WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

[BLOG] - SFORCIA - Czas na równowagę i powrót do formy!!

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 61988

Nowy temat Temat zamknięty
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 901 Napisanych postów 7311 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 111899
Banan - Ty weź mi tu z wiekiem nie wyjeżdżaj!!!
Jeszcze nas czeka kiedyś wspólny trening, wiec musimy być zdrowi!!!

Rion - rzutem na taśmę, ale zdążyłam się zgłosić.
Co prawda było to dla mnie dość traumatyczne przeżycie, ale wrzuciłam fotki

Apropo fotek, to mam zdjęcia na telefonie tuż przed weselem w bieliźnie jak jestem, gdzie skóra jest nieporównywalnie lepsza niż to co mam teraz....
Czyli znów się potwierdza - druga faza cyklu plus szitowe jedzenie - w nagrodę cellilut i wrażenie jakbym miałą mega otłuszczoną skórę

No, ale jeszcze trochę!!

Nawet jeśli moderatorzy stwierdzą, że się nie nadaje z moim planem treningowym (bo jakieś starocie wrzuciłam) lub ze względu na przerwę w treningach, no to mam nadzieję, że najdalej od 8 października już zacznę regularnie swoje treningi!!!

Czas skończyć z tą sylwetką i zrobić formę na zime jak zwykle
Ale jak się okazuje wiele osób na siłowni ma tak samo jak ja - po prostu wakacje to inny stan umysłu i ciała, że wtedy się tyje (bo jedzenie), a na zimę chudnie

Zmieniony przez - sforcia w dniu 2017-09-30 23:35:55
1

"Pamiętaj, iż twoja własna determinacja, by osiągnąć sukces, liczy się bardziej, niż cokolwiek innego na świecie." (Abraham Lincoln)
.
.
http://www.sfd.pl/[BLOG]__SFORCIA__Czas_na_równowagę_i_powrót_do_formy!!_-t1150356-s1.html 

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7021 Napisanych postów 63203 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787094
Asia nie będzie problemu myślę, a fajnie będzie podglądać Twoje działania na bieżąco znowu
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 901 Napisanych postów 7311 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 111899
Rion - także chciałabym już wbić się w rytm i działać z tym wszystkim regularnie, bo tylko tak mogę osiągnąć zamierzone efekty

Mój cel tak jak tam napisałam, to zdecydowanie zwiększenie mięśni naramiennych, z dobudowaniem środka pleców, ale w kontekście np. siły to byłoby dla mnie punktem honoru nauczenie się podciągania, bo to moja pięta achillesowa.

Ciekawa jestem jak będzie wyglądał ciąg dalszy tego programu

"Pamiętaj, iż twoja własna determinacja, by osiągnąć sukces, liczy się bardziej, niż cokolwiek innego na świecie." (Abraham Lincoln)
.
.
http://www.sfd.pl/[BLOG]__SFORCIA__Czas_na_równowagę_i_powrót_do_formy!!_-t1150356-s1.html 

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7021 Napisanych postów 63203 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787094
W podciąganiu też jestem miękka żyła z 10 razy może się podciągnę ale przez kontuzję barku z ciężarem już jest kiepsko.
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 2295 Napisanych postów 5807 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 218360
...
Napisał(a)
Ekspert
Byłam u fizjo
Niby wsjo okej, ale i tak coś powoduje, że mój lewy prostownik się mocniej spina.
Musze to kontrolować i starać się rozkładać cieżar ciała równomiernie na obydwie nogi.
w razie czego wrócić gdyby były dolegliwości bólowe.
Teraz na bank te plecy i prostowniki są trochę osłabione. Muszę wrócić w rytm, to może i one sie ogarną w końcu

W każdym razie od wtorku sobie maszeruję na bieżni 30-40 min + robię ćwiczenia rozciągające, stabilizacyjne itp.
I tak zrobię i dziś i jutro. W weekend odpoczywam i atakuję od wtorku

Może już planem od Nighta, jeśli będzie gotowy

W poniedziałki będę miała DNT, bo mam tyle personalnych, że bym nie ogarnęła lub siediziała na siłowni 14h
A w pozostałe dni już mogę sobie lepiej rozplanować wszystko.

Dieta ostatnio w kratkę trochę u mnie
Ale już przynajmniej będę miała motywację od poniedziałku już

Zmieniony przez - sforcia w dniu 2017-10-05 14:52:09

.
.

...
Napisał(a)
Ekspert
No to czas start

od Wtorku - Pomacham coś cieżarami - aczkolwiek irytuje mnie ten mój prostownik i przejdę się jeszcze do jednej Babki masażystki, żeby mnie porządnie przemaglowała, moje spięte mięśnie. Może uda mi się na wtorek, a jeśli tak, to trening dopiero od środy.
Czuje jak się lewy prostownik spina, a nic nie robiłam od wizyty u fizjo, niczego nie dźwigałam.
A stojąc i dotykając obydwa prostowniki ewidentnie czuć, że lewy jest twardy i spięty.
Ale wyczuliłam się na to i dobrze wiem już ile razy w ciągu dni i jak mocno obciążam lewą stronę Zwróciłam na to uwagę

Od poniedziałku natomiast początek z dietą - i tu moją pięta Achillesowa ostatnimi czasy, bo nie miałam sprecyzowanego celu.
Obecnie mam + widownię niebawem jak będę leciała nowym planem
Dlatego też jest cel i jest motywacja żeby w tym wytrwać.
Dodatkowo chyba najwyższa pora przeprosić moje jelita i mój organizm za to niezbyt piękne jedzenie i naprawić tarczycę i właśnie jelita.

Przy Hashimoto zalecana jest odpwiednia dieta i suplementacja. Taką też stosowałam cały czas do zawodów włącznie. Później suple się pokończyły, a ja nie kupowałam bo miałam dość łykania tego wszytskiego, tak samo jak miałam dość diety

No, ale zdrowie jest najważniejsze. A zdecydowanie odczuwam skutki beznadziejnej diety, bo nie mam tyle energii jak wcześniej. Bardzo ciężko wstaje mi się rano i dobrze wiem, że to wszystko ma związek z jedzeniem.
Dlatego to jest właściwie największy priorytet apropo trzymania jedzenia w ryzach.

No więc moja dieta będzie zupłenie bezmleczna i bezglutenowa
Suplementację rozpoczęłam póki co od tego co kiedyś czyli selen, cynk, wit. D3, maca.
Planuję dodać jeszcze probiotyki, B-complex, omegę3, glutaminę (typowo na jelita, bo tylko na to działa ) i usłyszałam niedawno o LAKTOFERYNIE zalecanej przy chorobach autoimmunologicznych. Coś ktoś może powiedzieć o tym??

A apropo celu treningowego czyli plecy i barki, to poproszę o takie mogą być za rok

Zmieniony przez - sforcia w dniu 2017-10-08 22:51:57
2

.
.

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
No micha to podstawowa sprawa choć czasem i od diety trzeba odpocząć. Ja bez mleka bym nie mógł żyć ogólnie u mnie mleko idzie w hurtowych ilościach plus młody też dużo. Po glutenie nie czuję negatywów więc też jem ale ważne, że masz już Asiu pogląd na swoje ciało i wiesz co Ci szkodzi. Będę dopingował
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 2295 Napisanych postów 5807 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 218360
Mi też się dół pleców odezwał właśnie- za dużo siedzenia, za mało ruchu...
Masażysta powiedział mi to samo co Tobie, tyle, że u mnie prawy jest z kamienia, zaś lewy, flak...
Wynika to z kompensowania sobie wszystkiego prawą stroną, bo z lewej mam wysunięty dysk.

Skup się na diecie w 1000%, skoro występują jakieś problemy i przeciwwskazania. Nastrój też zyska

Trzymam kciuki za powodzenie i kibicuję!
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 14350 Napisanych postów 21725 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 619003
Ja też chcę takie plecy Z chęcią popatrzę jak to się robi
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat zamknięty
Poprzedni temat

Fbw + nogi

Następny temat

Hardcorowy trening wg MONSTER DIABLO

electro
Polecane artykuły