[...] jesz. Cos sie obawiam ze jestes na diecie w stylu Efka, czyli warzywa, owoce, jogurciki... Poczytaj sobie tutaj http://kulturystyka.pl/co-jedza-ladies-sfd/ zacznij jesc glownie weglowodany ( kasze, ryz, ziemniaki) i tluste miesa, nie bazuj tylko na piersi kurczaka, jedz wolowine, watrobke, cielecine ale tez sledzie, makrele i inne tluste ryby
[...] więcej skutków negatywnych niż korzyści. Nie należy zaczynając przygodę z masą zaczynać od supli, bo w krótkim czasie organizm przestanie na nie reagować tak jak powinien. Do diety wrzuć piersi kurczaka, biały ryż, płatki owsiane, twarogi, ryby (np tuńczyk w sosie własnym), na przekąskę rodzynki, batony proteinowe, orzechy włoskie. Pozdrawiam...
Piersi kurczaka kroję na podłużne polendwiczki. Zasypuje je różnymi przyprawami (grillowe, oregano, papryka). Trzymam je tak ok. 30 minut, co by zassały aromaty i nabrały smaku. Układam na folii aluminiowej na blasze i kładam do piecyka. Po kilku-kilkunastu minutach (nigdy nie wiem ile, gdyż sprawdzam "na oko") wyciągam i wrzucam do [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
zadajesz takie pytania typu : jakie są kolory ? czy kolor czerwony jest ? itp dział kuchnia sfd i dużo gotuj, eksperymentuj Posiłków jest na pewno nie mniej niż milion co do mięsa mielonego, garmażeryjne odpada, jak mielone to np. z piersi kurczaka
heh widzisz - ja nie mam problemu z mieszczeniem sie wlasnie w 10zl choc nie powiem ze dla mnie to za duzo niekiedy kupuje piersi kurczaka tunczyka i nabial i starcza mi bezproblemowo na dostarczenie okolo 170g bialka Kupuj w hipermarketach Jak jesz - tak zyjesz Wiedza to podstawa Doradca w dziale Alternatywna Droga [...]
[...] to podstawa oliwa z oliwek - tez ok ale oleje roslinne maja duzo kwasow tluszczowych wieloninasyconych a podczas smazenia (szczegolnie dluzszego - a tak smazysz np piersi kurczaka) wystepuje duze ryzyko pojawienia sie tluszczy typu trans - ktore sa dla nas niezdrowa trucizna pozdrawiam Jak jesz - tak zyjesz Wiedza to podstawa Doradca [...]
[...] podczas obróbki mało co tracą czy nabierają wody, wrzucisz 300g i praktycznie tyle wyjmujesz Co do ryzu j/w po ugotowaniu nadal jest to 100g ryżu i 150g woady. Znowu z mięsem jest na odwrót np pierś kurczaka podczas obróbki traci masę bo ucieka woda, i np 100g piersi to po zrobieniu ok 70 g jest ale nadal ma takie samo BTW tylko straciła wodę.
Jakby sie uprzec po wymieszaniu odrobiny mleka lub jogurtu naturalnego, lyzeczki musztardy, lyzki oliwy i sporej ilosci pieprzu i szczypty soli wychodzi cos jak majonez. A pozatym ja robie np zupe z piersi kurczaka i po ugotowaniu dolewam do niej oliwy. Zmieniony przez - Gruby17 w dniu 2010-04-11 11:37:00
[...] i mam 4 treningi w tygodniu. A tutuj przedstawiam swój ostatni plan, którym ćwiczyłem w czerwcu i przez połowę lipca, bo robiłem siłę. Przed każdym terenigiem jem 100g piersi kurczaka i 125g ryżu oprócz tego biorę jeszcze masówkę, kreatynę, białko i taurynę. Teraz sytuacja się znacznie zmieniła i raczej trudno będzie mi oczekiwać zmiany bo [...]
"Jak podzialala i jakie byly efekty ??!!" To tak jakbys zapytał o działanie piersi kurczaka z dodatkiem ryżu na kogoś i jakie mial po tym efekty.To jest odzywka czyli uzupelnienie diety(takie żarcie w prochu).Osobiscie omijam to szerokim łukiem.
No właśnie priorytetowym daniem kulturysty jest pierś kurczaka!!Jeżeli ktoś mieszka na wśi to wie co jje!A co z tymi którzy zaopatrują się w piersi w supermarketach, lub choćby nawet zwykłych sklepikach!!Przecięż to może być taki sam syf jak w nieszczęsnym gyrosie o którego pytałem!!
Wielu kulturystów je 30 minut przed treningiem, najlepszym przykładem jest nawet Robert Burneika, który wypija stacka przedtreningowego na pusty żołądek, po czym zjada posiłek złożony np, z ryżu, piersi kurczaka i warzyw. Jak sam twierdzi nie lubi być głodny na treningu, ja także, dlatego też jem około 30-40 min przed.
WITAMINY A,D,E,K rozpuszczaja sie tylko w tluszczach wiec jak np chcesz przyswoic wit A z marchewki to musisz dodac oliwe. Wybieraj raczej tluste miesa (wolowina, boczek domowy) niz faszerowane hormonami piersi kurczaka. Jedz orzechy, oliwki, awokafo, makrele, sledzie. Im bardziej roznorodnie tym lepiej
Bialko nalezy dostarczac najlepiej w kazdym posilu w zaleznosci od bilansu. Bialko z piersi kurczaka ma wysoka bv wiec mozna dac do posilku przed jak rowniez i po trenignu.
Zamiast piersi kurczaka możesz dać chude czerwone mięso np: wołowinę, ewentualnie parowaną/gotowaną rybę. Oliwę z ostatnigo posiłku dałbym wcześniej, w posiłku przed treningiem daj owoc. Po trening lepszy będzie gainer niż carbo, dbaj o wyznaczoną kaloryczność, jak się nie zgadza to dopracuj to, po kilku tygodniach będziesz wiedział czy trzeba [...]
Mozesz brac w pojemnikach co zechcesz. A jak nie to chleb razowy pelnoriaznicy np z szynka z piersi kurczaka do tego orzechy i np kefir, lub z makrelą i jakies warzywo.
[...] :P Nie musisz tych wszystkich warzyw wliczać, tym bardziej tak małych ilości jak poniżej 100 g. Z grubsza dieta wydaje się ok, choć możesz trochę obniżyć białko a dodać tłuszczy, np. tłusta ryba czy tłustsze od piersi kurczaka mięso. Poza tym urozmaicaj menu, żeby dieta Ci nie zbrzydła i żebyś dostarczał wszystkich mikro i makroskładników.
[...] byłby problem finansowo ale przy 50 kg... Ja ważę prawie raz tyle jak Ty i daję radę z dietą. Przy twojej wadze zapotrzebowanie na białko to ok 17 g na posiłek więc ok 80 g piersi kurczaka Twaróg jest też tanim i dobrym żródłem białka w 100g jest 20g białka i koszt takiej porcji to ok 80gr... W domu na pewno masz jajka więc nie będziesz musiał [...]