Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
424
W tej chwili ćwicze :
1 dzien - klatka, triceps 2 dzien - grzbiet, biceps
3 dzien - nogi, barki
4 dzien - przerwa
i dalej od nowa...
wychodzi mi jeden dzien przerwy. powinno tak zostac czy jeden dzien przerwy to zamalo ? jak miłąo by to wydladac ? treningi trwaja jakas godz, pierwszego dnia troche dluzej.w tej chwili biore kreatyne.
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
424
ok dzieki, w takim razie 1 na tydzien w moim przypadku wystarczy. a czy mogłby ktos mi napisac w jakie dni co cwiczyc, jakie partie po sobie, kiedy dzien wolny ? kazdy dzien mi odpowiada, mysle, ze dobrze by bylo 4 dni treningów i 3 wolne.jakie partie cwicze napisalem w 1 poscie tylko kompletnie zle to mam rozpisane. z gory dzieki
Szacuny
1
Napisanych postów
202
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
862
jak to jeden dzień pierwszy ??, to Ty robisz dzień przerwy, np w poniedziałek klata+triceps, wtorek plecy+ biceps, środa, nogi, barki i później jeden dzień przerwy i w piątek znów jedziesz klatka, triceps, sobota plecy, biceps ............ dobrze rozumiem ??, jak tak to chłopie nie ma sensu tak ćwiczyć, przetrenujesz się!
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
424
no wlasnie zaczałem odczuwac zmeczenie z rana i pomyslałem ze cos jest nie tak.mam 174cm i 74kg wiec masy mi narazie starczy, zalezy mi na powiekszeniu miesni i na fajnej rzezbie.
chciałbym kazda partie cwiczyc 2 razy w tyg. moze poprostu dorzucic jakas partie do treningu, wydłuzyc przerwe a i kazda partia bedize cwiczona 2 razy w tygodniu. co o tym myslicie ? bo chyba jezeli komus bardziej zalezy na fajnej rzezbie to powinien cwiczyc kada partie wiecej niz raz na tydzien.
Szacuny
10
Napisanych postów
1683
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
27919
To zależy od wielu czynników np. intensywność treningu, staż, genetyka. Wyczucie jak bardzo możemy "dojechac" dana partie przychodzi jednak ze stażem. Bardzo ogólnie mówiąc przy ciezkim treningu dana partia raz na 6-7 dni, a przy sredniej intensywnosci mozna 2 razy w tygodniu. Nalezy pamietac, ze pojecia "srednio" i "mocno" intensywnie sa bardzo indywidualne, tak jak zreszta wiele rzeczy w kulturystyce.