tego posta bo barki są zdecydowanie moją najsłabszą partią, wyprzedzam pytania - tak, dieta jest, jeśli jest gdzieś problem to w planie. Wklejam go tutaj:
-Wyciskanie na barki sprzed głowy 12-10-8-6
-Unoszenie sztangietek bokiem w górę 12-10-8-6
-Unoszenie rąk przed siebie z linką wyciągu dolnego 12-10-8-6
Co mam zmienić, co jest źle? W barkach w przeciwieństwie do innych partii nic nie czuję na drugi dzień - biceps, triceps, klata są porozwalane nawet przez 3-4 dni po treningu i to czuć, nogi trzymają czasem aż 5-6 dni, a barki na drugi dzień są świeże.
Szacuny
0
Napisanych postów
203
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5319
po dokładnej rozgrzewce:
a)Jeśli wyciskania jest pierwsze 15/12/10/8/8, jeśli drugie 10/10/8/8 ewentualnie w ostatnich seriach 6-7 powt. - progresja ciężaru.
b)Reszta cwiczen ze stałym ciężarem, jeśli izolowane jest pierwsze to taki ciężar, aby zrobic przynajmnie 11 powt. w pierwszej serii. Dla izolowanych dobieram ciężar i przerwy tak, aby zmieści się w 10-8 powt. dla ostatniej serii cwiczenia.
Trening Barki(+czworoboczne) z brzuchem nie jest męczący tak jak pozostałe treningi. Na dodatek można go łatwo zrobic w domu, zaś same barki zajmują mniej niż 40 min.
Szacuny
1
Napisanych postów
948
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3552
a Czemu nic nie robisz na tylna czesc barku. Przyłaczam sie jest roznica czy obisz 1 cz 2 nawet jak cwiczysz z nogami. a co masz czuc? a pozatym moze nie ta technika. A kiedy ostatnio z zmieniałes plan na barki.
Szacuny
17
Napisanych postów
1643
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
16475
Tzn. ja myślę że ten plan jest zwyczajnie chyba za lekki, bo mimo że czuję barki na treningu to po treningu już nie, a inne partie mam zawsze tak zrypane, że czuć je nawet kilka dni w przód
No i robię tył barków - unoszenie rąk w górę z linką wyciągu dolnego(na wyprostowanych rękach), to jak przyciąganie sztangi wzdłuż tułowia, ale nie bolą mnie po tym stawy.
Szacuny
2
Napisanych postów
96
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
969
Witam!
Mozecie wyjasnic czemu istotne jest czy barki robimy przed czy po np.nogach??Chodzi o zmeczenie a w konsekwencji mniej wydajne cwiczenia na partie pozniej cwiczone?