Witam.
Mam pewnie problem od ponad 2 lat ćwiczę regularnie i praktycznie po każdym treningu klaty mam potworne zakwasy.Czytałem wiele i wiem ze mięśnie powinny się po pewnym czasie przyzwyczaić do obciążeń (jeżeli ich nie zwiększamy) i zakwasy powinny się z czasem zmniejszać a u mnie nic takiego się nie dzieje baa nawet coraz mocniej boli
Słyszałem ze zakwasy to podobno oznaka dobrego treningu ale żeby na 2-dzień po treningu ręki do góry nie można było podnieść? A najdziwniejsze jest to że innych partii mięśniowych to nie dotyczy jeżeli już pojawią się zakwasy to są one słabe i góra po 2 dniach znikają chociaż mięśnie są często bardziej zmęczone jak po treningu klatki.Bardzo bym prosił o jakąś poradę może ktoś miał podobny problem?
Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam pewnie problem od ponad 2 lat ćwiczę regularnie i praktycznie po każdym treningu klaty mam potworne zakwasy.Czytałem wiele i wiem ze mięśnie powinny się po pewnym czasie przyzwyczaić do obciążeń (jeżeli ich nie zwiększamy) i zakwasy powinny się z czasem zmniejszać a u mnie nic takiego się nie dzieje baa nawet coraz mocniej boli

Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam