ILE BIERECIE NA MAETWY CIĄG I PRZY JAKIEJ MASIE ILE LAT PODAJCIE GDZIE SĄ REKORDY(STRONA) I JAK OCENIACIE MÓJ WYNIK 150KG (BEZ PASA) PRZY MASIE 80 KG 17 LAT
...
Napisał(a)
Każdy z nas zaczynając swoją przygodę z treningami siłowymi i kształtowaniem sylwetki, chciałby nie tylko dobrze wyglądać, ale też być silnym pod każdym kątem. Z reguły większość osób skupiać się na podstawowych ćwiczeniach złożonych i chciałby najwięcej wyciskać na ławce płaskiej, siadać w przysiadzie, czy podnosić w martwym ciągu. Prawdopodobnie dlatego, że te trzy ćwiczenia są częścią trójboju siłowego.
Martwy ciąg jest dyscypliną sportową oraz ćwiczeniem polegającym na podnoszeniu z podłoża najczęściej sztangi z obciążeniem (jednak możliwe jest wykorzystanie również sztangielek lub specjalnego urządzenia) do momentu, w których ćwiczący osiągnie proste plecy i nogi w kolanach. Jest on jednym z bardziej złożonych ćwiczeń. Pracują w nim mięśnie pleców (prostownik grzbietu, najszerszy) i nóg (dwugłowy uda, pośladkowy). Wyróżnić można kilka różnych metod wykonywania martwego ciągu:
- klasyczna,
- sumo,
- na prostych nogach,
- rumuńska.
Temat ten powstał w celu dyskusji o tym, jakie ciężary każdy z nas używa w martwy ciągu oraz jakie mamy rekordy. Zapraszamy do dyskusji.
Osoby początkujące warto aby poczytały więcej na temat tego ćwiczenia: http://potreningu.pl/articles/4768/martwy-ciag--poprawna-technika

Martwy ciąg jest dyscypliną sportową oraz ćwiczeniem polegającym na podnoszeniu z podłoża najczęściej sztangi z obciążeniem (jednak możliwe jest wykorzystanie również sztangielek lub specjalnego urządzenia) do momentu, w których ćwiczący osiągnie proste plecy i nogi w kolanach. Jest on jednym z bardziej złożonych ćwiczeń. Pracują w nim mięśnie pleców (prostownik grzbietu, najszerszy) i nóg (dwugłowy uda, pośladkowy). Wyróżnić można kilka różnych metod wykonywania martwego ciągu:
- klasyczna,
- sumo,
- na prostych nogach,
- rumuńska.
Temat ten powstał w celu dyskusji o tym, jakie ciężary każdy z nas używa w martwy ciągu oraz jakie mamy rekordy. Zapraszamy do dyskusji.
Osoby początkujące warto aby poczytały więcej na temat tego ćwiczenia: http://potreningu.pl/articles/4768/martwy-ciag--poprawna-technika

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
hmmm bez pasa Ty sie chwalisz czy chcesz pokazac jaki rozwazny jestes ??
W wieku 17 lat(masa wlasna tez cos kolo80kg) 200kg pociaglem. Cwiczenie aczkolwiek przyjemne :P jak ktos jest sadystą heh
Zmieniony przez - Xavoo w dniu 2005-06-01 15:47:14
W wieku 17 lat(masa wlasna tez cos kolo80kg) 200kg pociaglem. Cwiczenie aczkolwiek przyjemne :P jak ktos jest sadystą heh
Zmieniony przez - Xavoo w dniu 2005-06-01 15:47:14
...
Napisał(a)
No ja pocwiczylem 2 miechy, przerwa 2 miechy, znow 2 miechy, kulturystycznie, po 6-12 ruchow. Wyciagnalem 180 kg przy wadze 97.5 i jestem w szoku jak tu szybko pojawiaja sie postepy (btw mam 25 lat). No ale pozniej widzialem filmiki jak robie ten MC i uznalem, ze dam sobie spokoj na jakis czas (plecy jak paragraf). A co do tego, ze bez pasa, to rozumiem, ze nie chcesz zaimponowac tym, ze jestes rozwazny, tylko sadzisz, ze z magicznym pasem to tak +30 kg wiecej :P? (mi tam pas przeszkadza jedynie, ale go stosuje, kregoslupa najwazniejszy- zle zaciskam chyba i mi przepone uciska).
Zrobie jeszcze kiedys +20 kg w MC, zeby bylo okragle 200 kg i starczy, olac wiecej, nie jestem zawodnikiem i nie bede robil malej ilosci ruchow, zeby obciazac kregoslup.
Zrobie jeszcze kiedys +20 kg w MC, zeby bylo okragle 200 kg i starczy, olac wiecej, nie jestem zawodnikiem i nie bede robil malej ilosci ruchow, zeby obciazac kregoslup.
2
Astutus
...
Napisał(a)
waga: 60kg
mc: 135kg (i rosnie
)
moj najblizszy cel 150, a dlugoterminowy 220
mc: 135kg (i rosnie

moj najblizszy cel 150, a dlugoterminowy 220

www.pajacyk.pl - Kliknij w brzuszek Pajacyka,
a pomożesz nakarmić głodne dziecko.
...
Napisał(a)
wiek 15
waga ok.64
nie probouje wiecej niz 80 bo mi szkoda kregoslupa
waga ok.64
nie probouje wiecej niz 80 bo mi szkoda kregoslupa
...
Napisał(a)
heh moj rekord to 172kg, ale mam tylko 174 kg na silce wiec wiecej w najblizszym czasie nie podniose
(waga 80 wiek 18)

...
Napisał(a)
190 klasyk - z 18 kwietnia na wagę ok. 65kg, teraz zmieniłem na sumo i 200 bym podciągnął
planuje 220,5 w wadze do 60kg na PP w TS
planuje 220,5 w wadze do 60kg na PP w TS

...
Napisał(a)
Teraz nie mam pojęcia.... i na pewno wynik nie najlepszy z uwagi na moją kontuzje....
Kiedyś przy wadze 75kg 142.5kg- rekord.... z tego co pamietam.....
Kiedyś przy wadze 75kg 142.5kg- rekord.... z tego co pamietam.....
" I pamietaj szacunek to wszystko "
...
Napisał(a)
martwy robiłem 8 miesięcy (teros daja sie odpocząć z martwym ) serie po 12 powturzeń 120 a na raz to poszło 180 ale lekko, waga 80 kg więcej nie prubowałem
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Prosze o pomoc
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10