Składniki:
-1.5 miarki Pure Whey IHS Rich Chocolate
-125 gram twarogu półtłustego
-25 gram masła
-około pół szklanki gorącej wody
-pół łyżki świeżo posiekanej mięty
-2 kostki gorzkiej czekolady (80%-90%)
-2-3 łyżki żelatyny
- 2 pucharki do lodów
-blender
Do miski wrzucamy :
-1.5 miarki Pure Whey IHS Rich Chocolate
-125 gram twarogu półtłustego
-25 gram masła
Zalewamy to około pół szklanki gorącej wody jak za gęste dolewamy więcej i miksujemy blenderem.
W między czasie do miseczki mniejszej nalewy troszkę zimnej wody i sypiemy 2-3 łyżeczki żelatyny tak na 5 minut by napęczniała. Po 5 minutach dodajemy gorącej wody i mieszamy łyżeczką by żelatyna się rozpuściła. Miksują powyższe składniki dodajemy żelatynę powoli .
Jeśli widzimy że masa ma formę płyną i żadnych grudek nie ma dodajemy mięte.
Mieszamy łyżką .
Następnie bierzemy tarkę (na grube oczka) trzemy jedną kostkę czekolady a drugą łamiemy i wrzucamy do miseczki.
Nalewamy do pucharków do lodów.
Gdy trochę przestygnie dajemy parę listków mięty do dekoracji i przykrywamy folią tak by nie przesiąkłą zapachów innych z lodówki.
Po 2-3 godzinach wyjmujemy.(można wcześniej po godzinie ale lepiej poczekać)
Smacznego!!!!